Maak jouw project compleet met bijpassende producten voor:

Japanse bottelroos

Japanse bottelroos

Beschikbaarheid: In voorraad

De Japanse bottelroos (Rosa Rugosa) is een rozensoort die bij uitstek geschikt is voor gebruikt als haagplant. De lichtroze bloemen zijn de absolute eyecatchers van een deze haagplant en trekken veel insecten aan. Na de bloei van de rozen verschijnen de rozenbottels. Deze vlezige schijnvruchten zijn zeer in trek bij verschillende vogelsoorten en kunnen bovendien prima verwerkt worden in een jam of soep. De rozenbottels van de Japanse bottelroos zijn overigens rijk aan vitamine C. U geniet met deze mooie, dichte haag dus niet alleen van privacy en een bijzondere uitstraling, het hele ecosysteem gaat erop vooruit.

Weinig inkijk
Weinig inkijk
Langzame groeier
Langzame groeier
Gemiddeld onderhoud
Gemiddeld onderhoud
 • Kleur: groen
 • Standplaats: Halfschaduw, Schaduw, Zon
 • Kenmerk: Bladverliezend, Privacy, Prikkels
 • Stijl: landelijke tuinen - klassieke tuinen
  landelijke tuinen - landschapshaag
  volkstuinen - landelijke tuinen
 • Bemesting: Algemeen bemestingsadvies
Geleverd met Blote wortel
Japanse bottelroos (40-60 cm)
 • Vanaf € 1,45
 • Planttijd: oktober t/m april
 • Plantafstand: 6 stuks per meter
 • Minimale bestelhoeveelheid: 25
Direct leverbaar
Prijsstaffels
25+ € 2,00
50+ € 1,80
100+ € 1,60
500+ € 1,45

(incl. BTW en excl. bezorgkosten )

- +
Stuks is
strekkende meter

Japanse bottelroos bestellen


De Japanse bottelroos is een bijzondere haagplant waarmee u uw tuin net wat meer kleur geeft tijdens de bloeiperiode die loopt van juni tot september. De Japanse Bottelroos staat bekend als een ijzersterke plant die veel kan verdragen. De plant wordt tot 2 meter hoog en de rimpelige bladeren zorgen voor een dichte haag in zomer. Veel water heeft de Japanse bottelroos niet nodig, alleen tijdens lange periodes van droogte kunt u extra water geven.


Japanse bottelroos als haag


De Japanse bottelroos als haag zorgt voor een dichte, wilde erfafscheiding. De doornen van de Japanse bottelroos werken hierbij zowel in uw voor- als nadeel. Dankzij de scherpe doornen denken inbrekers wel twee keer na voordat ze uw tuin proberen binnen te treden. Anderzijds bemoeilijken de doornen het snoeien, wat het snoeien van de Japanse bottelroos een impopulair klusje maakt. We raden daarom aan om uw haag maximaal eenmaal per jaar te snoeien en hierbij gebruik te maken van een takkenschaar, zodat u niet met uw handen in aanraking komt met de doornen. Snoeien met stevige tuinhandschoenen is overigens ook een goede oplossing. Het snoeien van de Japanse bottelroos doet u in het begin van het voorjaar.


Planten van de Japanse bottelroos


Bij het planten van de Japanse bottelroos heeft u redelijk wat vrijheid. Uw haag kan in principe overal staan, al houdt de Japanse bottelroos vooral van zon. De planten zijn weinig gevoelig voor ziektes en met een algemene vorm van bemesting en extra water in droge periodes is uw Japanse bottelroos tevreden. De plant verliest wel het blad in de winter, maar dit groeit in het voorjaar weer terug. De Japanse bottelroos geeft een dicht resultaat, maar kan niet erg strak gesnoeid worden. Het is dus vooral een haag die in een informele tuin past. Bij planten met een hoogte van 50 centimeter heb je 6 stuks per strekkende meter nodig voor het beste resultaat. Het planten van de Japanse bottelroos doet u bij voorkeur tussen oktober en april. Doe dit niet als het vriest of als vorst verwacht wordt.


Direct van de kweker


De haagplanten van Haag-Heg worden direct van de kweker geleverd. Hier zijn ze opgekweekt in de meest optimale omstandigheden. Bij Haag-Heg besteld u uw planten eenvoudig online. Heeft u een grote hoeveelheid planten nodig? Dan profiteert u van onze prijsstaffels. Bovendien ontvangt u uw bestelling binnen vier werkdagen. Wilt u de Japanse bottelroos kopen? Maak dan direct een keuze uit de bovenstaande opties. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Veilig betalen met
Ideal
Visa
Mastercard
Klarna
PayPal
Klantbeoordeling 8.9
508 beoordelingen
23-12-2020

Snelle levering en plantmateriaal zag er goed uit. Ik ben zeer tevreden! Door de chauffeur keurig afgeleverd!

21-12-2020

Mooie beukenhaag bomen met kluit. Levering volgens afspraak wat erg fijn was ivm het planten. Staan bij onze vakantiehuizen.

19-12-2020

Stevige, gezonde planten.

Voordelen van Haag & Heg
Direct kopen bij de kweker
Direct kopen bij de kweker
Wij staan voor kwaliteit!
Wij staan voor kwaliteit!
Voor ieder budget een geschikte maat
Voor ieder budget een geschikte maat
Speciaal transport voor planten
Speciaal transport voor planten
Het hele jaar door aandacht
Het hele jaar door aandacht
Advies voor een prachtig eindresultaat
Advies voor een prachtig eindresultaat
Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden