voordelen_kant_en_klaar_haag

Wat zijn de voordelen van een kant en klaar haag?

4 april 2019 | Hans

Het voorjaar is gearriveerd en dat betekent dat we weer lekker veel buiten kunnen zijn. Lekker relaxen in de achtertuin of barbecueën met vrienden: wie vindt het niet fijn? Als u veel in de tuin zit, is het wel fijn om een beetje privacy en beschutting te hebben. Een haag als erfafscheiding is hiervoor de ideale oplossing. Heeft u nog geen haag en wilt u toch zo snel mogelijk van beschutting in de tuin? Dan is een kant-en-klaar haag wellicht iets voor u. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een kant en klaar haag?

Voordelen kant en klaar haag

Een kant en klaar haag - de naam zegt het al - is meteen klaar om in de tuin geplant te worden. Het zijn losse haagelementen  die al een respectabele hoogte hebben bereikt. Voor veel mensen is dit een ideale oplossing. We hebben de verschillende voordelen van een kant en klaar haag voor u op een rijtje gezet:

Meteen een groene tuin

Heeft u een nieuw huis gekocht en moet u de tuin helemaal opnieuw beplanten? Of wilt u de tuin van uw huidige woning volledig vernieuwen? In beide gevallen zal de tuin er redelijk leeg uit zien. Een voordeel van een kant en klaar haag is dan ook dat u meteen kunt genieten van een groene tuin. U koopt een aantal losse haagelementen, plant deze in de tuin en klaar is Kees! Jarenlang wachten tot de struiken de juiste hoogte bereiken is dus niet nodig.

Directe privacy en beschutting

Een bijkomend voordeel van zo'n kant en klare haag is dat u direct geniet van privacy en beschutting. Niets is zo vervelend als buren en voorbijgangers die direct in uw achtertuin kunnen kijken. Zonder beschutting zien ze alles wat u tijdens een zonnige dag in de tuin doet. En dat is niet altijd fijn natuurlijk! Met een mooie rij haagplanten voelt u zich niet meer bekeken in uw tuin. Wel zo prettig.

Minder verzorging nodig

In tegenstelling tot jonge haagplantjes, hebben volgroeide haagplanten weinig verzorging nodig. Deze planten zijn immers al bijna volgroeid, waardoor deze een stuk sterker zijn dan de jongere variant. Deze volgroeide haagelementen hebben op de kwekerij al meststoffen meegekregen. Hierdoor zijn ze een stuk weerbaarder en groeien ze goed. Wel is het belangrijk om direct na het aanplanten de struik goed te bewateren. Hierdoor kan de plant zich goed wortelen. Zodra de struik geworteld heeft deze niet veel onderhoud meer nodig. Een jaarlijkse snoeibeurt is voor de meeste struiken voldoende.

Een ruim assortiment

In de webshop van Haag-Heg vindt u een uitgebreid assortiment kant-en-klare haagplanten. Wilt u ook profiteren van de voordelen van kant-en-klare haag planten? Bekijk de verschillende haagelementen in de webshop. Benieuwd? Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: