Vlinderstruik 'Royal Red'
Buddleja davidii 'Royal Red'

Bent u op zoek naar een kleurrijke struik voor in de tuin? Dan is de vlinderstruik Royal Red - ofwel buddleja davidii ‘Royal Red’- een uitstekende aanvulling op uw tuin. Deze kleurrijke sierheester heeft zijn naam niet voor niets. Gedurende de bloeiperiode trekt hij namelijk veel vlinders, bijen en andere insecten aan. Dit komt door de paarsrode, pluimvormige bloemen, die tijdens zonnige dagen veel nectar produceren. Het is een lust voor het oog en produceert een heerlijk geurtje. Wilt u de buddleja davidii ‘Royal Red’ bestellen? Dit kan eenvoudig via onze webshop.

Lees verder

Bent u op zoek naar een kleurrijke struik voor in de tuin? Dan is de vlinderstruik Royal Red - ofwel buddleja davidii ‘Royal Red’- een uitstekende aanvulling op uw tuin. Deze kleurrijke sierheester heeft zijn naam niet voor niets. Gedurende de bloeiperiode trekt hij namelijk veel vlinders, bijen en andere insecten aan. Dit komt door de paarsrode, pluimvormige bloemen, die tijdens zonnige dagen veel nectar produceren. Het is een lust voor het oog en produceert een heerlijk geurtje. Wilt u de buddleja davidii ‘Royal Red’ bestellen? Dit kan eenvoudig via onze webshop.

Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
Bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend
Meer uitleg
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen

Vlinderstruik 'Royal Red'

De vlinderstruik Royal Red is een echte zomerbloeier. Tijdens de maanden juli en augustus staat hij namelijk volop in bloei. De pluimvormige bloemen die aan de struik groeien, zijn paarsrood van kleur en geven uw tuin een zomerse uitstraling. Vooral als het zonnetje schijnt, groeit en bloeit de buddleja davidii ‘Royal Red’ goed. Ook maakt hij door de zon veel nectar aan. Hierdoor is de struik een populair plek voor vlinders. Wees dan ook niet verbaasd als er gedurende de zomer veel vlinders in uw tuin rondfladderen!

Voordelen
  • Kleurrijke toevoeging aan uw tuin
  • Grote aantrekkingskracht voor vlinders en andere insecten
Nadelen
  • De haag heeft een vrij open structuur en is niet zichtdicht
  • Verliest bladeren in de winter

Eigenschappen Vlinderstruik 'Royal Red'

Opvallend aan de vlinderstruik Royal Red is dat de pluimen van deze soort kleiner zijn dan de pluimen van andere soorten uit zijn familie. Dit maakt de ‘Royal Red’ heel geschikt voor in een kleine tuin. Benieuwd naar de overige planteigenschappen van de buddleja davidii ‘Royal Red’? We hebben de belangrijkste kenmerken op een rijtje gezet.

Groeisnelheid

Jaarlijks groeit de vlinderstruik Royal Red met zo’n 20 tot 30 centimeter. Het is dus een gemiddelde groeier. Met een maximale hoogte van 250 centimeter is de buddleja davidii ‘Royal Red’ geschikt als halfhoge haag of als sierplant in uw tuin.

Dichtheid

De ‘Royal Red’ is niet blikdicht en heeft eerder een open structuur. Bent u op zoek naar een dichte of blikdichte haag? Dan zijn er andere haagsoorten wellicht beter geschikt.

Winterhard

De vlinderstruik Royal Red is een winterharde, maar bladverliezende, haagsoort die vorst tot 15 garden onder nul kan weerstaan. Dit wil zeggen dat hij bestendigd is tegen de Nederlandse winter. In het najaar verliest de struik zijn bladeren, waarna hij in de lente weer uitloopt. Vervolgens komt hij in de zomerperiode weer uitbundig tot bloei.

Standplaats

Het is belangrijk om rekening te houden met de plek in de tuin. De ‘Royal Red’ staat namelijk het liefst op een zonnig plekje. Dan groeit en bloeit hij het best.

Bodemvochtigheid

De struik heeft een vochtdoorlatende bodem nodig en regelmatig water. De vlinderstruik Royal Red houdt niet heel erg van té natte voeten. Zolang de bodem maar vochtig is en de plant in het zonnetje staat zal deze prima gedijen.

Vlinderstruik 'Royal Red' planten

We raden het aan om de vlinderstruik Royal Red in de periode van oktober t/m april te planten. Dan rust de struik en vergroot u de kans op een prachtige bloei. Vergeet niet de buddleja davidii ‘Royal Red’ voldoende water te geven de periode na het planten, zo voorkomt u dat de plant uitdroogt. Plant de struik niet bij vorst.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het aantal gewenste haagplanten te berekenen voor uw tuin. Voor een volle haag heeft u 5 struiken nodig van 40-60 centimeter.

Vlinderstruik 'Royal Red' onderhoud

De vlinderstruik Royal Red heeft over het algemeen relatief weinig onderhoud nodig. We vertellen u alles wat u moet weten over de juiste verzorging van de ‘Royal Red’.

Bewatering

Bij voorkeur staat de vlinderstruik Royal Red in een vochtige bodem die niet te nat is. U kunt uw haag tijdens extra droge zomerdagen wat meer water geven om uitdroging te voorkomen. Ook is het van belang de struik direct na het planten voldoende water te geven.

Bescherming

Buiten dat de buddleja davidii ‘Royal Red’ winterhard is, is hij ook bladverliezend. Hoewel de haag dus de bladeren en bloemen zal verliezen, zullen deze gewoon weer terugkeren in het voorjaar. U hoeft geen beschermende maatregelen te treffen tegen winterse omstandigheden.

Snoeien

Om de vorm van de plant mooi te houden, is het raadzaam om de struik eens in het jaar te snoeien. Bij voorkeur doet u dit in april, na de vorstperiode. Ziet u tussendoor uitgebloeide pluimen? Deze kunt u gewoon wegknippen. Op deze manier geeft u nieuwe bloemen de kans om tot bloei te komen.

Voeding

Indien gewenst kunt u één keer per jaar, in het voorjaar, de struik wat voeding geven, zodat hij mooi vol zal groeien.

Vlinderstruik 'Royal Red' kopen

Wilt u een buddleja davidii ‘Royal Red’ in uw tuin? Bestel deze dan eenvoudig via onze webshop. U kunt direct afrekenen via onze beveiligde betaalomgeving en vervolgens de gewenste bezorgdatum en tijd aangeven. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag om uw bestelling in orde te maken. We verpakken de struiken pas om het laatste moment, zodat ze in goede conditie blijven. Om een indicatie van de bezorgkosten te krijgen kunt u onderaan deze pagina uw postcode invoeren. De exacte kosten worden in uw winkelmandje berekend.

Met kluit geleverd

Wij leveren de vlinderstruik Royal Red uitsluitend met blote wortel. Dit houdt in dat u direct na levering uw struik kunt planten in uw tuin, mits het niet vriest. Vergeet niet de struik de komende periode voldoende water te geven voor een optimale groei.

Haag-Heg is uw specialist

Al onze hagen en heggen groeien op onze eigen kwekerij. We hebben dus complete controle over onze processen. Zo kunnen wij continu de beste kwaliteit verzekeren en leveren. Een ander groot voordeel hiervan zijn de lage prijzen. We zijn niet afhankelijk van anderen en kunnen hierdoor scherpe prijzen hanteren. Dit merkt u zeker als klant. Heeft u vragen over onze planten of bezorgmogelijkheden? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder!