Speciale prijs € 2,80 Normale prijs € 999.999,00

Weigela 'Rosea' blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 2,80
Kiezen
50+
€ 2,55
Kiezen
Je bespaart 8%
100+
€ 2,20
Kiezen
Je bespaart 21%
500+
€ 2,05
Kiezen
Je bespaart 26%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Weigela 'Rosea' Blote wortel 40-60 cm

De Weigela 'Rosea' Blote wortel 40-60 cm is een aantrekkelijke sierheester die zich goed aanpast aan verschillende tuinen en klimaten. De struik heeft een open groeiwijze en biedt daarom geen volledige privacy, maar compenseert dit met een overvloedige bloei van roze bloemen in de zomer. Deze plant gedijt in diverse grondsoorten en is geschikt voor Europese klimaten, ondanks zijn oorsprong in Azië. De haag vereist minimale zorg en groeit met een gemiddelde snelheid van 20 tot 30 centimeter per jaar, met een maximale hoogte van 2,5 tot 3 meter.

De Weigela ‘Rosea’ gedijt in halfschaduw, maar groeit het beste in een zonnige omgeving met vochtige en voedselrijke grond. Regelmatig water geven in de eerste weken na het planten is aanbevolen om uitdroging te voorkomen. Deze winterharde plant heeft minimale voedingsstoffen nodig en kan tijdens de voorjaarswerkzaamheden eenmaal worden bemest. Snoeien na de bloeiperiode in juli, en verjongingssnoei om de paar jaar, houdt de plant gezond en mooi.

Voordelen
 • Genieten van een prachtige bloemenpracht
 • Zeer geschikt als brede, informele haag
Nadelen
 • Minder geschikt als hoge haag
 • Minder privacy door open structuur

Eigenschappen Weigela 'Rosea' blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Weigela 'Rosea' blote wortel 40-60 cm planten

De ideale planttijd voor de weigela ‘Rosea’ is tussen oktober en april. In deze periode bevinden de planten zich namelijk in de rustfase, waardoor dit het perfecte moment is om te planten. De plant heeft dan niet veel voedingsstoffen nodig en krijgt de tijd om rustig te wennen aan zijn nieuwe thuis. Let wel op met vorst; we raden het af om de weigela ‘Rosea’ te planten bij vorst.

Plantafstand

Voor het berekenen van het aantal benodigde haagplanten kunt u op onze website gebruik maken van onze handige rekentool. Hiermee berekent u het benodigde aantal planten voor het aantal gewenste meters haag. Voor het planten van de weigela ‘Rosea’ heeft u gemiddeld 4 planten nodig per gestrekte meter.

Weigela 'Rosea' blote wortel 40-60 cm onderhoud

Gedurende het jaar vraagt de weigela Rosea relatief weinig onderhoud. Enkel bij het snoeien zijn er een aantal aandachtspuntjes waarmee u rekening moet houden. We hebben de voornaamste onderhoudsinstructies voor u op een rijtje gezet.

Bewatering

U hoeft de weigela ‘Rosea’ geen extra water te geven. We raden het wel aan om de haagplant de eerste weken na het planten voldoende water te geven. Zo voorkomt u dat de ‘Rosea’ uitdroogt.

Bescherming

De weigela is een wintervaste plant, dus hoeft u hem niet te bedekken of te beschermen tegen de kou. In het voorjaar komt het blad weer terug en aan het eind van de lente, begin zomer staat de weigela in bloei.

Snoeien

Na de bloeitijd (rond juli) mag u hem terugsnoeien om hem in model te houden. Om de 3 tot 5 jaar is het verstandig om de plant terug te snoeien ook wel ‘verjongingssnoei’ genoemd waarbij takken helemaal terug worden gebracht tot de stam of kruin van de plant. Het volgende jaar schieten er dan weer jonge scheuten uit.

Voeding

Het is niet noodzakelijk uw weigela ‘Rosea’ extra voeding te geven. U kunt dat gerust één keer doen tijdens de voorjaarswerkzaamheden.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zorgen we voor een zorgvuldige verzending van uw Weigela 'Rosea' Blote wortel 40-60 cm dankzij gespecialiseerde leveranciers. We streven voortdurende naar verbetering van onze service en garanderen een snelle levering en deskundig advies van onze medewerkers.