Japanse spierstruik 'Genpei'

Wanneer u op zoek bent naar een mooie en sierlijke heester in uw tuin, is de spiraea japonica ‘Genpei’, ook wel de spierstruik genoemd, een echte aanrader. Deze uit Japan en Azië afkomstige plant vormt dankzij zijn bloemenpracht een mooie toevoeging aan uw tuin. Omdat het blad van de spiraea japonica ‘Genpei’ een volle, bedekkende functie heeft, geniet u al snel van een volle haag. Bent u benieuwd naar ons aanbod van de spiraea japonica ‘Genpei’? Lees hieronder meer over de eigenschappen van deze heester en wie weet bloeit hij straks ook in uw tuin!

Lees verder
Meer productinformatie >

Wanneer u op zoek bent naar een mooie en sierlijke heester in uw tuin, is de spiraea japonica ‘Genpei’, ook wel de spierstruik genoemd, een echte aanrader. Deze uit Japan en Azië afkomstige plant vormt dankzij zijn bloemenpracht een mooie toevoeging aan uw tuin. Omdat het blad van de spiraea japonica ‘Genpei’ een volle, bedekkende functie heeft, geniet u al snel van een volle haag. Bent u benieuwd naar ons aanbod van de spiraea japonica ‘Genpei’? Lees hieronder meer over de eigenschappen van deze heester en wie weet bloeit hij straks ook in uw tuin!

Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend
Meer uitleg
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Blote wortel

Japanse spierstruik 'Genpei' blote wortel 20-30 cm

Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
Plantperiode
oktober tot april
Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks (€ 82,50)
Kies je staffelkorting
25+
€ 3,30
Kiezen
50+
€ 3,00
Kiezen
Je bespaart 9%
100+
€ 2,60
Kiezen
Je bespaart 21%
500+
€ 2,45
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
incl BTW en excl. Verzendkosten
Meer productinformatie >
- + Stuks - + Meter
Reserveren

Japanse spierstruik 'Genpei'

De spiraea japonica ‘Genpei’ is een plant die prima tegen een stootje kan. U kunt deze planten dan ook in haagvorm of los bestellen. Let wel op: de spiraea japonica ‘Genpei’ komt het best tot zijn recht in een informele haag. Wanneer de planten strak naast elkaar worden geplant, ontstaat er een mooie volle haag. De plant zal echter niet al te hoog worden (maximaal 50 tot 80 cm) en is bovendien geen snelle groeier. Houd hier dus rekening mee als u de spiraea japonica ‘Genpei’ gaat kopen of toe wil passen als haag. 

Voordelen
  • Mooie volle bloei met wit-rode-roze bloemen
  • De ideale vulling voor een informele haag
Nadelen
  • Enkel geschikt voor lage hagen

Eigenschappen Japanse spierstruik 'Genpei'

De spierstruik ‘Genpei’ heeft zo zijn eigen identieke planteigenschappen. Wanneer u voor de spiraea japonica Genpei kiest weet u zeker dat u een plant hebt waar u lang plezier van hebt. De plant bloeit namelijk tussen juni en september waar de mooie lilakleurige bloemen een mooi kleurtje aan uw voor- of achtertuin geven. Ander voordeel: insecten zijn dol op de spierstruik. Met name vlinders zijn dol op de nectar in de bloemen van de spierstruik. Hieronder hebben wij de meest belangrijke voor u beschreven.

Groeisnelheid

Met een maximale hoogte van 80 centimeter maakt de spierstruik ‘Genpei’ en zeer geschikte lage haag. Bovendien is het geen snelle groeier. Jaarlijks groeit de struik maar 10 tot 25 centimeter in de maanden juni tot en met september.

Dichtheid

De spiraea japonica ‘Genpei’ is blikdicht. Het biedt dus privacy en beschutting. Echter is de haag wel laag, dus compleet uit het zicht zult u niet snel zitten.

Winterhard

Hoewel de plant goed tegen de winter kan, verliest hij wel zijn blad tijdens de wintermaanden. Maar maakt u zich geen zorgen. In het voorjaar keren de kleurige bloemen en groene bladeren weer terug.

Standplaats

Daartegenover staat dat u de plant op verschillende plekken in uw tuin kunt plaatsen. De spierstruik gedijt goed in plekken met zon of halfschaduw.

Bodemvochtigheid

De spierstruik kunt u zowel in droge als vochtige grond aanplanten. Let wel op extremen: een te vochtige grond is doorgaans niet goed voor de wortels van de spierstruik.

Japanse spierstruik 'Genpei' planten

We raden het aan om de spiraea japonica ‘Genpei’ in de maanden oktober t/m april aan te planten. In deze periode krijgt uw plant voldoende tijd en rust om goed aan te sterken. Bovendien kan hij voedingsstoffen beter opnemen om later als prachtige plant uit te bloeien.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. U kunt ervan uit gaan dat u per gestrekte meter ongeveer 5 spierstruiken ‘Genpei’ nodig hebt. /div>

Japanse spierstruik 'Genpei' onderhoud

De spiraea japonica ‘Genpei’ vormt verder een zeer onderhoudsvriendelijke plant. Wat u moet doen om uw struik in optimale conditie te houden? Lees dan de onderstaande instructies. Het onderhoud wordt zo een fluitje van een cent.

Bewatering

U bent met het water geven al snel klaar. Het is namelijk niet nodig om de spierstruik ‘Genpei’ water te geven. Deze gedijt ook prima zonder.

Bescherming

Omdat de spiraea japonica ‘Genpei’ erg sterk is en prima tegen de winterse weersomstandigheden bestand is, is er geen extra bescherming nodig.

Snoeien

Hij hoeft, als u een gewenste vorm wilt behouden, slechts één keer in het jaar te worden gesnoeid. Het is raadzaam om dit vóór de bloeiperiode te doen.

Voeding

Bovendien hoeft u de sierstruik niet van mest of ander voeding te voorzien. Aan een humusrijke grond heeft de ‘Genpei’ genoeg.

Japanse spierstruik 'Genpei' kopen

Wilt u ook deze spierstruik in uw tuin laten groeien en genieten van zijn bloemen? Dat kan al erg eenvoudig! U kunt ons aanbod planten zowel online als offline bestellen. In onze webshop vindt u hier een handige bestelomgeving waar u op een eenvoudige manier aangeeft hoeveel en wat u bestelt. Zowel de dag als het tijdstip van de bezorging zijn geheel aan u. Heeft u uw bestelling geplaatst? Dan maken wij de planten voor u gereed. We verpakken de struiken dan ook pas op het laatste moment zodat de planten zo min mogelijk lijden onder het transport.

Met kluit geleverd

Wij leveren de spiraea japonica ‘Genpei’ uitsluitend met blote wortel. We zorgen er daarbij voor dat er voldoende aarde nog aan de kluit zit, zodat uw struik direct na het leveren kan aansterken in uw tuin. Wist u al dat al onze spierstruik hagen buiten op ons eigen veld gekweekt worden? U ontvangt altijd een haagplant van de hoogste kwaliteit. We binden vlak voor transport een juten zak om de kluit. Zo blijft de plant goed beschermd de hele rit.

Haag-Heg is uw specialist

Haag-Heg is een ervaren kwekerij die al jarenlang met grote zorg en passie diverse haagplanten opkweekt. Dit doen wij op ons eigen veld. Wanneer u de spierstruik ‘Genpei’ bij ons besteld dan komt deze rechtstreeks van de kwekerij. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een hoge en constante kwaliteit. Een ander voordeel van het zelf opkweken van de planten is dat we onze kosten laag kunnen houden. Hierdoor profiteren onze klanten van bijzonder aantrekkelijke prijzen. Voor adviezen of hulp bij het vinden van uw favoriete plant, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.