Coniferen

Coniferen zijn ideale haagplanten. Ze zijn groenblijvend in de winter, bieden veel privacy en in vergelijking met anderen groeien ze relatief snel. Coniferen hagen zijn leverbaar in verschillende soorten en maten, in kleuren variërend van licht- tot donkergroen en blauw. Coniferen zijn naaldbomen, maar ze prikken niet en ze geven ook geen giftige bessen af: ideaal wanneer u kinderen heeft. Uiteraard kunt u een conifeer ook gewoon los in uw tuin planten. Bij Haag-Heg kunt u eenvoudig en voordelig online coniferen kopen.

Populaire Haagplanten

De voordelen van coniferen hagen

Coniferen worden gekenmerkt door de naaldvormige bladeren. Deze naalden in de vorm van een waaier geven een coniferen haag een elegante uitstraling en zorgen voor een dicht resultaat. Coniferen zijn bij uitstek geschikt voor hoge hagen, afhankelijk van de conifeersoort kan een individuele heester een hoogte van vijf meter bereiken.

Voordelen

  • Erg snel groeiende haag
  • Winterhard
  • Eenvoudig in onderhoud

Nadelen

  • Gevoelig voor langdurige droogte
  • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Soorten coniferen hagen

Haag-Heg levert verschillende soorten coniferen hagen. Deze soorten beschikken over unieke kenmerken en verschillen ook qua uiterlijk. Zo kunt u een coniferen haag bestellen die goed bij uw tuin en smaak past. De levensboom ‘Smaragd' heeft bijvoorbeeld een fijne structuur qua twijgen. Een van de bekendste coniferen hagen is de groen-winterbronzen levensboom ‘Brabant’. Alternatieven, zoals 'Leylandii' coniferen en Gele 'Leylandii' coniferen hebben weer een lichtere en klassieke uitstraling. Met de levensboom ‘Martin’ creëert u juist een donkere coniferen haag. Hetzelfde geldt voor de levensboom ‘Atrovirens’, een mooie, volle coniferenhaag. Meer interesse in een cipres? Bij ons vindt u de Gele Californische Cipres en de Blauwe Californische Cipres. Lees meer over de unieke eigenschappen van deze coniferen hagen door op de link te klikken. Wilt u meer weten over coniferen hagen in het algemeen, lees dan verder op deze pagina.

Eigenschappen coniferen hagen

De zeven coniferen soorten verschillen op een aantal vlakken van elkaar, maar ze tonen ook overeenkomsten die inherent zijn aan de conifeer. Hieronder vindt u meer informatie over de eigenschappen van coniferen.

Groeisnelheid

De coniferen hagen groeien ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar, afhankelijk van de gezondheid van de planten en de omstandigheden in uw tuin. Uitzonderingen zijn de Gele Leylandii coniferen die 60 tot 100 centimeter per jaar groeien en de Californische cipressen die slechts 10 tot 20 centimeter per jaar groeien.

Winterhard

De meeste coniferen hagen zijn winterhard, zelfs in zeer strenge winters. Enkel de Leylandii coniferen en de Californische cipressen zijn matig winterhard.

Standplaats

U plaatst de haag in de zon, schaduw of halfschaduw. Coniferen hagen hebben een voorkeur voor een humusrijke bodem die goed waterdoorlatend is. Coniferen kunnen echter niet goed tegen droogte.

Dichtheid

De coniferen hagen groeien heel dicht. Zowel de bredere soorten als de smalle varianten zorgen zo voor voldoende privacy in de tuin.

Wintergroen

Dankzij de sterke eigenschappen van de coniferen zal deze de naalden niet verliezen tijdens de winter. U bent zeker van een haag die het hele jaar door groen blijft. Leylandii coniferen en de Californische cipressen kunnen hun naalden wel verliezen als het strenger vriest.

Bodemvochtigheid

Een coniferenhaag houdt niet van droogte. Een beperkt vochtige bodem is ideaal voor een gezonde coniferenhaag.

Coniferen haag planten

Het planten van coniferen hagen kan het hele jaar door, zolang er geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Onderhoudsinstructies coniferen haag

Een coniferen haag is eenvoudig te onderhouden. Lees hier meer over de verzorging die uw haag nodig heeft.

Bewatering

In het voorjaar en tijdens warme zomerdagen heeft de grond rondom de haag extra water nodig. Wanneer u merkt dat de grond rond de haag droog is, kunt u het beste extra water geven.

Bescherming

Coniferen hagen hebben geen extra bescherming nodig.

Snoeien

Bij het snoeien van een conifeer is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat deze niet herstellen wanneer u tot de stam terugsnoeit. Om deze reden is het aan te raden om het snoeien van uw coniferenhaag goed bij te houden. Twee keer per jaar enkel het uitstekende groen wegsnoeien is voldoende.

Voeding

We adviseren om coniferen hagen aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen.

Coniferen hagen kopen

We leveren onze haagplanten in pot of met kluit. Welke vorm het meest geschikt is voor uw tuin is afhankelijk van verschillende factoren.

Geleverd in pot

Een plant die in pot is gekweekt wordt voortdurend beschermd door de pot. De coniferen in pot kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Heeft u uw bestelling ontvangen maar nog even geen tijd om de haag in uw tuin te planten? U kunt de coniferen in pot gerust enkele weken laten staan. Zorg er dan wel voor dat de planten voldoende water krijgt.

Geleverd met kluit

We kweken de coniferen hagen ook buiten op het veld waar ze alle ruimte krijgen om vrij te groeien tot een stevige en gezonde plant. Bij het uitgraven van de planten zorgt een machine ervoor dat de aarde rond de wortels blijft zitten, dit helpt de plant direct aansterken nadat u ze aanplant. Met een jute zak beschermen we de wortels tijdens transport en zorgen we ervoor dat de kluit intact blijft. De grootste formaten zijn enkel te bestellen met kluit, omdat een plant in pot niet voldoende ruimte heeft om deze groottes te bereiken. Let erop dat u de planten met kluit niet in de zomer kunt planten, in tegenstelling tot de planten in pot.

Kant-en-klaar bij u thuis bezorgd

Bij Haag-Heg kunt u ook een kant-en-klaar haag laten leveren. Als u voor deze optie kiest bezorgen we een coniferenhaag bij u thuis die al bijna volgroeid is. Het plaatsen van een kant-en-klaar haag is eenvoudiger en heeft als voordeel dat u direct na het plaatsen kan genieten van een volle en groene haag. Een kant-en-klaar haag vereist minder aandacht en is doorgaans weerbaarder dan een haag van jonge planten.

Eenvoudig bestellen bij Haag-Heg

Bestel uw coniferen haag direct bij Haag-Heg. Reken uit hoeveel coniferen u nodig heeft door gebruik te maken van onze rekentool. Let erop dat het aantal planten per strekkende meter afhankelijk is van de grootte van de plant. Vul uw postcode onderaan de pagina in om een indicatie van de bezorgkosten te krijgen. Let op: de exacte bezorgkosten worden in uw winkelmandje berekend.

Waarom kiezen voor Haag-Heg?

Onze coniferen komen direct van onze eigen kwekerij. We brengen iedere conifeer met passie en zorg groot, zodat u te allen tijde verzekerd bent van de beste kwaliteit hagen. Voor de aflevering van uw bestelling werken wij al jarenlang samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Met hun kennis en ervaring in het vervoeren van coniferen hagen zorgen zij ervoor dat uw bestelling spoedig en in perfecte staat bij u voor de deur wordt afgeleverd. Uw coniferenhaag wordt pas vlak voor verzending ingepakt om de planten zo min mogelijk te belasten. Voor vragen over onze planten of over uw bestelling kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden