Ribes 'King Edward VII'

Zoekt u een mooie plant om als haag aan te leggen? Dan is de ribes sanguineum 'King Edward VII' een vaste plant die uw tuin compleet maakt. Deze struik is een populaire vaste plant die in Nederland doorgaans de naam 'Ribes Edward VII' of ‘Rode ribes’ draagt. Een populaire haag die dankzij de kleurige bloemetjes niet alleen privacy biedt, maar ook bijdraagt aan de sfeer in uw tuin.

De Ribes ‘King Edward VII’ komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië, maar is inmiddels te vinden in vele tuinen in West-Europa. Het is een sierheester die doorgaans vrij weinig onderhoud vraagt. Eén keer per jaar snoeien is voldoende. U bestelt de ribes sanguineum 'King Edward VII' eenvoudig in onze webshop.

Lees verder
Meer productinformatie >

Zoekt u een mooie plant om als haag aan te leggen? Dan is de ribes sanguineum 'King Edward VII' een vaste plant die uw tuin compleet maakt. Deze struik is een populaire vaste plant die in Nederland doorgaans de naam 'Ribes Edward VII' of ‘Rode ribes’ draagt. Een populaire haag die dankzij de kleurige bloemetjes niet alleen privacy biedt, maar ook bijdraagt aan de sfeer in uw tuin.

De Ribes ‘King Edward VII’ komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië, maar is inmiddels te vinden in vele tuinen in West-Europa. Het is een sierheester die doorgaans vrij weinig onderhoud vraagt. Eén keer per jaar snoeien is voldoende. U bestelt de ribes sanguineum 'King Edward VII' eenvoudig in onze webshop.

Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend
Meer uitleg
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Blote wortel

Ribes 'King Edward VII' blote wortel 40-60 cm

Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
Plantperiode
oktober tot april
Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks (€ 73,75)
Kies je staffelkorting
25+
€ 2,95
Kiezen
50+
€ 2,40
Kiezen
Je bespaart 18%
100+
€ 2,00
Kiezen
Je bespaart 32%
500+
€ 1,60
Kiezen
Je bespaart 45%
Meer productinformatie >
incl BTW en excl. Verzendkosten
Meer productinformatie >
- + Stuks - + Meter
Reserveren

Wat zijn de voor- en nadelen van de Ribes 'King Edward VII'?

De ribes sanguineum 'King Edward VII' is een solidaire en informele haag die een prachtige aanvulling is op iedere tuin. De struik zal een mooie bollige vorm aannemen waarbij deze zowel in de hoogte als in de breedte ongeveer gelijk groeit. De ribes ‘King Edward VII’ wordt gemiddeld zo’n 2,5 meter hoog en 2 meter breed. Deze eigenschappen maken de plant zeer geschikt voor het maken van een lage tot halfhoge haag.

Bovendien zorgen de rode bloemen voor een leuke blikvanger. De ribes ‘King Edward VII’ is goed winterhard en kan dus veel verdragen.

Voordelen
 • Een haagsoort die prachtig bloeit
 • Zeer geschikt voor het creëren van een volle en informele haag
Nadelen
 • De geur van de bloemen kan als onprettig worden ervaren
 • Geen zichtdichte haag

Eigenschappen Ribes sanguineum 'King Edward VII'

Om een beter beeld te schetsen van de bijzondere ribes sanguineum King Edward VII, hebben wij hieronder de belangrijkste planteigenschappen van deze sierheester beschreven.

Groeisnelheid

Jaarlijks groeit de ribes ‘King Edward VII’ tussen de 20 en 40 centimeter. Doordat de haag in een bollige en brede vorm groeit, groeit uw haag al snel even hoog als breed. Met een maximale hoogte van 2,5 meter is de plant uitermate geschikt als haag in uw tuin. Onthoud wel dat het een bladverliezende haag is en ’s winters de haag niet vol en dicht blijft. De ribes sanguineum 'King Edward VII' komt het beste tot zijn recht in landelijke, klassieke of moderne tuinen.

Dichtheid

Hoewel deze haag blikdicht is, verliest hij in het najaar zijn bladeren waardoor hij wat minder privacy biedt in vergelijking tot het voorjaar en de zomer. Omdat de ribes sanguineum King Edward VII uitgroeit tot een vrij hoge haag, zit u over het algemeen lekker beschut en krijgt u de nodige privacy.

Winterhard

De ribes sanguineum 'King Edward VII' is een winterharde en bladverliezende haagplant die zeer lage weerstemperaturen kan doorstaan.

Standplaats

Voor een gezonde en optimale haagplant plaatst u de ribes ‘King Edward VII’ in de halfschaduw. De plant is namelijk gevoelig voor droogte. Geef daarom de plant tijdens de zomermaanden wat extra aandacht en geef wat vaker water. De ribes sanguineum 'King Edward VII' floreert in een vochtige en humusrijke bodem.

Bodemvochtigheid

Voor de ribes ‘King Edward VII’ is het vooral van belang dat de bodem vochtig en humusrijk is. Uit de bodem haalt de ribes zijn voedingsstoffen om goed te kunnen bloeien. Help de ribes in droge en warme zomerdagen en geef de plant wat extra water.

Ribes 'King Edward VII' planten

We raden het aan om de ribes sanguineum 'King Edward VII' in de periode van november tot maart te planten. Om deze koninklijke plant het beste tot bloei te laten komen is het tevens raadzaam om de haag alleen te planten wanneer het niet vriest, dit kan namelijk schade toebrengen aan de wortels. Geef de plant genoeg water de eerste weken na het planten om te voorkomen dat de ribes ‘King Edward VII’ uitdroogt.

Plantafstand

Om een exacte inschatting te maken van het aantal hagen die nodig zijn in uw tuin verwijzen wij u graag naar onze rekentool. Hier kunt u aangeven hoeveel meters haag u nodig heeft, de tool berekend dan het aantal hagen. Per gestrekte meter heeft u 4 stuks ribes sanguineum 'King Edward VII' nodig.

Ribes sanguineum 'King Edward VII' onderhoud

Het grote voordeel van de ribes ‘King Edward VII’ is zijn onderhoudsvriendelijke karakter. Dat maakt de haag geliefd bij velen. Lees hieronder meer over de manier waarop u uw ribes in topconditie houdt.

Bewatering

De ribes sanguineum 'King Edward VII' is gevoelig voor droogte en staat daarom graag in een vochtige grond. Geef uw haag tijdens warme dagen vaker water om uitdroging te voorkomen. Bewater de ribes ‘King Edward VII’ ook meer na het aanplanten.

Bescherming

Schrik niet wanneer de ribes in het najaar plotseling zijn bladeren begint te verliezen, dit is gebruikelijk. Het is tenslotte een bladverliezende haag. De bladeren en rode bloemen beginnen in het voorjaar weer hard te groeien en maakt de haag weer dicht. Gelukkig is de ‘King Edward VII’ winterhard. U hoeft tijdens de koude maanden geen extra voorzieningen of bescherming te treffen.

Snoeien

U hoeft de ribes sanguineum 'King Edward VII' jaarlijks maar één keer te snoeien. Dit kunt u het beste doen na de bloeiperiode. Wanneer u in deze periode snoeit dan bevorderd dit de bloei van de haag.

Voeding

Bemest de ribes ‘King Edward VII’ één keer aan het begin van de lente met compost. Verder hoeft u geen bijzondere voeding aan te schaffen.

Ribes 'King Edward VII' kopen

Wanneer u de ribes sanguineum 'King Edward VII' bij ons besteld dan ontvangt u uw bestelling binnen 4 werkdagen. Wij werken nauw samen met onze transporteur die uw bestelling met zorg bij u thuis levert. U bent bij ons verzekerd van verse en gezonde hagen. We verpakken de ribes ‘King Edward VII’ pas in op het laatste moment, zodat deze zo sterk mogelijk wordt verzonden. Het is geheel aan u om te bepalen wanneer wij uw haag bij u mogen leveren. Dit kunt u aangeven tijdens het bestelproces. Om een indicatie te krijgen van de verwachte bezorgkosten kunt u onderaan deze pagina uw postcode invullen. De exacte bezorgkosten worden berekend tijdens het afrekenen.

Met kluit geleverd

Wij leveren de ribes 'King Edward VII' met blote wortel. U kunt de plant direct na het leveren al planten. We raden het aan om de haag te voorzien van voldoende water de eerste aantal weken, zodat deze niet uitdroogt.

 

Haag & Heg is uw specialist

De planten van Haag & Heg zijn direct te koop via onze website. De planten uit ons assortiment komen direct van het land en hebben daar de juiste voeding en aandacht gehad. Dat betekent dus dat u sterke en stevige planten in uw tuin heeft die met alle passie en zorg geteeld worden op de kwekerijen van Haag & Heg. Onze planten kunnen zelfs tot aan uw deur bezorgd worden. Wanneer u nog vragen heeft over een specifieke plant (bijvoorbeeld over het onderhoud of de prijs), dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan graag voor u klaar om u te voorzien van advies en tips voor het onderhoud en uitstraling van uw tuin, haag of heg!