wintervaste_tuinplanten

Tuin-inspiratie: winterharde tuinplanten

12 februari 2019 | Hans

Het voorjaar komt eraan: dit is hét moment om nieuwe plannen te maken voor uw tuin. Misschien denkt u er al langer over na om uw tuin te veranderen. Op het gebied van tuinen is dan ook ontzettend veel mogelijk. Wilt u voor een langere tijd van de struiken in uw tuin genieten? Dan zijn winterharde tuinplanten een uitstekende keuze. Wilt u meer weter over winterharde tuinplanten? In dit artikel vindt u zowel informatie als inspiratie.

Wat zijn winterharde tuinplanten nu eigenlijk precies?

Voordat we verder ingaan op winterharde tuinplanten is het handig om te weten wat deze term nu eigenlijk precies betekent. Het kenmerk van een winterharde tuinplant is dat deze bestendigd is tegen Nederlandse vorst. Met andere woorden: de struik overleeft de winter en gaat jarenlang mee. U kunt er jaar op jaar van genieten. Naast winterhard kennen we ook de term wintergroen. Wat is nu eigenlijk het verschil?

Verschil winterhard en wintergroen

De benamingen 'wintergroen' en 'winterhard' worden wel eens door elkaar gebruikt. Toch is er wel degelijk verschil tussen deze twee termen. Het grote verschil tussen een wintergroene en een winterharde plant is dat een wintergroene plant gedurende de winter ook zijn bladeren. Een winterharde plant artikelen verliest in de herfst zijn bladeren, de bladeren in het voorjaar weer aangroeien. Kortom: beide struiken overleven de winter, alleen de manier waarop is anders.

Welke variant is het beste?

Op de vraag 'welke variant is het beste' is in principe geen antwoord te geven. Dit hangt volledig af van uw wensen welke variant. Wilt u dat de struik het gehele jaar zijn bladeren behoud? Dan kunt u het beste kiezen voor een wintergroene struik. Vindt u het niet erg dat de struik in de winter zijn bladeren verliest? Dan is een winterharde tuinplant een prima keuze.

De planten van Haag-Heg

Bent u op zoek naar wintervaste tuinplanten? Bij Haag-Heg hebben we een zeer uitgebreid assortiment planten. Al onze struiken zijn winterhard, waarvan veel ook wintergroen. Voorbeelden van populaire planten zijn de Taxus , de Laurier en de Liguster . Deze struiken zijn ideaal om een mooie haag mee te vormen. Wilt u een struik met een opvallende uitstraling? Kijk dan eens naar de Rhododendron of Magnolia . Dit zijn prachtige winterharde tuinplanten die in de lente uitbundig tot bloei komen. Van deze struiken kunt u elk jaar weer genieten.

Benieuwd naar onze planten? Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: