Levensboom_betekenis

Wat is een Levensboom?

15 augustus 2018 | Hans

Wat is een Levensboom? Er zijn verschillende betekenissen en de meest bekende is waarschijnlijk de symbolische Bijbelse term. Echter is dat niet de enige vorm van Levensboom. Wist u bijvoorbeeld dat u een Levensboom gewoon in je achtertuin kunt hebben? Sterker nog, wist u dat waarschijnlijk dagelijks langs Levensbomen komt in andermans tuinen? Maar, wat is dan een Levensboom?

De symbolische Levensboom

We hebben vast allemaal wel eens gehoord van de Levensboom zoals deze in de bijbel wordt omschreven. Het is de boom wiens vruchten het eeuwige leven geven. Nadat Adam en Eva een verboden vrucht hebben gegeten van een andere boom werden zij verbannen uit het Hof van Eden waar de Levensboom stond. Vanaf dit moment waren zij dus sterfelijk geworden. Echter is dit niet de enige Levensboom die wij kennen.

Wat is een Levensboom voor in de achtertuin?

Bij Haag-Heg verkopen wij Levensbomen (Thuja). Dit zijn verschillende typen heesters die onder de Coniferen soort horen. Ze geven geen vruchten die ons onsterfelijk maken, maar ze hebben wel veel andere voordelen. Deze mooie haag is een snelle groeier en voorziet u dus binnen de kortste tijd van beschutting en privacy door de dichtheid van de plant. De Levensboom heeft geen bladeren, maar naalden. Echter zijn deze naalden niet vergelijkbaar met andere naaldbomen. Ze zijn bot, zacht en schubachtig. Daardoor is het een hele vriendelijke plant die zeer geschikt is voor kinderen en (huis)dieren.

Verschillende soorten

Bij Haag-Heg maken we onderscheid tussen vier typen Levensbomen. De Levensboom Brabant (Thuja occidentalis Brabant), de Levensboom Smaragd (Thuja occidentalis Smaragd), de Levensboom Martin (Thuja plicata Martin)  en de Levensboom Atrovirens (Thuja plicata Atrovirens). Ze groeien stuk voor stuk in vrijwel alle omstandigheden en zijn zeer goed bestand tegen ziektes en schimmels. Ze bieden veel beschutting en staan bekend als snelle groeiers. U heeft er geen onderhoud aan afgezien van een jaarlijkse snoeibeurt en af en toe water geven in droge periodes.

Wat is een Levensboom?