Speciale prijs € 3,10 Normale prijs € 999.999,00

Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' blote wortel 20-30 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 3,10
Kiezen
50+
€ 2,55
Kiezen
Je bespaart 17%
100+
€ 2,35
Kiezen
Je bespaart 24%
500+
€ 2,20
Kiezen
Je bespaart 29%
Meer productinformatie >
Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' blote wortel 20-30 cm is te bestellen in veelvoud van 25
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Japanse spierstruik ‘Anthony Waterer’ Blote wortel 20-30 cm

De Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' Blote wortel 20-30 cm, is een prachtige struik die zijn oorsprong vindt in Japan en andere Aziatische landen. Deze struik is inmiddels een veelvoorkomende aanwinst in Europese tuinen vanwege zijn aantrekkelijke eigenschappen. De opvallende paars-roze bloemen van deze struik zijn een ware blikvanger en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

De Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' Blote wortel 20-30 cm gedijt goed als solitaire plant of als haag. Het is echter belangrijk te weten dat deze struik niet hoger wordt dan 1 meter, waardoor hij minder geschikt is om een hoge haag van te maken. Deze variant groeit niet erg snel, met slechts 10 tot 25 centimeter groei per jaar, maar vormt wel een dichte, ondoordringbare haag. Deze haag is winterhard en resistent tegen ziektes en schimmels. De plant gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw en vereist een vochtige, humusrijke bodem. Planten tussen oktober en april is ideaal voor een optimale groei en bloei, en de struik heeft weinig extra water of voeding nodig. Snoeien in het voorjaar zorgt voor de karakteristieke lichtroze en paarskleurige bloemen in de zomer.

Voordelen
  • Kleurrijke aanvulling op het groen in de tuin door rozige bloemen
  • Ideaal te gebruiken als informele haag
Nadelen
  • Niet geschikt als hoge haag

Eigenschappen Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' blote wortel 20-30 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' blote wortel 20-30 cm planten

De ideale planttijd voor de spiraea japonica 'Anthony Watere' is tussen oktober en april. Gedurende deze periode krijgt de struik voldoende tijd en rust om goed aan te sterken. Bovendien kan hij voedingsstoffen beter opnemen om in de zomer zijn mooie kleuren en bloemen te laten zien.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. U kunt ervan uit gaan dat u per gestrekte meter ongeveer 5 spierstruiken ‘Anthony Waterer’ nodig hebt.

Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' blote wortel 20-30 cm onderhoud

Hij vraagt relatief weinig onderhoud gedurende het jaar en ook het snoeien is geen tijdrovende klus. We vertellen hieronder meer over de onderhoudsinstructies om uw haag in topconditie te houden.

Bewatering

Het is niet nodig om de struik veel water te geven. Het is zelfs helemaal niet nodig om de spiraea japonica ´Anthony Waterer´ te voorzien van water. Hij onderhoudt zichzelf prima.

Bescherming

Aangezien deze haagsoort goed winterhard is én bladverliezend, maakt hij u het nog gemakkelijker. Er is geen speciale bescherming nodig. De blaadjes zullen in het najaar vallen, maar in het voorjaar kunt u opnieuw genieten van de bloemenpracht.

Snoeien

In het voorjaar kunt u de spierstruik flink terugsnoeien tot net boven de grond. Hierdoor krijgt de struik in de zomer zijn kenmerkende lichtroze en paarskleurige bloemen.

Voeding

Ook is er geen extra voeding nodig. Zolang de struik maar in een humusrijke en niet té natte bodem staat zal de haag mooi bloeien en groeien.

Haag & Heg voor al uw planten

Bij Haag & Heg garanderen we Japanse spierstruik 'Anthony Waterer' Blote wortel 20-30 cm van topkwaliteit en een snelle bezorging. Samen met specialistische leveranciers bieden we een breed assortiment aan hagen. Uitstekende service en kwaliteit zijn onze prioriteit. Deskundig advies en een levering binnen 4 dagen zorgen ervoor dat uw tuin perfect wordt verzorgd.