Coniferen

Coniferen zijn ideale haagplanten. Ze zijn groenblijvend in de winter, bieden veel privacy en in vergelijking met anderen groeien ze relatief snel. Coniferen hagen zijn leverbaar in verschillende soorten en maten, in kleuren variërend van licht- tot donkergroen en blauw. Coniferen zijn naaldbomen, maar ze prikken niet en ze geven ook geen giftige bessen af: ideaal wanneer u kinderen heeft. Uiteraard kunt u een conifeer ook gewoon los in uw tuin planten en vergt wat verzorging. Bij Haag-Heg kun u eenvoudig en voordelig online coniferen kopen.

Populaire Haagplanten

Verschillende soorten coniferen kopen

Wanneer u kiest voor een coniferen haag is het belangrijk dat u goed snoeit. Het is noodzakelijk om een conifeer 1 à 2 keer per jaar te snoeien. Dit is goed voor de ontwikkeling van de haag en om een mooie strakke gevulde haag te krijgen. Echter wordt het afgeraden om te snoeien tot op de stam. Coniferen kopen kan direct bij Haag-Heg. Deze zijn uitermate geschikt om te gebruiken als haag. De meeste mensen die aan een haag denken, hebben ook het beeld van een coniferen haag voor zich. De Conifeer komt het beste tot zijn recht met correcte bewatering en geschikt onderhoud.

Coniferen kopen

Het grootste verschil tussen coniferen zit in de kleur en opbouw van het blad. De levensboom Smaragd heeft bijvoorbeeld een fijne structuur qua twijgen. Deze conifeer wordt standaard geleverd met kluit en is verkrijgbaar vanaf 60-80 cm. De kleinere coniferen hebben een plantafstand van 3 stuks per meter. Naarmate u een grotere conifeer koopt, wordt de plantafstand groter. U plaatst dan steeds minder stuks per meter. Het is belangrijk hier goed naar te kijken voordat u een conifeer koopt. Het aantal coniferen hangt af van de grootte die u kiest. Gaat u de coniferen planten? Kies dan ook voor onze aanplantgrond en beendermeel.

Bij het kopen van uw coniferen is het belangrijk om te bepalen hoeveel planten per strekkende meter u nodig heeft. Dit hangt af van de grootte van de conifeer: bij coniferen vanaf 150 centimeter raden wij 2 - 2,5 plant per strekkende meter aan. Bij kleinere coniferen kunt u drie stuks per strekkende meter kopen. U kunt coniferen het hele jaar door planten, maar de beste periode is van begin oktober tot begin juni. Het netje om de wortels is biologisch afbreekbaar en helpt om het vocht rond de kluit vast te houden. U kunt een conifeer tevens in een pot houden. Tevens kan een Conifeer uitgroeien tot een boom, wanneer deze de kans krijgt.

Coniferen haag

Een van de bekendste conifeer hagen is de levensboom Brabant. Dit is een groen-winterbronzen conifeer die ongeveer 20 tot 30 centimeter per jaar groeit. Deze wintervaste conifeer is zeer geschikt om een dichte haag mee te creëren.

Wilt u uw coniferen snoeien, ook wanneer coniferen veel te hoog zijn? Voor de ontwikkeling van de plant is het van belang om deze één of (liever) twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer kunt u de conifeer eind juni snoeien en de tweede keer rond september. Omdat coniferen mooi te snoeien zijn vormen ze een perfecte groene erfafscheiding. Het is belangrijk dat u de coniferen haag niet dieper snoeit dan waar de groene twijgen zitten. Als u tot op het hout snoeit groeit de conifeer niet terug. In een periode van droogte of extreme warmte dient u de Conifeer voldoende water te geven.

Coniferen haag bestellen

U bestelt uw coniferen haag heel eenvoudig via de website van Haag-Heg. Alle coniferen in ons aanbod zijn afkomstig van onze eigen kwekerij, waardoor wij de kwaliteit van de planten kunnen garanderen en deze voor een bijzonder scherpe prijs kunnen aanbieden. Zoals u kunt lezen kweken we verschillende soorten conifeer hagen. Twijfelt u over welke conifeer het beste bij uw wensen past, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Er zit wel degelijk verschil tussen de verschillende coniferen hagen die wij aanbieden. We geven u ook tips over het wanneer planten van coniferen.

Leylandii coniferen hebben bijvoorbeeld een wat lichtere uitstraling dan anderen. Een klassieke conifeer, die ook weer zeer geschikt is als haag. Coniferen worden gewoon bij u thuis geleverd. Ons eigen transportteam behandeld de coniferen met zeer veel zorg. Zo kunt u ervan uit gaan dat u mooie coniferen thuiskrijgt in een keurige staat. 

Heeft u liever een wat donkerdere haag? Bekijk dan eens de levensboom Martin in onze webshop. Een ideale conifeer voor landelijke, klassieke en moderne tuinen. Deze conifeer kunt u zowel in de zon als in de (half)schaduw plaatsen. Coniferen worden vaak gebruikt om privacy te creëren doormiddel van een groene afscheiding. 

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden