Vlinderstruik 'White Profusion'
Buddleja davidii 'White Profusion'

De vlinderstruik White Profusion is een uitbundige zomerbloeier. De struik wordt ook wel buddleja davidii ‘White Profusion’ genoemd en is te herkennen aan zijn witte, pluimvormige bloemen. Tijdens zonnige dagen produceren de bloemen veel nectar. Hierdoor is de vlinderstruik White Profusion populair bij vlinders, bijen en andere insecten. Het is een ware blikvanger in uw tuin die zeer geschikt is als informele haag. Wit is een mooie aanvulling op het groen. U bestelt deze kleurrijke heester eenvoudig via onze webshop.

Lees verder

De vlinderstruik White Profusion is een uitbundige zomerbloeier. De struik wordt ook wel buddleja davidii ‘White Profusion’ genoemd en is te herkennen aan zijn witte, pluimvormige bloemen. Tijdens zonnige dagen produceren de bloemen veel nectar. Hierdoor is de vlinderstruik White Profusion populair bij vlinders, bijen en andere insecten. Het is een ware blikvanger in uw tuin die zeer geschikt is als informele haag. Wit is een mooie aanvulling op het groen. U bestelt deze kleurrijke heester eenvoudig via onze webshop.

Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
Bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend
Meer uitleg
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen

Vlinderstruik 'White Profusion'

Tijdens de zomermaanden (juli en augustus) staat de vlinderstruik White Profusion volop in bloei. Het is een echte zomerbloeier. De struik heeft een breed opgaande groei en aan de takken groeien helderwitte trossen bloemen. Dit maakt het een opvallende verschijning voor in de tuin. Het liefst staat de plant op een zonnig plekje, hier groeit en bloeit hij het beste. Bovendien verspreid de buddleja davidii ‘White Profusion’ een lekker geurtje die de mooie vlinders aantrekt. Met de vlinderstruik tovert u uw tuin om tot een vlinderparadijs.

Voordelen
  • Informele uitstraling
  • Opvallende blikvanger die vlinders en andere insecten aantrekt
Nadelen
  • Biedt weinig beschutting en privacy
  • Is bladverliezend in de winter

Eigenschappen Vlinderstruik 'White Profusion'

Bent u benieuwd wat deze plant zo bijzonder maakt? We vertellen u alles over de belangrijkste planteigenschappen van de vlinderstruik White Profusion.

Groeisnelheid

Net zoals de andere vlinderstruik soorten groeit de ‘White Profusion’ jaarlijks gemiddeld. U kunt ervan uit gaan dat de struik 20 tot 30 centimeter ieder jaar zal groeien. De hoogte van de buddleja davidii ‘White Profusion’ ligt tussen de 200 en 250 centimeter.

Dichtheid

Vanwege de bloeiwijze heeft de vlinderstruik White Profusion een grote sierwaarde. Denk hierbij aan een accentplant in de tuin. Hecht u veel waarde aan privacy en beschutting? Dan zijn andere haagplanten meer geschikt. De ‘White Profusion’ is relatief open qua structuur.

Winterhard

Het fijne aan de Vlinderstruik White Profusion is dat deze wintervast is. Met andere woorden: de struik is bestand tegen de Nederlandse vorst. Wel is het zo dat de bladeren van de plant in het najaar uitvallen. Vervolgens komen er in het voorjaar weer groene blaadjes tevoorschijn, gevolgd door opvallende bloemtrossen. Ook fijn: de bloemen van de Buddleja Davidii White Profusion geven een heerlijke geur af in uw tuin.

Standplaats

Met de Vlinderstruik White Profusion kunt u veel kanten op. Zo is de struik ideaal om als solitaire plant in de tuin te planten, maar ook in een plantenborder – in combinatie met andere struiken – komt hij goed tot zijn recht. Daarnaast is de buddleja davidii ‘White Profusion’ ook heel geschikt om een speelse, informele haag mee te creëren. Kortom, u kunt de struik op meerdere manieren gebruiken. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de plek in de tuin. De heester staat namelijk het liefst op een zonnig plekje, in niet al te natte grond.

Bodemvochtigheid

Deze plant staat het liefst in een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Dit bevordert de groei. Een te natte bodem is wat minder gewenst.

Vlinderstruik 'White Profusion' planten

De ideale planttijd voor de buddleja davidii ‘White Profusion’ ligt tussen oktober t/m april. In deze periode krijgt de plant genoeg tijd om aan te sterken, zodat hij in de zomer voor het eerst zijn schitterende witte kleur kan vertonen. We raden het af om de vlinderstruik White Profusion te planten bij vorst.

Plantafstand

Twijfelt u over het exacte benodigde aantal planten? Met onze handige rekentool berekent u snel en makkelijk het aantal planten voor het gewenste aantal meters. Gemiddeld worden er 5 stuks ‘White Profusion’ per gestrekte meter gerekend.

Vlinderstruik 'White Profusion' onderhoud

Om uw haag in topconditie te houden is regelmatig onderhoud nodig. Gelukkig vraagt deze sierheester niet veel verzorging. Benieuwd hoe u uw buddleja davidii ‘White Profusion’ gezond en sterk houdt? Hieronder geven we u een aantal tips.

Bewatering

Het is niet nodig om de vlinderstruik White Profusion veel extra water te geven. Het liefst staat de struik wel in een vochtige grond, maar kan ook wat droogte verdragen. Met wat water op regelmatige basis zal de ‘White Profusion’ goed floreren.

Bescherming

Omdat de vlinderstruik White Profusion een bladverliezende haag is, merkt u in het najaar dat de bladeren en bloemen vallen en de dichtheid wat verloren raakt. Dat hoort er allemaal bij. In het voorjaar keren de witte bloemen en groene bladeren weer terug. Tevens is de struik winterhard dus u hoeft geen voorzieningen tegen winterse omstandigheden te treffen.

Snoeien

Om de buddleja davidii ‘White Profusion’ mooi in vorm te houden, is het raadzaam om de struik jaarlijks te snoeien. Het beste doet u dit na de vorstperiode, rond april. Uiteraard kan het voorkomen dat sommige pluimen eerder uitgebloeid zijn dan andere. In dit geval kunt u deze gewoon wegknippen. Zo krijgen nieuwe bloemenpluimen de kans om te bloeien.

Voeding

Het is raadzaam om één keer per jaar de buddleja davidii ‘White Profusion’ te bemesten. Dit kunt u gewoon doen met organische of kunstmest. Dit laten we aan u over.

Vlinderstruik 'White Profusion' kopen

Wilt u de buddleja davidii ‘White Profusion’ bestellen? Dit kan eenvoudig via onze webshop. Naast deze heester vindt u in onze webshop verschillende andere planten uit de Vlinderstruikfamilie. Deze zijn qua vorm hetzelfde, maar anders van kleur. Heeft u een keuze kunnen maken? Na het plaatsen van uw bestelling, gaan wij aan de slag om uw bestelling in orde te maken. Om de struiken in goede conditie te houden, verpakken we ze pas op het laatste moment voor de verzending. U bepaalt zelf op welke dag en welk tijdstip wij uw bestelling bezorgen.

Met kluit geleverd

De vlinderstruik White Profusion leveren wij uitsluitend met kluit. De heester is buiten in onze eigen kwekerij gekweekt. We willen dat uw struik zo gezond mogelijk bij u aankomt. Daarom wordt deze geleverd in een juten zak. De planten geleverd met kluit zijn goedkoper, omdat kweken op een veld veel minder kost dan kweken in een pot. De plant acht direct na levering bij u in de tuin geplant te worden.

Haag-Heg is uw specialist

Haag-Heg is ervaren in het kweken van verschillende soorten hagen en heggen. We beschikken over een eigen kwekerij waar wij met veel plezier en passie de meest prachtige haagsoorten kweken. Omdat wij dit zelf in de hand hebben, bent u altijd verzekerd van de hoogte kwaliteit. Bovendien kunnen wij hierdoor scherpe prijzen hanteren. Uiteraard profiteert u hier direct van. Heeft u vragen over onze producten of service? Schroom niet om contact op te nemen. We helpen u graag!