Wintergroene hagen

Met een wintergroene haag kiest u voor een haag die het hele jaar door blad en kleur behoudt. Met een wintergroene haag geniet u het hele jaar door van privacy en beschutting. Deze hagen zorgen ervoor dat uw tuin ook in de winter nog wat kleur behoudt. Haag-Heg biedt een groot en gevarieerd assortiment wintergroene hagen. Populaire wintergroene hagen zijn de rhododendron, de hulst en glansmispel ‘Red Robin’. Wilt u een wintergroene haag in uw tuin planten? Bestel uw wintergroene planten bij Haag-Heg en ontvang uw bestelling binnen vier werkdagen bij u thuis.

 
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Beschrijving wintergroene hagen

Haag-Heg heeft een ruim assortiment aan wintergroene haagsoorten. Deze soorten zijn niet alleen populair omdat ze het hele jaar groen blijven en dus voor privacy, beschutting en kleur in de tuin blijven, ze zijn over het algemeen namelijk ook erg onderhoudsvriendelijk. Omdat de bladeren aan de haag blijven hangen, hoeft u in het najaar geen bladeren weg te harken. U vindt bij ons verschillende vuurdoorn hagen, klimop, kamperfoelie en de schijnhulst. Deze haagsoorten zijn zeer geschikt om een smalle wintergroene haag mee te vormen. Denk hierbij aan een lage sierhaag in de voortuin, maar ook in een kleine achtertuin biedt een smalle wintergroene haag een oplossing als u zuinig met de beschikbare ruimte om wilt gaan. De buxus is een van de bekendste wintergroene planten, maar vanwege de gevoeligheid voor bepaalde schimmels en de buxusrups bieden we ook buxus vervangers aan. Deze alternatieven hebben delen de meeste eigenschappen met de buxus, maar hebben niet te maken met dezelfde problemen als de buxus. De olijfwilg is een redelijk wintergroene haag die het goed doet in zilte grond en daarmee een favoriet is in de kustgebieden. Andere wintergroene haagplanten zijn de sneeuwbal en kardinaalshoed. De sneeuwbal valt vooral op door de witte, ronde bloemen die aan de haag bloeien.

Planteigenschappen wintergroene hagen

De planteigenschappen van de verschillende wintergroene hagen lopen behoorlijk uiteen. Sommige soorten zijn eigenlijk wintergroene heesters, waar andere soorten weer bomen zijn. Dat zorgt er ook voor dat de ene wintergroene haag wel tientallen meters hoog kan worden, zoals een conifeerhaag, terwijl de kamperfoelie bijvoorbeeld maximaal één meter hoog wordt. Waar de laurier- en taxushagen ook al zo lang als men zich kan herinneren het straatbeeld bepalen, zien we tegenwoordig steeds meer interesse voor alternatieve haagsoorten kiezen. Veel wintergroene hagen krijgen in het voorjaar kleurrijke bloemen die uw tuin net iets meer sfeer en uitstraling geven.

Plantinstructies wintergroene hagen

Wintergroene hagen kunnen doorgaans het beste in de periode tussen oktober en april geplant worden. In deze periode zijn de wintergroene hagen in rust, ze sparen hun energie, omdat ze relatief weinig zonlicht krijgen. Door uw wintergroene planten in de wintermaanden te planten, geeft u ze dus alle tijd om rustig te acclimatiseren aan hun nieuwe plekje in uw tuin. Kijk wel even of uw wintergroene haagplant eisen stelt aan de standplaats. Sommige soorten staan liever in de volle zon, waar u andere hagen juist beter in de schaduw of halfschaduw kunt plaatsen. Plant uw haag nooit wanneer het vriest of wanneer vorst verwacht wordt, de wortels kunnen dan kapot vriezen. De haagplanten in pot kunt u overigens ook in de zomer planten. Graaf een geul die twee keer zo diep en breed is als de grootte van de kluit van de planten. Zorg dat deze geul goed nat is en bedek de bodem met wat verse tuingrond. Leg de planten langs deze geul en spreidt ze uit, zodat u een goed idee krijgt van de verdeling van uw haagplanten over de gehele lengte van uw haag. Span eventueel een touwtje, zo kunt u tijdens het rechtop zetten van de planten controleren of de haag volledig recht is. Zet de planten één voor één in de grond en voeg wat grond toe, zodat u plant stevig vast kunt zetten. Blijf controleren of uw haag recht staat, u wilt er niet op het einde achter komen dat u halverwege scheef bent gegaan. Geef de haag direct na het planten veel water en blijf dit een paar weken volhouden. De meeste wintergroene hagen houden niet erg van natte grond, maar in de periode net na het planten van de haag is dit noodzakelijk.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Dit verschilt per haagsoort en per formaat van de plant. Controleer dit dus goed voordat u uw bestelling plaatst.

Onderhoudsinstructies wintergroene hagen

Het onderhouden van een haag is op te delen in meerdere aspecten. Het snoeien van een wintergroene haag is de belangrijkste, maar ook het geven van water en voeding zijn in sommige gevallen aan te raden. Controleer altijd even wat het beste is voor de haagsoort die u bestelt.

Bescherming

Omdat wintergroene hagen per definitie hun blad in de winter vasthouden, hoeft u de haag niet extra te beschermen tegen de weersomstandigheden. Let er wel op dat niet iedere haag even wintergroen en -hard is. Er zijn ook hagen die alleen wintergroen zijn in milde winters. Wanneer deze hagen hun blad verliezen in de winter, keren deze ook in het voorjaar weer terug, net zoals bij een normale bladverliezende haag.

Snoeien

Wij raden aan om de wintergroene hagen één à twee keer per jaar bij te snoeien. Ook dit is afhankelijk van het soort haag. Sommige haagsoorten groeien sneller dan andere soorten. Met regelmatig snoeien houdt u de haag mooi in model. Let op dat u de haag niet al te ver terugsnoeit. Sommige hagen lopen dan niet meer uit. Het beste moment voor de eerste snoeibeurt is rond maart, een tweede snoeibeurt kan in oktober of november.

Bestellen bij Haag-Heg

Bestel uw wintergroene haag bij Haag-Heg. Wij zorgen voor een snelle en zorgvuldige aflevering. De bezorging van uw haag wordt door onze vaste transportpartner verzorgd. Wij verpakken de wintergroene planten pas op het allerlaatste moment voor de verzending om de planten in optimale conditie te houden. Het moment van bezorging bepaalt u zelf. Vul uw postcode onderaan de pagina in om een indicatie van de bezorgkosten te krijgen. Let op: de exacte bezorgkosten worden in uw winkelmandje berekend.

Met kluit geleverd

Als u kiest voor een wintergroene haag met kluit, kunt u deze tussen oktober en april in de grond zetten. Alleen als het vriest raden wij aan om het planten nog even uit te stellen. Hagen in de pot zijn het hele jaar door te planten. Hagen met kluit leveren wij met een netje om de wortels. Het doel hiervan is om het grond rond de wortels vast te houden. Het netje is vervaardigd van afbreekbaar materiaal en wordt vanzelf door de bodem opgenomen. Het is belangrijk om de haag in de beginperiode voldoende water te geven. Let ook goed op de door ons aanbevolen plantafstand per strekkende meter. Deze is onder meer afhankelijk van de soort en de hoogte van de individuele hagen.

Geleverd in pot

Onze wintergroene planten in pot zijn van de hoogste kwaliteit. Tijdens het kweken van de plant in pot is deze voortdurend beschermd en na het ontvangen van uw levering kunt u de wintergroene haagplant in pot enkele weken laten wachten voor u ze plant. Uiteraard is het wel belangrijk om de planten gedurende deze periode voldoende water te geven. Een wintergroene haagplant in pot kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest.

Als kant-en-klaar haag

Wanneer u direct een mooie volle wintergroene haag wilt hebben, raden wij aan om een kant-en-klare wintergroene haag te kopen. Deze bestaat uit elementen van een meter breed die u naast elkaar kunt planten. Gebruik hierbij aanplantgrond en beendermeel. Hoewel de hagen nog steeds een beetje in elkaar moeten groeien, gebeurt dit veel sneller dan wanneer u kiest voor losse hagen. Haag-Heg levert kant-en-klare hagen van diverse wintergroene soorten. Kant-en-klare hagen zijn in tegenstelling tot hagen met kluit het hele jaar door te planten.

Haag-Heg uw specialist

Haag-Heg is een ervaren kwekerij waar u rechtstreeks uw wintergroene hagen kunt bestellen. Alle wintergroene planten in ons assortiment zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van een hoge en constante kwaliteit. Een ander voordeel van het zelf opkweken van de planten is dat we onze kosten laag kunnen houden. Hierdoor profiteren onze klanten van bijzonder scherpe prijzen.
Voordelen van Haag & Heg
 • Direct kopen bij de kweker

  Haag & Heg is één van de grootste haagleveranciers van Nederland. Met ruim 30 jaar ervaring in het kweken van planten bedienen wij de Europese markt van haagplanten. Bij ons kunt u terecht voor zowel het kopen van planten als vrijblijvend advies over het aanplanten. Bestellen kan heel eenvoudig via onze webshop en betaal nooit teveel!

 • Wij staan voor kwaliteit!

  Door onze jarenlange expertise in verschillende wortelsoorten zoals blote wortel, kluit en pot en vakkennis op het gebied van kant en klaar haag werk zullen wij je altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding garanderen. Wij controleren onze planten nauwkeurig op ziekten en zijn aangesloten bij vakorganisaties voor kwekers.

 • Het hele jaar door aandacht

  Om in de hoogtij dagen de gezondheid van de plant te kunnen garanderen, werken we het hele jaar door aan ons assortiment. Met vorst dekken wij onze jonge stekjes af op het veld en wij ondersnijden onze kluitplanten minsten 2 keer, waardoor uw toekomstige plant een goed wortelgestel krijgt. Om ook in de winter te kunnen leveren kweken wij potplanten in onze kas.

 • Speciaal transport voor planten

  Vanuit ons logistiek centrum beleveren wij door heel Europa planten. Wij werken met transporteurs samen die gespecialiseerd zijn in het vervoeren van planten. Heeft u vragen over uw zending dan kunt u altijd contact met ons opnemen en wij voorzien u zo als mogelijk van een goed antwoordt.

 • Voor ieder budget een geschikte maat

  Ons ruime assortiment bestaat uit sterke en gezonde hagen, met een grootte van 30 cm tot wel 350 cm. Van bosplantsoen (blote wortel) die nog enkele jaren moeten groeien tot complete kant en klaar hagen die direct privacy bieden.

 • Advies voor een prachtig eindresultaat

  Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op via 085-4895523 of mail naar info@haag-heg.nl en een van onze medewerkers helpt je met het beantwoorden van al je vragen.