Chinees Klokje

De forsythia intermedia ‘Spectabilis’, ook wel het Chinees klokje genoemd, is een uitermate geschikte informele haag. De gele bloemen zijn een ware blikvanger in iedere tuin en zorgen voor meer levendigheid. Het is een sierlijke plant die extra vroeg bloeit in het voorjaar, vele weken eerder dan de meeste planten en bloemen.

Met de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ bent u elke lente verzekerd van een kleurrijke tuin. In deze periode zijn de opgaande takken namelijk versierd met gele klokvormige bloemetjes. U bestelt het Chinees klokje gemakkelijk en snel via de website van Haag & Heg.

Lees verder
Meer productinformatie >

De forsythia intermedia ‘Spectabilis’, ook wel het Chinees klokje genoemd, is een uitermate geschikte informele haag. De gele bloemen zijn een ware blikvanger in iedere tuin en zorgen voor meer levendigheid. Het is een sierlijke plant die extra vroeg bloeit in het voorjaar, vele weken eerder dan de meeste planten en bloemen.

Met de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ bent u elke lente verzekerd van een kleurrijke tuin. In deze periode zijn de opgaande takken namelijk versierd met gele klokvormige bloemetjes. U bestelt het Chinees klokje gemakkelijk en snel via de website van Haag & Heg.

Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend
Meer uitleg
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Blote wortel

Chinees klokje blote wortel 40-60 cm

Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
Plantperiode
oktober tot april
Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks (€ 47,50)
Kies je staffelkorting
25+
€ 1,90
Kiezen
50+
€ 1,65
Kiezen
Je bespaart 13%
100+
€ 1,55
Kiezen
Je bespaart 18%
500+
€ 1,40
Kiezen
Je bespaart 26%
Meer productinformatie >
incl BTW en excl. Verzendkosten
Meer productinformatie >
- + Stuks - + Meter
Reserveren

Wat het Chinees klokje zo bijzonder maakt

De forsythia intermedia ‘Spectabilis’ is een kleurrijke sierplant die vooral in het voorjaar goed tot zijn recht komt. Al in maart en april staat de struik volop in bloei. In de herfst verliest hij zijn bladeren, waarna hij de winter zonder bladeren overleeft. Het Chinees klokje is namelijk een winterharde plant. In het voorjaar loopt hij weer uit en komt hij weer volop tot bloei. De struik is populair om solitair in de tuin te plaatsen, maar ook als haagplant doet de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ het goed. Over het algemeen wordt de haag maximaal 3 meter hoog en 3 meter breed. Jaarlijks groeit de plant maximaal met zo’n 40 centimeter.

Voordelen
 • Kleurrijke plant met schitterende bloemen
 • Ideale plant voor een informele haag
Nadelen
 • Heeft regelmatig onderhoud nodig
 • Niet zichtdicht

Eigenschappen Chinese klokjes

Bent u benieuwd welke planteigenschappen Chinese klokjes kennen? We vertellen u hieronder alles over de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ en wat deze haag zo bijzonder maakt.

Groeisnelheid

Het Chinees klokje groeit jaarlijks tussen de 20 en 40 centimeter. Met een maximale hoogte van 3 meter is de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ niet zeer geschikt als haag wanneer u op uw privacy gesteld bent, maar komt wellicht beter tot zijn recht als sierplant in de tuin of als randbeplanting. De plant groeit rechtop en zal vaak even breed als hoog worden.

Dichtheid

Het Chinees klokje is niet blikdicht. U zult er altijd door heen kunnen blijven kijken. Vandaar dat wij adviseren de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ als sierplant te gebruiken. Bent u zeer gesteld op uw privacy? Of zoekt u een haag die beschutting biedt? Dan kunt u beter kiezen voor een blikdichte haag.

Winterhard

De forsythia intermedia ‘Spectabilis’ is een winterharde plant, maar bladverliezend. Dit houdt in dat het Chinees klokje goed bestendig is tegen lage temperaturen en zal overleven.

Standplaats

We raden het aan om de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ te planten in de zon. Hier kan de plant goed groeien en bloeien. De haag gedijt het beste in een vochtige, maar water toelatende grond. U wilt natuurlijk voorkomen dat de plant uitdroogt.

Bodemvochtigheid

Om ervoor te zorgen dat uw Chinese klokjes in topconditie blijven, hebben ze water nodig. Vooral in het voorjaar en in de zomer wanneer er droge en warme dagen zijn, dan kan de bodem rond de haag extra water gebruiken. Zo kan hij toch de voeding krijgen die hij nodig heeft.

Chinees Klokje planten

De ideale periode voor het planten van het Chinees klokje doet u tussen oktober t/m april. Bij vorst of ernstig lage temperaturen raden wij het aan te wachten met het planten. Dit mede omdat dit mogelijk schadelijk is voor uw haag.

Plantafstand

Wilt u berekenen hoeveel forsythia intermedia ‘Spectabilis’ planten u nodig heeft in uw tuin? Maak dan gebruik van onze rekentool. Hiermee kunt u eenvoudig het aantal planten berekenen per gestrekte meter. Per gestrekte meter heeft u zo’n 4 Chinese klokjes nodig.

Chinees Klokje onderhoud

Over het algemeen heeft de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ weinig onderhoud nodig. Wat er nodig is om zo lang mogelijk te genieten van deze prachtige haag? We geven hieronder een aantal praktische tips.

Bewatering

Het fijne aan het Chinees klokje is dat hij het op vrijwel iedere plek in de tuin goed doet. Wel is het belangrijk dat de grond voldoende doorlatend is, zodat hij voldoende voeding tot zich kan nemen. Toon de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ tijdens warme dagen wat extra liefde en geef extra water, zodat de haag voldoende kan blijven groeien.

Bescherming

Het Chinees klokje is een bladverliezende plant. U zult opmerken dat de haag in het najaar zijn dichtheid verliest. Geen zorgen, de groene bladeren en kenmerkende gele klokjes keren al vroeg in het voorjaar weer terug. De forsythia intermedia ‘Spectabilis’ is winterhard, dus u hoeft de plant ook niet extra te beschermen tegen de winterse omstandigheden.

Snoeien

Chinese klokjes moet u ieder jaar opnieuw snoeien om ervoor te zorgen dat deze het volgende jaar weer uitbundig bloeien. Snoeit u het Chinees klokje niet? Het gevolg zal een vermindering zijn aan bloemen. De forsythia intermedia ‘Spectabilis’ snoeit u na de bloei. Het is hierbij belangrijk dat u de takken wegsnoeit op de plekken waarop de plant gebloeid heeft, tot enkele centimeters boven de grond. U zult zien dat het dan al nieuwe scheuten heeft aangemaakt. Hier zullen het komende jaar de bloemen gaan groeien.

Voeding

Om de haag nét dat steuntje in de rug te geven, kunt u aan het begin van de lente de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ bemesten. Zo komt de haag het beste tot uiting.

Chinees Klokje kopen

Dankzij onze snelle levering heeft u uw Chinees klokje al binnen 4 werkdagen bij u thuis. Wij werken al jarenlang samen met onze betrouwbare transporteur. U kunt zelf bepalen wanneer u uw nieuwste aanwinst wilt ontvangen, u kunt dit aangeven tijdens het bestelproces. We stellen het verpakken van uw bestelling zo lang mogelijk uit. Pas wanneer het nodig is zullen wij uw forsythia intermedia ‘Spectabilis’ verpakken. Zo bent u verzekerd dat uw haag zo gezond mogelijk naar u toegezonden wordt. Tevens kunt u onderaan deze pagina de verwachte bezorgkosten berekenen. U hoeft alleen maar uw postcode in te vullen. Bij het afrekenen kunt u de exacte bezorgkosten zien.

Met kluit geleverd

Wij leveren het Chinees klokje met blote wortel. Plant daarom meteen uw haag in de tuin en geef deze de komende weken voldoende water, zodat hij volop zal groeien en bloeien.

Haag & Heg is uw specialist

De forsythia intermedia ‘Spectabilis’ is afkomstig uit onze eigen plantenkwekerij. Bij ons krijgt elke plant de benodigde aandacht om optimaal te groeien. Daarnaast zijn we bij Haag & Heg zijn we niet afhankelijk van externe partijen. Dit is prettig, want hierdoor kunnen we altijd toezien op de juiste kwaliteit planten. Tevens kunnen we zo de prijs voor u laag houden. Zo profiteert u altijd van de beste kwaliteit planten en scherpe prijzen.

Voor vragen of advies kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag bij het vinden van een geschikte haag of heg!