welke_planten_bloeien_in_de_lente

Welke planten bloeien in de lente?

11 februari 2019 | Hans

Momenteel maakt de natuur zich klaar om weer tot bloei te komen. Als tuinliefhebber is dit natuurlijk een heerlijk vooruitzicht. Stap voor stap wordt alles om u heen een beetje groener. De lente is een heerlijke periode! De bloeiperiode verschilt per plant. Waar de ene plant al in maart van april tot bloei komt, bloeit de andere plant pas aan het einde van de zomer. Met andere woorden: elke plant heeft een eigen ritme. Welke planten bloeien in de lente?

Planten bloeien in de lente

Kunt u ook niet wachten tot de eerste struiken tot bloei komen? Dat begrijpen we bij Haag-Heg heel goed. Ook wij kijken er enorm naar uit. Bent u op zoek naar planten die bloeien in de lente? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Maar welke planten komen nu eigenlijk in het voorjaar tot bloei? We hebben een aantal voor u op een rijtje gezet.

Rhodondendron

Een zeer populaire plant die in de lente bloeit is, is de Rhodondendron . De struik is te herkennen aan de bosjes klokvormige bloemen die in het voorjaar aan de takken verschijnen. Deze plant fleurt uw tuin in het voorjaar helemaal op! Het fijne aan de struik is dat deze ook nog eens wintervast én wintergroen is. Dat wil zeggen dat hij zijn bladeren gedurende de winter. Zo kunt u het hele jaar door genieten van privacy en beschutting.

Schijnhulst (Osmanthus Burkwoodii)

Heeft u een klassieke of landelijke tuin? Dan is de Schijnhulst de ideale plant voor in uw tuin. De donkergroene leerachtige bladeren komen in dergelijke tuinen prachtig tot zijn recht. De planten zijn ideaal om een informele haag mee te vormen. De struik blijft gedurende het hele jaar mooi groen. In het voorjaar groeien er leuke klokvormige bloemen met gele knopjes aan de struik. Deze zorgen voor een levendige uitstraling in uw tuin!

Magnolia (Beverboom)

Bent u op zoek naar een lentebloeier die écht opvalt in uw tuin. Dan is de Magnolia (Beverboom) een uitstekende keuze. Deze uitbundige voorjaarsbloeier komt in het voorjaar als een van de eerste planten tot bloei. Het is een echte eyecatcher in de tuin. Het struik kenmerkt zich door zijn roze-witte opstaande bloemen. De meeste Magnolia's verliezen hun bladeren gedurende de winter, ze in het voorjaar weer uitlopen.

Het assortiment van Haag-Heg

Bent u op zoek naar planten die in de lente bloeien? Bij Haag-Heg hebben we een uitgebreid assortiment. In onze webshop vindt u diverse varianten lentebloeiers. Bent u benieuwd? Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: Welke planten bloeien in de lente?