Maak jouw project compleet met bijpassende producten voor:

Schijnhulst

Schijnhulst

Beschikbaarheid: In voorraad

Schijnhulst (Osmanthus burkwoodii) heeft een donkergroen en hard blad met een leerachtig karakter. Het blad is groter dan dat van de buxus en de Japanse hulst, en is wat grover van structuur. Dit type heester heeft een zeer compacte groei en blijft de hele winter groen. De schijnhulst is een perfecte plant voor een lage haag tot 150 centimeter hoog, al is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de haag ongeveer een meter breed wordt. De Osmanthus burkwoodii kan doorgroeien tot ruim 250 centimeter, maar dan wordt het moeilijker om de haag mooi strak in model te houden.

Lentebloeier
Lentebloeier
Langzame groeier
Langzame groeier
Weinig onderhoud
Weinig onderhoud
 • Kleur: groen
 • Standplaats: zonnig, halfschaduw, schaduw
 • Kenmerk: grove buxusachtige uitstraling met donkergroen blad en witte bloemen in de zomer
 • Stijl: landelijke tuinen - klassieke tuinen - volkstuinen - moderne tuinen
 • Bemesting: Algemeen bemestingsadvies
Geleverd met Kluit
Schijnhulst (80-100 cm)
 • Vanaf € 18,30
 • Planttijd: oktober t/m april
 • Plantafstand: 3 stuks per meter
 • Minimale bestelhoeveelheid: 10
Direct leverbaar
Prijsstaffels
10+ € 22,80
15+ € 20,25
50+ € 19,75
200+ € 18,30

(incl. BTW en excl. bezorgkosten )

- +
Stuks is
strekkende meter
Schijnhulst (150-175 cm)
 • Vanaf € 55,20
 • Planttijd: oktober t/m april
 • Plantafstand: 2.5 stuks per meter
 • Minimale bestelhoeveelheid: 10
Direct leverbaar
Prijsstaffels
10+ € 62,65
15+ € 58,90
30+ € 56,75
50+ € 55,20

(incl. BTW en excl. bezorgkosten )

- +
Stuks is
strekkende meter
Geleverd met Pot
Schijnhulst (40-60 cm)
 • Vanaf € 13,30
 • Planttijd: Gehele jaar te planten
 • Plantafstand: 3 stuks per meter
 • Minimale bestelhoeveelheid: 10
Direct leverbaar
Prijsstaffels
10+ € 14,50
15+ € 14,25
50+ € 13,90
200+ € 13,30

(incl. BTW en excl. bezorgkosten )

- +
Stuks is
strekkende meter

Schijnhulst van Haag-Heg


De schijnhulst van Haag-Heg is afkomstig uit onze eigen kwekerij. U bent altijd verzekerd van kwaliteit en de beste prijs. De Osmanthus burkwoodii is altijd direct uit voorraad leverbaar en samen met onze transportpartner staan wij garant voor een zorgvuldige aflevering. Voor een mooie volle haag moet u ongeveer drie planten per strekkende meter in de grond zetten. Schijnhulst groeit relatief langzaam, dus als u snel wilt genieten van privacy en beschutting, dan is het aan te bevelen om wat grotere planten te kopen. De Schijnhulst is uiterst geschikt als vaste planten voor in de tuin.


Osmanthus burkwoodii


De Osmanthus burkwoodii groeit het beste op een humusrijke grond, maar kan ook prima droogte verdragen. Het is belangrijk dat de bodem voldoende waterdoorlatend is. U kunt de schijnhulst in de zon of de halfschaduw planten op een enigszins beschutte plek. Onderhoud aan de Osmanthus burkwoodii is eenvoudig dankzij de langzame groei en het dichte bladerdek. Één keer per jaar snoeien is voldoende. Na het snoeien groeit deze plant weer heel mooi uit. Het jaar volgend op de snoei produceert de schijnhulst witte bloemetjes die heerlijk ruiken.


Gewend aan het Nederlandse klimaat


De schijnhulst groeit sneller in een warmer klimaat, zoals in Mediterrane streken. Het mag dan ook geen wonder heten dat veel ‘kwekers’ deze planten importeren uit Spanje of Portugal, waar ze sneller de gewenste hoogte bereiken. Wij kiezen daar bewust niet voor, omdat we waarde hechten aan winterhardheid. Onze planten behoeven geen bescherming in de winter, want ze zijn al gewend aan het Nederlandse klimaat. De Zuid-Europese schijnhulst kan dan wel iets goedkoper in de aanschaf zijn, maar dit kan op duurkoop uitdraaien als de Osmanthus burkwoodii het ‘koud krijgt’ en het loodje legt. Dat is niet alleen jammer, maar creëert ook extra werk voor u. Doordat wij zelf kweken in plaats van inkopen, is het prijsverschil maar klein en garandeert uw investering een prachtige, winterharde haag waar u nog tientallen jaren van kunt genieten.


Alternatieven voor de schijnhulst


Gaat uw interesse uit naar wintergroene haagplanten, bekijk dan zeker ook eens de andere planten in ons assortiment: de lichtgroene Japanse hulst of weeldering bamboe dat een tropische uitstraling aan uw haag geeft. Als u de ruimte ervoor heeft, kan een combinatie van heesters een weergaloos effect geven. Beroemde botanische tuinen in Zuid-Engeland en Frankrijk maken hier gretig gebruik van. Er zijn veel factoren die een keuze voor een schijnhulst (of een alternatief daarvoor) beïnvloeden. Denk hierbij aan de stijl die u voor ogen heeft, de hoeveelheid zonlicht die voorhanden is, de grondsoort en de hoeveelheid snoeiwerk die u bereid bent te doen. Als de fysieke omstandigheden van uw tuin een bepaalde plantsoort uitsluiten, is er gelukkig vaak een alternatief beschikbaar met vergelijkbare karakteristieken.


Vrijblijvend advies


Wilt u graag advies over de schijnhulst? Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken op 085-4895523. Wilt u foto’s van uw tuin doorsturen? Mail ons dan op info@haag-heg.nl.

Veilig betalen met
Ideal
Visa
Mastercard
Klarna
PayPal
Klantbeoordeling 8.9
509 beoordelingen
24-01-2021

Prima .levering zoals verwacht Zelfs nog meer geleverd dan besteld Planten zien er goed uit

23-12-2020

Snelle levering en plantmateriaal zag er goed uit. Ik ben zeer tevreden! Door de chauffeur keurig afgeleverd!

21-12-2020

Mooie beukenhaag bomen met kluit. Levering volgens afspraak wat erg fijn was ivm het planten. Staan bij onze vakantiehuizen.

Voordelen van Haag & Heg
Direct kopen bij de kweker
Direct kopen bij de kweker
Wij staan voor kwaliteit!
Wij staan voor kwaliteit!
Voor ieder budget een geschikte maat
Voor ieder budget een geschikte maat
Speciaal transport voor planten
Speciaal transport voor planten
Het hele jaar door aandacht
Het hele jaar door aandacht
Advies voor een prachtig eindresultaat
Advies voor een prachtig eindresultaat
Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden