Rhododendron

De wintergroene Rhododendron is geschikt als haag en als vakbeplanting. Een haag van Rododendron kan tot twee meter hoog worden en biedt het hele jaar door privacy en beschutting. Deze heester heeft een volle begroeiing van groene bladeren en in het vroege voorjaar geeft de Rhododendron mooie bloemen. De kleur van de bloemen is afhankelijk van het soort Rhododendron dat u kiest. Dit type heester groeit zowel goed in de zon als in de schaduw. U kunt de plant zelfs onder een boom neerzetten. Bij Haag-Heg kunt u uw Rhododendron eenvoudig online bestellen.

De wintergroene Rhododendron is geschikt als haag en als vakbeplanting. Een haag van Rododendron kan tot twee meter hoog worden en biedt het hele jaar door privacy en beschutting dankzij zijn bladhoudende kwaliteiten. Deze heester heeft een volle begroeiing van groene bladeren en in het vroege voorjaar geeft de Rhododendron mooie bloemen. De kleur van de bloemen is afhankelijk van het soort Rhododendron dat u kiest. Dit type heester groeit zowel goed in de zon als in de schaduw. U kunt de plant zelfs onder een boom neerzetten. Bij Haag-Heg kunt u uw Rhododendron eenvoudig online bestellen.

Rhododendron bestellen

Wanneer u de Rhododendron bestelt bij Haag-Heg is het van belang om te weten hoeveel planten per strekkende meter u nodig heeft om een mooie volle haag te krijgen. Wij raden aan om 2,5 tot 3 planten per strekkende meter te bestellen. Haag-Heg heeft standaard de Rhododendron in verschillende soorten op voorraad. Alle planten zijn afkomstig uit onze eigen kwekerij, zodat u verzekerd bent van een constante kwaliteit en een scherpe prijs. Wij zorgen ervoor dat de bestelde heesters in perfecte staat bij u worden afgeleverd. De Rhododendron is een prima plant bij het aanleggen van een nieuwe tuin en kan ook als mooie vaste plant worden geplant. 

Onderhoud Rhododendron

De Rhododendron in de pot gekweekt kunt u het hele jaar door planten. Rhododendron met kluit kunt u het beste tussen half oktober en eind april in de tuin zetten. Het is belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is. De planten groeien het best op een zure humusrijke grond. Door tuinturf/ aanplantgrond/ beendermeel aan het plantgat toe te voegen kunt u de bodem zuurder maken. De Rhododendron vergt weinig onderhoud. Wanneer de plant te groot wordt, kunt u deze tot op het hout terugsnoeien. De Rhododendron loopt vanzelf weer uit. De heester zal alleen het eerstvolgende voorjaar niet bloeien. Wanneer Rhododendron snoeien? Kies dan een bewolkte dag om hem tegen teveel vochverlies uit de snijwonden te beschermen. Denk ook aan regelmatige bewatering.

Soorten Rhododendron

Bij Haag-Heg vindt u de Rhododendron in verschillende soorten, wat een mooi groenblijvende tuinplant is. Elke soort is leverbaar in diverse lengtes. Per plant geven wij de aanbevolen plantafstand per strekkende meter haag aan. Met onze handige rekentool bepaalt u eenvoudig hoeveel planten u nodig heeft om de gewenste aantal meters haag te realiseren.

De Rhododendron Catawbiense Boursalt geeft in mei en juni mooie paarse bloemen. Deze Rhododendron-soort wordt veel gebruikt als haag. Deze Rhododendron groeit wat compacter en breder als andere variëteiten. Deze haag is leverbaar in pot in lengtes van 40-50 centimeter en 60-80 centimeter. U kunt deze Rhododendron het hele jaar door planten.

De Rhododendron catawbiense ‘Grandiflorum’ is zowel populair als haag en als individuele struik. In mei en juni geven de planten lila-kleurige bloemen. Deze Rhododendron wordt ongeveer 2-3 meter hoog en 2 meter breed. De maximale groei per jaar is 20-30 centimeter en is leverbaar in pot of met kluit in verschillende afmetingen.

De Rhododendron ‘Cunningham's White’ bloeit eerder dan andere Rhododendron-soorten. Zoals de naam al doet vermoeden geeft deze haag witte bloemen. Hij heeft een compacte groei en wordt ongeveer 150 centimeter breed en hoog. Dit type Rhododendron is leverbaar met kluit in een lengte van 80-100 centimeter.

De Rhododendron ‘Roseum Elegans’ geeft lila-roze bloemen en wordt ongeveer 250 centimeter hoog en breed. Dit type Rhododendron is geschikt om een forse haag mee te creëren of om als individuele plant in uw tuin te zetten. Bij Haag-Heg is deze haag in pot met lengtes van 40-50 of 60-80 centimeter leverbaar. U kunt deze hagen het hele jaar door planten.

Rhododendron van eigen kwekerij

De Rhododendron planten in het assortiment van Haag-Heg zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Haag-Heg heeft jarenlange ervaring met het kweken van de meest uiteenlopende hagen. Met onze Rhododendron bent u verzekerd van een hoge en constante kwaliteit. Omdat wij geen planten afnemen van andere kwekerijen zijn wij bovendien in staat om de hagen voor een bijzonder scherpe prijs aan te bieden.

Rhododendron bestellen

De Rhododendron staat overal prachtig bijvoorbeeld. Hij vindt zelfs prima zijn plekje in een kleine tuin. Bij Haag-Heg bestelt u de door u gewenste Rhododendron eenvoudig online. Als u een heg wilt planten ziet u met onze rekentool eenvoudig hoeveel planten u nodig hebt om de gewenste hoeveelheid meters haag te realiseren. Samen met onze vaste transportpartner zorgen wij voor een snelle en zorgvuldige aflevering van uw hagen. Om de planten in topconditie te houden verpakken wij uw bestelling pas op het allerlaatste moment voor verzending. Wij versturen onze hagen onder meer in dozen en op pallets. Wanneer uw hagen afgeleverd zijn raden wij aan om de planten zo snel mogelijk uit te pakken en in de grond te zetten. De dag en het tijdstip van de bezorging kunt u zelf bepalen.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden