Taxus

De taxus heeft korte donkergroene naalden en een hoge dichtheid. Een taxushaag is onderhoudsvriendelijk en goed smal te houden: een ideale erfafscheiding. U geniet het hele jaar door van privacy en beschutting. Een taxus geeft uw tuin een klassieke uitstraling. U vindt taxushagen bijvoorbeeld ook terug in kasteeltuinen en siertuinen op landgoederen. Bij Haag-Heg kunt terecht voor diverse soortan taxussen:

  • - Taxus Baccata. Deze taxus heeft donkergroene naalden en geeft in het najaar rode bessen. Is tevens geschikt als haagplant omdat hij zich goed laat versnoeien en makkelijk vertakt.
  • - Taxus media Hillii. Deze heeft eveneens donkergroene naalden, maar geeft geen bessen. De media Hillii is zeer compact, maar groeit minder snel dan de Baccata, waardoor deze taxus minder geschikt is voor hoge hagen U plaatst uw bestelling eenvoudig via onze webshop.

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

Taxus kopen

Misschien vraagt u zich af hoeveel taxusplanten u moet kopen voor uw heg. In principe kunt u uitgaan van drie planten per strekkende meter. Een taxushaag 50 tot 100 centimeter breed worden en tot zo’n vijf meter hoog. Hoewel de taxus in het begin veel water nodig heeft, is het belangrijk dat de bodem goed waterdoorlatend is. In een te vochtige grond gaan de wortels namelijk rotten.

Taxushaag

Een taxushaag groeit ongeveer 30 centimeter per jaar. Dat is relatief langzaam. U bent dus niet veel tijd kwijt bent met het snoeien. U kunt de taxus in juni en/of september snoeien. Om de taxus verder de hoogte in te laten groeien, is het aan te bevelen om eerst alleen de zijkanten van de haag te knippen. Door de taxushaag regelmatig te snoeien blijft deze mooi in model en kunt u de takken eenvoudig afknippen. Omdat het lang duurt voordat een taxushaag weer uitloopt, valt het niet aan te bevelen om hem helemaal terug te snoeien.

Taxus bestellen

Bij Haag-Heg bestelt u eenvoudig de taxus van uw voorkeur. Onze taxushagen zijn afkomstig uit onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u altijd verzekerd van hoge kwaliteit en een scherpe prijs.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden