welke_soorten_hulst_ilex_zijn_er

Welke soorten Hulst (Ilex) zijn er?

17 mei 2019 | Hans

Een ondoordringbare haag, die ook nog eens de hele winter door groen blijft: we hebben het over de Hulst. Deze wintervaste en wintergroene struik wordt ook wel Ilex genoemd en is te herkennen aan zijn donkergroene, leerachtige bladeren met scherpe randen. Binnen de Hulst-familie ontdekten we een aantal verschillende varianten. Bent u benieuwd welke varianten er allemaal zijn? In dit artikel leest u meer.

Verschillende soorten Hulst

De Uiterlijke Kenmerken van de Verschillende Soorten Hulst Komen overeen, Maar toch Zijn er Een Aantal Subtiele Verschillen. Sommige varianten geven bessen in de herfst, anderen geven juist helemaal geen bessen. En waar de ene variant in de lente tot bloei komt, kennen andere varianten helemaal bloeiperiode. Kortom, elke Hulst is anders. Benieuwd naar de kenmerken van de verschillende varianten? Hieronder lichten we een aantal varianten uit:

Hulst Heckenpracht

De Hulst Heckenpracht is een onderhoudsvriendelijke variant, die niet veel onderhoud nodig heeft. De struik doet het goed op elke plek in de tuin en heeft weinig water nodig. Zoals alle Ilex struiken is ook deze variant zowel winterhard als wintergroen. Hij heeft een normale groeisnelheid en kan een hoogte (na ongeveer 10 jaar) van maar vijf meter bereiken.

Hulst Heckestar

Een andere variant is de Hulst Heckenstar . Deze Ilex is zeer winterhard en is net als de andere varianten zeer onderhoudsvriendelijk. De struik groeit op elke iedere plek in de tuin en heeft niet veel water en zon nodig om goed te groeien. Het leuke aan deze variant is dat hij in de lente versierd is met kleine rood-roze bloemetjes. Dit geeft een vrolijke uitstraling aan deze stekelige plant. U ziet deze struik vaak in klassieke en landelijke tuinen. De Heckenstar groeit niet zo hard en wordt niet zo hoog als de Heckenpracht. Dit maakt de Hulst Heckenstar ideaal om een lage haag mee te vormen of om als solitaire plant in de tuin te plaatsen.Uiteindelijk kan de struik een hoogte van ongeveer twee meter bereiken.

Hulst Alaska

Kan uw tuin in de herfst wel wat kleur gebruiken? Dan is de Ilex Alaska een goede keuze. Deze variant wordt in de herfst namelijk Deze versierd met rode bessen. Dit brengt niet alleen kleur, maar ook leven in de tuin. Vogels komen namelijk graag op deze bessen af. Daarnaast biedt de Hulst hen een uitstekende verblijfplaats. Goed om te weten: de Alaska is een snelle groeier en groeit zo'n 15 tot 20 centimeter per jaar. Om de haag in model te houden, is het aan te raden om deze tweemaal per jaar te snoeien. Het beste doet u dit in april en september. Uiteindelijk kan de plant maar liefst een hoogte van 6 meter bereiken.

Bekijk ons assortiment

Wilt u een Ilex haag kopen? Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: