wanneer_beukenhaag_planten

Wanneer kan ik een beukenhaag planten?

2 maart 2018 | Hans

De beukenhaag heeft zich populair gemaakt op basis van zijn prettige karakter, (hij vraagt weinig onderhoud), uiterlijke schoonheid en betaalbaarheid. Bij Haag-Heg kunt u terecht voor drie soorten beukenhagen: De groene beuk (Fagus Sylvatica) en de rode beuk (Fagus sylvatica Atropunicea) en de haagbeuk (Carpinus betulus). De groene beuk kent u vast vanwege een zeer opvallende, fraai uitziende eigenschap; in de late herfst kleurt het blad van de plant van groen naar bruin, maar blijft aan de takjes zitten. In het voorjaar duwt jong, groen blad het verdorde blad eruit. Deze eigenschap zorgt in de wintermaanden voor een hoge decoratieve waarde en zorgt er bovendien voor dat de beukenhaag privacy blijft bieden. Bent benieuwd naar deze plant en wilt u weten wanneer u de beukenhaag kunt planten? Dan is het antwoord al even zorgeloos als de beukenhaag zelf. Een beukenhaag kunt het jaarrond planten, zolang het maar niet vriest.

De ideale tijd om een beukenhaag te planten

Toch moet het antwoord op de vraag wanneer een beukenhaag kunt planten een klein beetje genuanceerd worden. Onze beukenhagen zijn leverbaar met kluit en als kant-en-klare heg. Deze laatste zijn het hele jaar te planten. De beukenhaag met kluit laat zich het beste planten bij vorstvrij weer tussen oktober en april. Het netje dat om de beukenhaag met kluit is heeft als doel om vocht rondom de wortels vast te houden. U kunt dit na het planten gewoon laten zitten, het is van biologisch materiaal en wordt na verloop van tijd afgebroken. Wanneer u de beukenhaag wilt planten met een snel resultaat, ongeachte het jaargetij, is de kant-en-klare beukenhaag een aantrekkelijke optie. De elementen zijn een meter breed en geven direct een mooie resultaat. Na verloop van tijd groeien ze nog iets meer naar elkaar, want de kant-en-klare beukenhaag nog dichter maakt.

Wanneer wilt u de beukenhaag planten?

Daarmee is de vraag eigenlijk niet wanneer je een beukenhaag kunt planten, maar wanneer ú de beukenhaag wilt planten. Heeft u al een beukenhaag, maar moet er een enkele plant vervangen worden, dan is een beukenhaag met kluit hier geschikt voor. Deze plant u dan bij vorstvrij weer in het najaar of de vroege lente. Bijvoorbeeld tijdens het winterklaar maken van de tuin. Heeft u bijvoorbeeld de sleutel van uw nieuwbouwwoning gekregen en wilt u graag direct beschutting van een beukenhaag, dan kunt u het jaar rond, wanneer het niet vriest, beukenhagen planten in de vorm van haagelementen. Deze haagelementen zijn beschikbaar in afmetingen van 100 centimeter breed, 35 centimeter diep en 180 centimeter hoog en in een lager en smaller formaat van 100 centimeter breed, 100 centimeter hoog en 20 centimeter diep. In de maanden na de aanplant groeien de hagen snel naar elkaar toe zodat u in no time een prachtige volle beukenhaag heeft.

Onze beukenhagen