Speciale prijs € 16,75 Normale prijs € 999.999,00

Rhododendron 'Roseum' pot 40-50 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 16,75
Kiezen
15+
€ 14,85
Kiezen
Je bespaart 11%
50+
€ 13,80
Kiezen
Je bespaart 17%
200+
€ 13,35
Kiezen
Je bespaart 20%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Rhododendron Roseum Pot 40-50 cm

De Rhododendron Roseum Pot 40-50 cm is een veelzijdige haagplant met een brede groeiwijze. Deze plant bloeit in mei en juni met prachtige felroze bloemen en kan maar liefst 250 centimeter hoog en breed worden. Deze Rhododendron is ook geschikt als solitaire plant. De plant groeit ongeveer 20 tot 30 centimeter per jaar en is zeer geschikt voor brede en informele hagen.

De Rhododendron Roseum Pot 40-50 cm blijft het hele jaar groen en biedt dus het hele jaar door privacy en beschutting. De plant gedijt in zowel zonnige als schaduwrijke gebieden, maar heeft goed doorlatende, zure, humusrijke grond nodig en kan niet goed tegen langdurig natte grond. Snoeien is meestal niet nodig, maar als u de haag wilt verkleinen, kunt u dit het beste in het voorjaar doen en de haag eenmalig extra voeding geven.

Voordelen
 • Roze/lila bloemen vanaf mei tot het najaar
 • Heeft weinig verzorging nodig
Nadelen
 • Niet geschikt als strakke haag
 • Verdraagt geen langdurige natte grond

Eigenschappen Rhododendron 'Roseum' pot 40-50 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Rhododendron 'Roseum' pot 40-50 cm planten

De rhododendron ‘Elegans’ kan het hele jaar door geplant worden, behalve wanneer het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. Haag & Heg levert de ‘Elegans’ in pot. Tijdens het kweken, groeien en transporteren van de plant, is deze dus altijd goed beschermd. Bevat uw tuin geen humusrijke grond? Dan kunt u het gat met tuinturf of speciale humusrijke tuingrond vullen.

Plantafstand

Gebruik de handige rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De rhododendron roseum ‘Elegans’ groeit zeer breed en u heeft aan drie planten per strekkende meter dan ook voldoende voor een blikdicht resultaat.

Rhododendron 'Roseum' pot 40-50 cm onderhoud

De rhododendron roseum ‘Elegans’ is eenvoudig te onderhouden. Meer weten over het snoeien, bewateren of bemesten van deze haagsoort? We hebben enkele handige tips voor u in een rijtje gezet.

Bewatering

Geef de rhododendron ‘Elegans’ voldoende water na het planten. Na enkele weken kunt u dit afbouwen. In het voorjaar en tijdens lange periodes van warme dagen is het aan te raden om de haag extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te nat wordt, daar kan deze plant niet goed tegen.

Bescherming

De rhododendron ‘Elegans’ behoeft geen extra bescherming tegen de weerselementen of ongedierte.

Snoeien

De roseum ‘Elegans’ hoeft in principe niet gesnoeid te worden. Wanneer u de haag laag of enigszins smal wilt houden kunt u deze het beste in het voorjaar terugsnoeien. De breed uitlopende roseum ‘Elegans’ vormt een volle haag, maar neemt ook relatief veel ruimte in. Flink terugsnoeien is gelukkig altijd mogelijk, de takken zullen altijd weer opnieuw uitlopen. Snoeien doet u het beste in het voorjaar.

Voeding

Geef de haag eenmalig extra voeding. U kunt de aarde rond de haag altijd aanvullen met humusrijke tuingrond.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u online prachtige planten van onze eigen kwekerij. We streven continu naar verbetering van kwekerij, webshop en transport om de beste service te bieden. Wij bieden een snelle levering binnen 4 dagen en persoonlijk advies van ons deskundige team. Uw Rhododendron Roseum Pot 40-50 cm worden zorgvuldig voorbereid, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.