Japanse spierstruik 'Anthony Waterer'

De spierstruik, afkomstig uit Japan en andere landen in Azië, is een mooie struik die zowel solitair als in haagvorm in de tuin past. Deze struik, originele naam spiraea japonica ‘Anthony Water’, is inmiddels een veelvoorkomende plant in Europese tuinen. De populariteit lijkt zich te raden: met name de kleurrijke, paarse bloemen brengen veel kleur in de tuin.

Benieuwd of de Japanse spierstruik ’Anthony Waterer' ook iets voor uw tuin is? Hieronder leest u meer over de verschillende eigenschappen, groeiwijze en het onderhoud van deze sierlijke bloeier. Haal vandaag nog deze sierhaag in huis en bestel direct op Haag & Heg.

Lees verder
Meer productinformatie >

De spierstruik, afkomstig uit Japan en andere landen in Azië, is een mooie struik die zowel solitair als in haagvorm in de tuin past. Deze struik, originele naam spiraea japonica ‘Anthony Water’, is inmiddels een veelvoorkomende plant in Europese tuinen. De populariteit lijkt zich te raden: met name de kleurrijke, paarse bloemen brengen veel kleur in de tuin.

Benieuwd of de Japanse spierstruik ’Anthony Waterer' ook iets voor uw tuin is? Hieronder leest u meer over de verschillende eigenschappen, groeiwijze en het onderhoud van deze sierlijke bloeier. Haal vandaag nog deze sierhaag in huis en bestel direct op Haag & Heg.

Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend
Meer uitleg
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Blote wortel

Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' blote wortel 20-30 cm

Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
Plantperiode
oktober tot april
Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks (€ 77,50)
Kies je staffelkorting
25+
€ 3,10
Kiezen
50+
€ 2,55
Kiezen
Je bespaart 17%
100+
€ 2,35
Kiezen
Je bespaart 24%
500+
€ 2,20
Kiezen
Je bespaart 29%
Meer productinformatie >
incl BTW en excl. Verzendkosten
Meer productinformatie >
- + Stuks - + Meter
Reserveren

Japanse spierstruik 'Anthony Waterer'

We hebben het natuurlijk al even benoemd, maar de bloemen die aan de Japanse spierstruik ‘Anthony Waterer’ groeien zijn een mooie aanvulling op de tuin. Hoewel spierstruiken vaak variërende kleuren hebben, is deze struik met paars-rozekleurige bloemen favoriet. De spiraea japonica ‘Anthony Waterer’ krijgt zo rond de zomerperiode (juli tot september) kenmerkende bloemen die als een soort bal in de struik groeien. Dit geeft de plant een mooi vol en informeel karakter. 

Voordelen
 • lila-rosa Blütenpracht
 • pflegeleicht
 • widerstandsfähig gegen Krankheiten und Pilze
Nadelen
 • nicht als Sichtschutz geeignet
 • verträgt keine Staunässe

Eigenschappen Spiraea japonica 'Anthony Waterer'

Wanneer u de spiraea japonica ‘Anthony Waterer’ in de tuin wil planten, moet u wel rekening houden met een aantal eigenschappen van de plant. Omdat de plant nooit hoger zal worden dan 1 meter, is hij minder geschikt om een hoge heg van te maken. De spiraea ‘Anthony Waterer’ komt namelijk beter tot zijn recht als bodembedekker of als afscheiding. De deze spierstruik is zoals gezegd solitair te planten, maar ook in haagvorm. De andere eigenschappen van deze plant lichten we hieronder nader toe.

Groeisnelheid

Ook groeit deze variant van de spiraeafamilie niet erg hard. Houd rekening met zo’n 10 tot 25 centimeter groei per jaar. De struik wordt maar maximaal 1 meter hoog en krijgt hierdoor een bollige vorm. Het is dus een echte sierlijke heester in uw tuin. 

Dichtheid

De Japanse spierstruik ‘Anthony Waterer’ is een blikdichte haag. U zult merken dat u er haast niet doorheen kunt kijken. Omdat de struik echter erg laag is kunt u echter wel makkelijk over de haag heen kijken. Liefhebbers van privacy en beschutting zullen op zoek moeten naar een alternatief.

Winterhard

De plant is verder winterhard en blijft dus in de winter zijn stam en takken behouden. Bovendien kan de spierstruik goed tegen een stootje: ziektes of schimmels hebben nauwelijks vat op de spiraea japonica ‘Anthony Waterer’.

Standplaats

Qua grondsoort of plek in de tuin heeft de spiraea japonica ‘Anthony Waterer’ weinig eisen: een droge, vochtige grond en zonlicht of halfschaduw zijn prima plekken.

Bodemvochtigheid

De spierstruik ‘Anthony Waterer’ houdt niet erg van te natte voeten. De bodem moet wel redelijk vochtig zijn en humusrijk. Zo zal de struik het beste groeien en bloeien.

Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' planten

De ideale planttijd voor de spiraea japonica 'Anthony Watere' is tussen oktober en april. Gedurende deze periode krijgt de struik voldoende tijd en rust om goed aan te sterken. Bovendien kan hij voedingsstoffen beter opnemen om in de zomer zijn mooie kleuren en bloemen te laten zien.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. U kunt ervan uit gaan dat u per gestrekte meter ongeveer 5 spierstruiken ‘Anthony Waterer’ nodig hebt.

Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' onderhoud

Hij vraagt relatief weinig onderhoud gedurende het jaar en ook het snoeien is geen tijdrovende klus. Het gemakkelijke onderhoud draagt bij aan zijn populariteit in de tuin. We vertellen hieronder meer over de onderhoudsinstructies om uw haag in topconditie te houden.

Bewatering

Het is niet nodig om de struik veel water te geven. Het is zelfs helemaal niet nodig om de Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' te voorzien van water. Hij onderhoudt zichzelf prima. 

Bescherming

Aangezien deze haagsoort goed winterhard is én bladverliezend, maakt hij u het nog gemakkelijker. Er is geen speciale bescherming nodig. De blaadjes zullen in het najaar vallen, maar in het voorjaar kunt u opnieuw genieten van de bloemenpracht.

Snoeien

In het voorjaar kunt u de spierstruik flink terugsnoeien tot net boven de grond. Hierdoor krijgt de struik in de zomer zijn kenmerkende lichtroze en paarskleurige bloemen. Haal ook oude takken weg en knip uitgebloeide schermen meteen weg, zodat de kans op een tweede groei in de herfst toeneemt.

Voeding

Ook is er geen extra voeding nodig. Zolang de struik maar in een humusrijke en niet té natte bodem staat zal de haag mooi bloeien en groeien.

Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' kopen

De spierstruik, afkomstig uit Japan en andere landen in Azië, is een mooie struik die zowel solitair als in haagvorm in de tuin past. Deze struik, originele naam spiraea japonica 'Anthony Waterer', is inmiddels een veelvoorkomende plant in Europese tuinen. De populariteit lijkt zich te raden: met name de kleurrijke, paarse bloemen brengen veel kleur in de tuin. 

De spiraea japonica 'Anthony Waterer' kopen

Wanneer u de spiraea japonica 'Anthony Waterer' in de tuin wil planten, moet u wel rekening houden met een aantal eigenschappen van de plant. Omdat de plant nooit hoger zal worden dan 1 meter, is hij minder geschikt om een hoge heg van te maken. De spiraea 'Anthony Waterer' komt namelijk beter tot zijn recht als bodembedekker of als afscheiding. De deze spierstruik is zoals gezegd solitair te planten, maar ook in haagvorm. Qua grondsoort of plek in de tuin heeft de Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' weinig eisen: droge, vochtige grond en zonlicht of halfschaduw zijn prima plekken. 

Voordelen van de spiraea japonica 'Anthony Waterer'

We hebben het natuurlijk al even benoemd, maar de bloemen die aan de spiraea japonica 'Anthony Waterer' groeien zijn een mooie aanvulling op de tuin. Hoewel spierstruiken vaak variërende kleuren hebben, is deze struik met paars-rozekleurige bloemen favoriet. De spiraea japonica 'Anthony Waterer' krijgt zo rond de zomerperiode (juli tot september) kenmerkende bloemen die als een soort bal in de struik groeien. Dit geeft de plant een mooi vol en informeel karakter.  

De spierstruik planten

Als u graag zelf tuiniert is de spierstruik 'Anthony Waterer' geen lastige plant om zelf te planten. Hij vraagt relatief weinig onderhouden gedurende het jaar en ook het snoeien is geen tijdrovende klus. In het voorjaar kunt u de spierstruik flink terugsnoeien tot net boven de grond. Hierdoor krijgt de struik in de zomer zijn kenmerkende lichtroze en paarskleurige bloemen. De plant is verder winterhard en blijft dus in de winter zijn stam en takken behouden. Bovendien kan de spierstruik goed tegen een stootje: ziektes of schimmels hebben nauwelijks vat op de Japanse spierstruik 'Anthony Waterer'. 

Planten bestellen en laten bezorgen

U wilt uw nieuwe planten natuurlijk zo snel en makkelijk mogelijk thuis te krijgen. Gelukkig is dat tegenwoordig goed mogelijk! Haag & Heg hanteert namelijk een speciale bezorgservice die uw nieuwe planten tot aan de voordeur brengt. De planten, direct van de kweker, kunnen bij aankomst meteen de grond in. Zo hoeft u dan ook niet lang te wachten voordat de plant of struik op een gewenste hoogte is gegroeid.

Wilt u meer weten over deze service? Neem gerust eens contact op met Haag-Heg. Wij helpen graag bij het kiezen en aanplanten van een nieuwe tuin met producten, advies en onze ervaring.