Speciale prijs € 1,90 Normale prijs € 999.999,00

Chinees klokje blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 1,90
Kiezen
50+
€ 1,65
Kiezen
Je bespaart 13%
100+
€ 1,55
Kiezen
Je bespaart 18%
500+
€ 1,40
Kiezen
Je bespaart 26%
Meer productinformatie >
Chinees klokje blote wortel 40-60 cm is te bestellen in veelvoud van 25
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Chinees Klokje Blote wortel 40-60 cm

Het Chinees Klokje Blote wortel 40-60 cm is een uitstekende keuze voor een informele haag. De opvallende gele bloemen voegen levendigheid toe aan elke tuin en bloeien al in het vroege voorjaar, weken eerder dan de meeste andere haagplanten. De Chinese klokjeshaag kan solitair in de tuin worden geplaatst of als randbeplanting worden gebruikt. De haagplant groeit met ongeveer 40 centimeter per jaar. Houd er rekening mee dat de haag geen volledige privacy biedt, dus als dit belangrijk is, is het beter om een andere haag te overwegen.

De Chinees Klokje Blote wortel 40-60 cm  gedijt het beste in zonnige, vochtige maar goed doorlatende grond. Regelmatig water geven, vooral tijdens droge en warme periodes in het voorjaar en de zomer, is essentieel voor een gezonde groei. Snoei de struik na de bloei om het volgende jaar weer weelderige bloemen te krijgen, en knip de takken enkele centimeters boven de grond af op de plaatsen waar de haagplant heeft gebloeid. Deze winterharde haagplant heeft geen extra bescherming tegen winterse omstandigheden nodig.

Voordelen
 • Kleurrijke plant met schitterende bloemen
 • Ideale plant voor een informele haag
Nadelen
 • Heeft regelmatig onderhoud nodig
 • Niet zichtdicht

Eigenschappen Chinees klokje blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Chinees klokje blote wortel 40-60 cm planten

De ideale periode voor het planten van het Chinees klokje doet u tussen oktober t/m april. Bij vorst of ernstig lage temperaturen raden wij het aan te wachten met het planten. Dit mede omdat dit mogelijk schadelijk is voor uw haag.

Plantafstand

Wilt u berekenen hoeveel forsythia intermedia ‘Spectabilis’ planten u nodig heeft in uw tuin? Maak dan gebruik van onze rekentool. Hiermee kunt u eenvoudig het aantal planten berekenen per gestrekte meter. Per gestrekte meter heeft u zo’n 4 stuks Chinees klokje nodig.

Chinees klokje blote wortel 40-60 cm onderhoud

Over het algemeen heeft de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ weinig onderhoud nodig. Wat er nodig is om zo lang mogelijk te genieten van deze prachtige haag? We geven hieronder een aantal praktische tips.

Bewatering

Het fijne aan het Chinees klokje is dat hij het op vrijwel iedere plek in de tuin goed doet. Wel is het belangrijk dat de grond voldoende doorlatend is, zodat hij voldoende voeding tot zich kan nemen. Toon de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ tijdens warme dagen wat extra liefde en geef extra water, zodat de haag voldoende kan blijven groeien.

Bescherming

Het Chinees klokje is een bladverliezende plant. U zult opmerken dat de haag in het najaar zijn dichtheid verliest. Geen zorgen, de groene bladeren en kenmerkende gele klokjes keren al vroeg in het voorjaar weer terug. De forsythia intermedia ‘Spectabilis’ is winterhard, dus u hoeft de plant ook niet extra te beschermen tegen de winterse omstandigheden.

Snoeien

Het Chinees klokje moet u ieder jaar opnieuw snoeien om ervoor te zorgen dat deze het volgende jaar weer uitbundig bloeit. Snoeit u het Chinees klokje niet? Het gevolg zal een vermindering zijn aan bloemen. De forsythia intermedia ‘Spectabilis’ snoeit u na de bloei. Het is hierbij belangrijk dat u de takken wegsnoeit op de plekken waarop de plant gebloeid heeft, tot enkele centimeters boven de grond. U zult zien dat het Chinees klokje dan al nieuwe scheuten heeft aangemaakt. Hier zullen het komende jaar de bloemen gaan groeien.

Voeding

Om de haag nét dat steuntje in de rug te geven, kunt u aan het begin van de lente de forsythia intermedia ‘Spectabilis’ bemesten. Zo komt de haag het beste tot uiting.

Haag & Heg is uw specialist in haagplanten

Bestel uw Chinees Klokje Blote wortel 40-60 cm direct bij ervaren kwekerij Haag & Heg. Al onze haagplanten zijn van hoge en constante kwaliteit, omdat ze afkomstig zijn van onze eigen kwekerij. Profiteer van scherpe prijzen dankzij lage kosten. Neem contact op met onze klantenservice voor advies en hulp.