Heesterganzerik Red Ace

De Ganzerik Red Ace (Potentilla Fruticosa Red Ace) is een sierheester met kleine, oranjerode bloemetjes. De struik wordt niet heel hoog, maar groeit en bloeit vooral in de breedte. Tijdens ze zomerperiode – in de maanden van juli tot september – staat de Potentilla Fruticosa Red Ace volop in bloei. Wilt u dat zomerse gevoel nog nét een beetje langer vasthouden? Dan is dit de ideale haagplant. Met deze sierheester bent u dan ook verzekerd van veel kleur in uw tuin. Wilt u de Ganzerik Red Race bestellen? Dit kan eenvoudig via onze webshop. 

Lees verder
Meer productinformatie >

De Ganzerik Red Ace (Potentilla Fruticosa Red Ace) is een sierheester met kleine, oranjerode bloemetjes. De struik wordt niet heel hoog, maar groeit en bloeit vooral in de breedte. Tijdens ze zomerperiode – in de maanden van juli tot september – staat de Potentilla Fruticosa Red Ace volop in bloei. Wilt u dat zomerse gevoel nog nét een beetje langer vasthouden? Dan is dit de ideale haagplant. Met deze sierheester bent u dan ook verzekerd van veel kleur in uw tuin. Wilt u de Ganzerik Red Race bestellen? Dit kan eenvoudig via onze webshop. 

Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend
Meer uitleg
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Blote wortel

Heesterganzerik 'Red Ace' blote wortel 20-30 cm

Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
Plantperiode
oktober tot april
Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks (€ 85,00)
Kies je staffelkorting
25+
€ 3,40
Kiezen
50+
€ 2,80
Kiezen
Je bespaart 17%
100+
€ 2,65
Kiezen
Je bespaart 22%
500+
€ 2,45
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
incl BTW en excl. Verzendkosten
Meer productinformatie >
- + Stuks - + Meter
Reserveren

Heesterganzerik Red Ace

Van de Potentilla Fruticosa Red Ace heeft u elk jaar weer plezier. Het is namelijk een wintervaste struik. Dit betekent dat hij prima bestand is tegen de Nederlandse winter. In het najaar verliest de heester zijn bladeren. In het voorjaar loopt hij weer uit en tijdens de zomerperiode groeien er weer opvallende oranjerode bloemetjes aan de takken. Eén ding is zeker: de Ganzerik Red Ace brengt veel kleur in de tuin en is een ware blikvanger.

Voordelen
  • Mooie en langdurige bloei
  • Kan goed tegen het Nederlandse weer
Nadelen
  • Enkel geschikt voor lage hagen

Eigenschappen Heesterganzerik Red Ace

Er zijn verschillende soorten Heesterganzeriken die allemaal nét weer wat anders zijn. Benieuwd wat de Heesterganzerik Goldfinger zo bijzonder maakt? We vertellen u meer in onderstaande planteigenschappen.

Groeisnelheid

De Potentilla Fruticosa Red Ace is een vrij langzame groeier. Gemiddeld groeit deze haagplant maar 5 tot 15 centimeter per jaar. De groeiperiode is tussen de maanden april en september. De Ganzerik Red Ace wordt minder hoog dan de meeste andere heesters uit de Potentilla familie. Gemiddeld wordt hij zo’n 60 centimeter hoog. Wél groeit de struik hard in de breedte. Dit maakt de Potentilla Fruticosa Red Ace ideaal voor in een plantenborder.

Dichtheid

De Potentilla Fruticosa Red Ace heeft een blikdichte structuur. Door zijn kleurrijke karakter komt de sierheester goed tot zijn recht als lage haag of als solitaire plant in de tuin. Vaak wordt de Heesterganzerik Red Ace gecombineerd met andere haagplanten om zo toch een volle haag te creëren.

Winterhard

Tijdens de herfst- en wintermaanden is niet noodzakelijk om te snoeien. De groene bladeren, rode bloemen en besjes zullen kort verdwijnen, maar gelukkig weer opnieuw aangroeien in het voorjaar. Het maakt de plant daarom winterhard. Hij kan de harde winterse weersomstandigheden prima verdragen.

Standplaats

Als de Ganzerik Red Race mag kiezen, staat hij het liefst op een zonnig plekje in de tuin. Met voldoende zon bloeit namelijk het beste. Heeft u niet zoveel zon in de tuin? U kunt er ook voor kiezen om de Potentilla Fruticosa Red Ace in de schaduw of halfschaduw te planten. De struik groeit bloeit dan prima, maar hij bloeit wel minder uitbundig. Houd er rekening mee dat de grond voldoende voedselrijk en vochtrijk is.

Bodemvochtigheid

De Potentilla Fruticosa Red Ace zal floreren in een vochtige en voedselrijke grond. Bij extreme warmte in de zomer is het raadzaam om de heester af en toe extra te bewateren. Zo blijft hij goed gehydrateerd.

Heesterganzerik Red Ace planten

De ideale planttijd voor de Heesterganzerik Red Ace is tussen oktober t/m april. Vooral bij vorst en lage temperaturen raden wij het af om uw haag te planten. Hiermee voorkomt u eventuele problemen en zorgt u ervoor dat de plant niet uitdroogt.

Plantafstand

Nu vraagt u zich wellicht af hoeveel planten u nodig heeft om uw haag te creëren. Dankzij onze rekentool op de website kunt u makkelijk en snel het aantal benodigde Potentilla Fruticosa Red Ace per meter berekenen. U kunt ervan uit gaan dat per gestrekte meter u 5 planten nodig heeft.

Heesterganzerik Red Ace onderhoud

Een Heesterganzerik Red Ace kenmerkt zich vooral door de oranjerode kleur bloemen. Maar wist u ook al dat deze haagplant zeer onderhoudsvriendelijk is? Met slechts een paar verzorgende werkzaamheden per jaar bent u al klaar en is uw plant in topconditie. Hieronder lichten we toe welke werkzaamheden van toepassing zijn.

Bewatering

Hoewel de Potentilla Fruticosa Red Ace eigenlijk prima tegen langdurige droogte kan, is het wel belangrijk dat u de haag voldoende water geeft de eerste paar weken na het planten. Zo kan de sierheester goed aansterken en in het voorjaar uitbundig opbloeien.

Bescherming

De haagsoort is winterhard en zal zich daarom prima redden bij koude temperaturen. Maakt u zich geen zorgen. De Heesterganzerik Red Ace is goed bestand tegen dit soort weer en heeft geen extra bescherming nodig.

Snoeien

Voor het behoud van de ronde vorm van de struik, is het aan te raden om de struik eens per jaar te snoeien. Bij voorkeur doet u dit voorafgaand aan de bloeiperiode, in maart. Snoei de takken terug tot ongeveer 15 centimeter boven de grond. Zo heeft de struik weer voldoende ruimte om te bloeien.

Voeding

Het is voor deze haagsoort niet per se nodig om deze te bemesten of een andere vorm van voeding te geven.

Heesterganzerik Red Ace kopen

Het plaatsen van een bestelling doet u eenvoudig via onze webshop. Bij uw bestelling kunt u aangeven wanneer u wilt dat wij uw bestelling bij u thuisbezorgen. Zowel de dag als het tijdstip van bezorgen bepaalt u zelf. Nadat u heeft afgerekend via de beveiligde betaalomgeving gaan wij voor u aan de slag. We verpakken uw bestelling pas op het laatste moment voor verzenden, zo blijven de planten in goede conditie. Onze vaste transporteur zal de bestelling met grote zorg bij u bezorgen.

Met kluit geleverd

Onze Heesterganzerik Red Ace leveren wij uitsluitend met blote wortel. Hierbij is het belangrijk dat de haag direct na het bezorgen in uw tuin wordt geplant. Zo kan uw nieuwe haag goed aansterken, zodat u in de toekomst kunt genieten van de schitterende oranjerode kleuren.

Haag-Heg is uw specialist

Haag-Heg is een vaste planten kwekerij. Op onze website vindt u een uitgebreid assortiment vaste haagplanten en heesters. Alle planten zijn afkomstig uit onze eigen kwekerij. Hier krijgt elke struik de benodigde verzorging om goed te groeien. U bent bij ons dus altijd verzekerd van een plant in goede conditie. Uiteraard profiteert u niet alleen van onze hoge kwaliteit, wij kunnen hierdoor lage prijzen hanteren, wat ook in uw voordeel is.