Vuurdoorn 'Orange Glow'
Pyrancantha coccinea 'Orange Glow'

Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
Groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen
Meer uitleg
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen

Vuurdoorn 'Orange Glow' planten

Der Vuurdoorn 'Orange Glow' kann im Prinzip das ganze Jahr über gepflanzt werden, solange es nicht friert. Denken Sie im Frühling und Herbst auch an Nachtfrost! Die Pflanzgrube sollte etwa doppelt so breit und tief sein wie der Wurzelballen. Füllen Sie das Loch mit Blumenerde auf, damit die Wurzeln des Strauchs direkt mit Nährstoffen versorgt sind.

Vuurdoorn 'Orange Glow' onderhoud

Der Vuurdoorn 'Orange Glow' ist eine anspruchslose, pflegeleichte Pflanze. So pflegen Sie Ihre Hecke richtig:

Wachstumsratelheid
Mit seiner schlanken Wuchsform ist er sehr platzsparend und damit ideal für kleinere, schmale Gärten, in denen man nicht auf einen natürlichen Sichtschutz verzichten möchte. In ihrer natürlichen wuchsform läuft der Vuurdoorn 'Orange Glow' nach oben hin spitz zu.

Vuurdoorn 'Orange Glow' kopen

De Vuurdoorn Orange Glow wordt vooral gekenmerkt door de grote trossen oranje bessen die in het najaar aan de haag verschijnen. Deze zee van oranje bessen trekt veel vogels aan, die eveneens graag een nest bouwen in deze haag. In mei en juni bloeien er mooie witte bloemschermen aan de takken. De Vuurdoorn Orange Glow heeft groene bladeren en aan de haag groeien scherpe doorns. De Vuurdoorn Orange Glow kan een hoogte van vier meter bereiken, maar voor een mooie compacte haag kunt u de plant beter niet boven de 1,5 meter laten groeien.

Winterharde Vuurdoorn Orange Glow

Met de Vuurdoorn Orange Glow kiest u voor een bijzonder sterke wintergroene plant die zeer goed bestand is tegen winterse temperaturen. Deze groene erfafscheiding kan zelfs de strengste winters zonder problemen doorstaan. De Vuurdoorn Orange Glow is winterhard. Ook in de wintermaanden blijven de bladeren en de bessen aan de haag zitten. Dit zorgt voor een prachtig contrast met de rest van uw tuin. De Vuurdoorn Orange Glow is een haag die veel kleur en leven in uw tuin brengt. De scherpe doorns houden bovendien ongewenste bezoekers buiten uw tuin.

Vuurdoorn Orange Glow planten

U kunt de Vuurdoorn Orange Glow zowel in de zon als in de schaduw planten. Wel is het belangrijk dat de bodem waarop de haag geplant wordt voldoende waterdoorlatend is. Op een te natte bodem gaat de wortels namelijk rotten. Door de aanbevolen plantafstand aan te houden realiseert u een mooie volle haag. Met onze handige rekentool bepaalt u eenvoudig hoeveel Vuurdoorn Orange Glow u nodig heeft om het gewenste aantal meters haag te realiseren.

Vuurdoorn Orange Glow van eigen kwekerij

Net als alle planten in het assortiment van Haag-Heg, is ook onze Vuurdoorn Orange Glow afkomstig van onze eigen kwekerij. Wij geven elke plant de grootst mogelijke aandacht, zodat u verzekerd bent van een hoogwaardige en constante kwaliteit. Een ander voordeel van het zelf opkweken van de Vuurdoorn Orange Glow is dat wij hierdoor aanzienlijk besparen op onze kosten. Wij nemen immers geen planten af van externe leveranciers. Als klant profiteert u hierdoor uiteindelijk van bijzonder scherpe prijzen. Wij bieden eveneens kortingen wanneer u meer planten tegelijk bestelt.

Vuurdoorn Orange Glow bestellen

Het bestellen van uw Vuurdoorn Orange Glow bij Haag-Heg is heel eenvoudig. U geeft aan hoeveel planten in welke afmetingen u wilt bestellen en u klikt direct door naar de veilige betaalomgeving. Voor de bezorging van uw planten werken wij samen met onze vaste transportpartner die veel ervaring heeft met het vervoeren van planten. U bestelling wordt in dozen of op pallets verpakt, maar het verpakken gebeurt pas op het allerlaatste moment voor verzending. Dit doen wij om de planten in optimale conditie te houden. Als u de Vuurdoorn Orange Glow eenmaal in huis hebt is het raadzaam om de planten zo snel mogelijk in de grond te zetten. Het gewenste moment van bezorging kunt u zelf aangeven bij het plaatsten van u bestelling.