welke_lage_vaste_planten_zijn_er

Welke lage vaste planten zijn er allemaal?

26 februari 2019 | Hans

Nu de lente in zicht is, houden we ons weer meer bezig met het uiterlijk van onze tuin. Gedurende de winter heeft de tuin rust gehad en keek u misschien niet zoveel naar om. Nu de zon weer vaker tevoorschijn komt, is het een aantrekkelijker om veel tijd in de tuin door te brengen. De kans is groot dat u aan het begin van het lenteseizoen een aantal aanpassingen in uw tuin wilt doen. Zo staat uw tuin er meteen tiptop bij, lage vaste planten zijn de ideale opvulling in de tuin.

Lage vaste planten

Het fijne aan vaste lage planten is dat ze de tuin levendiger maken, zonder de tuin optisch kleiner te maken. Doordat de planten niet hoog wordt, kun je er nog steeds gemakkelijk overheen kijken. Dit maakt lage vaste planten ideaal als tuinopvulling. Welke lage vaste planten zijn er eigenlijk allemaal? In dit artikel laten we een aantal lage vaste planten zien, die geschikt zijn voor vrijwel iedere tuin.

Laurier

Een populaire plant die gemakkelijk laag is, is de Laurier . De Laurier wordt veelvuldig gebruikt als haagplant, maar ook als solaire plant is hij heel geschikt. De Laurier is te herkennen aan zijn donkergroene bladeren met een hoge weergave. Je kijkt er niet makkelijk doorheen. Binnen de Laurierfamilie kennen we verschillende varianten. Bent u op zoek naar een Laurier die u gemakkelijk laag kunt houden? Dan is de Laurier Etna een uitstekende keuze. Dit is namelijk een langzame groeier.

Taxus

Ook de Taxus is een algemene lage vaste plant. Deze struik is te herkennen aan zijn korte donkergroene naalden. Het fijne aan een taxushaag is dat u deze gemakkelijk smal en laag houdt. Dit maakt de taxus een ideale plant voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Wilt u in de herfst genieten van mooie, rode besjes? Kies dan voor de Taxus Media Hicksii.

Sneeuwbal

Wilt u een speels effect in de tuin creëren? Dan is de Sneeuwbal een uitstekende keuze. Deze sierlijke plant is te herkennen aan zijn donkergroene bladeren en zijn vrolijke witte bloemetjes in de lente. Deze witte bloemen zijn een vrolijke verschijning. Aan het einde van de groeiperiode groeien er zwartblauwe besjes aan de struik. De besjes zijn ontzettend populair bij vogels. Met een Sneeuwbal in uw tuin kunt u dan ook veel vogels in de tuin verwachten!

Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment vaste planten: