Wintergroene hagen

Met een wintergroene haag kiest u voor een haag die het hele jaar door blad en kleur behoudt. Met een wintergroene haag geniet u het hele jaar door van privacy en beschutting. Deze hagen zorgen ervoor dat uw tuin ook in de winter nog wat kleur behoudt. Haag-Heg biedt een groot en gevarieerd assortiment wintergroene hagen. We hebben ook opties in smalle wintergroene hagen. Veel wintergroene hagen zijn uitheemse soorten die in Nederland geïntroduceerd zijn.

Populaire Haagplanten

Wintergroene haag planten

Als u kiest voor een wintergroene haag met kluit, kunt u deze tussen oktober en april in de grond zetten. Alleen als het vriest raden wij aan om het planten nog even uit te stellen. Hagen in de pot zijn het hele jaar door te planten. Hagen met kluit leveren wij met een netje om de wortels. Het doel hiervan is om het grond rond de wortels vast te houden. Het netje is vervaardigd van afbreekbaar materiaal en wordt vanzelf door de bodem opgenomen. Het is belangrijk om de haag in de beginperiode voldoende water te geven. Let ook goed op de door ons aanbevolen plantafstand per strekkende meter. Deze is onder meer afhankelijk van de soort en de hoogte van de individuele hagen.

Onderhoud wintergroene hagen

Wij raden aan om de wintergroene hagen één à twee keer per jaar bij te snoeien. Ook dit is afhankelijk van het soort haag. Sommige haagsoorten groeien sneller dan andere soorten. Met regelmatig snoeien houdt u de haag mooi in model. Let op dat u de haag niet al te ver terugsnoeit. Sommige hagen lopen dan niet meer uit. Voor de meeste wintergroene hagen geldt een algemeen bemestingadvies. Dit houdt in dat u de heg in het voorjaar kunt bijmesten, tegelijk met de rest van de tuin.

Kant-en-klare wintergroene haag

Wanneer u direct een mooie volle wintergroene haag wilt hebben, raden wij aan om een kant-en-klare wintergroene haag te kopen. Deze bestaat uit elementen van een meter breed die u naast elkaar kunt planten. Gebruik hierbij aanplantgrond en beendermeel. Hoewel de hagen nog steeds een beetje in elkaar moeten groeien, gebeurt dit veel sneller dan wanneer u kiest voor losse hagen. Haag-Heg levert kant-en-klare hagen van diverse wintergroene soorten. Kant-en-klare hagen zijn in tegenstelling tot hagen met kluit het hele jaar door te planten.

Wintergroene hagen bestellen

Bij Haag-Heg zijn alle wintergroene hagen afkomstig uit onze eigen kwekerij. Dit betekent dat de hagen van begin tot eind met de grootst mogelijke zorg omringt zijn. Wij zijn hierdoor in staat om een hoge en constante kwaliteit te bieden. Doordat wij geen hagen afnemen van andere leverancier zijn wij bovendien in staat om onze prijzen laag te houden. De bezorging van uw bestelling wordt verzorgd door onze vaste transportpartner met wie wij al vele jaren samenwerken. Wij verpakken de hagen in een doos of we plaatsen ze op een pallet. Het verpakken gebeurt pas op het allerlaatste moment voor verzending. Wij raden aan om de hagen na ontvangst direct uit te pakken en te planten. U kunt de dag en het tijdstip van de bezorging zelf bepalen.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden