Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Portugese laurier

Portugese laurier

De Portugese laurier (Prunus lusitanica angustifolia) is een stijlvolle lauriersoort met een relatief klein, donkergroen blad en een hoge dichtheid. De wintervaste bladeren van de Portugese laurier zijn ongeveer zes centimeter lang en in de lente geeft de struik mooie witte bloemen. Bij Haag-Heg kunt u de Prunus lusitanica eenvoudig online bestellen in onze webshop. Wij zorgen voor een snelle en zorgvuldige bezorging.

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Prunus lusitanica

De Prunus lusitanica heeft een klassieke uitstraling die goed tot zijn recht komt in landelijke tuinen. Ook voor kleine tuinen vormt de Portugese laurier een mooie groene erfafscheiding. Een heg van dit type laurier is smaller dan andere soorten, maar groeit alsnog tot een hoogte van ongeveer drie meter, zodat privacy en beschutting gegarandeerd zijn - zelfs in de wintermaanden.

Portugese laurier kopen

Als u een Portugese laurier gaat kopen wilt u vanzelfsprekend weten hoeveel planten per strekkende meter u nodig heeft. Voor struiken onder de één meter raden wij aan om vier Prunus lusitanica per strekkende meter neer te zetten. Bij planten hoger dan een meter kunt u uitgaan van drie boompjes per strekkende meter. De Portugese laurier groeit goed op iedere grondsoort, zowel in de zon als in de schaduw.

Prunus lusitanica angustifolia

De Prunus lusitanica is relatief eenvoudig in onderhoud. De Portugese laurier groeit wat minder snel dan andere lauriersoorten. U kunt de haag het beste één keer per jaar bijknippen. Met een regelmatige snoeibeurt blijft de haag mooi in model en voorkomt u dat u op den duur dikkere takken moet afzagen. Omdat de Prunus lusitanica een een hogere bladerdichtheid heeft hoeft de haag ook helemaal niet zo breed te worden.

Prunus lusitanica haag

Bij het planten van de Prunus lusitanica haag is het belangrijk dat u de kluit niet te diep in de grond plaatst. Ook moet de bodem goed waterdoorlatend zijn, zodat de wortels niet gaan rotten. De Portugese laurier is afkomstig van onze eigen kwekerij. Dit betekent dat de Prunus lusitanica haag bij ons bijzonder voordelig is en dat u gegarandeerd bent van een hoge en constante kwaliteit: uw Portugese laurierhaag zal vele jaren meegaan.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden