Laurier 'Ani'
Prunus laurocerasus 'Ani'

De Prunus laurocerasus ‘Ani’ is een compact vormende haagplant met een groen blad en rode scheuten. De ‘Ani’ wordt tot vier meter hoog en groeit niet breder dan 120 centimeter. Bij Haag & Heg vindt u de Prunus laurocerasus ‘Ani’ in diverse maten.

Lees verder

De Prunus laurocerasus ‘Ani’ is een compact vormende haagplant met een groen blad en rode scheuten. De ‘Ani’ wordt tot vier meter hoog en groeit niet breder dan 120 centimeter. Bij Haag & Heg vindt u de Prunus laurocerasus ‘Ani’ in diverse maten.

Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen
Meer uitleg
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen

Kluit

Laurier

Laurier 'Ani' Kluit 125-150 cm Extra kwaliteit

Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2023
Plantperiode
oktober tot juni
Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten (€ 41,70)
1+
€ 41,70
Kiezen
15+
€ 39,05
Kiezen
50+
€ 37,95
Kiezen
100+
€ 37,20
Kiezen
incl BTW en excl. Verzendkosten
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Laurier

Laurier 'Ani' Kluit 150-175 cm Extra kwaliteit

Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2023
Plantperiode
oktober tot juni
Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten (€ 56,70)
1+
€ 56,70
Kiezen
15+
€ 53,75
Kiezen
25+
€ 52,30
Kiezen
50+
€ 50,80
Kiezen
incl BTW en excl. Verzendkosten
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Laurier

Laurier 'Ani' Kluit 175-200 cm

Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2023
Plantperiode
oktober tot juni
Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten (€ 65,25)
1+
€ 65,25
Kiezen
15+
€ 62,20
Kiezen
25+
€ 58,35
Kiezen
50+
€ 54,30
Kiezen
incl BTW en excl. Verzendkosten
- + Stuks - + Meter
Reserveren

Laurier 'Ani'

De Prunus laurocerasus ‘Ani’ is een opvallende verschijning dankzij de rode scheuten die voor contrast zorgen met het groene blad. In het voorjaar geeft deze haagsoort witte bloemen, wat het plaatje helemaal afmaakt. De ‘Ani’ kan behoorlijk groot worden, maar blijft kleiner dan andere lauriersoorten, zoals de ‘Rotundifolia’. U kunt de laurier ‘Ani’ als haag planten, maar dankzij de bijzondere uitstraling doet deze plant het ook solitair erg goed.

Voordelen
 • Goed winterhard
 • Geschikt voor plaatsing in schaduw
 • Groeit mooi dicht
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan 'Rotundifolia'

Eigenschappen Prunus laurocerasus 'Ani'

De laurier ‘Ani’ is een in Nederland relatief onbekende lauriersoort. En dat is toch wel vreemd, want de plant heeft alle kenmerken die belangrijk zijn voor een haag. Benieuwd naar de unieke eigenschappen van de laurier ‘Ani’? Lees hieronder meer over deze lauriersoort.

Groeisnelheid

Laurier hagen groeien over het algemeen vrij snel en de laurier ‘Ani’ groeit slechts iets minder snel dan de snelste groeiers. De plant neemt jaarlijks ongeveer 30 centimeter in hoogte toe. De laurier ‘Ani’ wordt ook niet erg breed. Dit maakt het een ideale haagplant voor kleine tuinen waar iedere vierkante meter optimaal benut moet worden. De relatief lage groeisnelheid maakt het onderhoud van uw haag natuurlijk ook weer net wat makkelijker.

Dichtheid

Door de compacte vorm van de laurier ‘Ani’ groeit uw haag blikdicht. U hoeft zich dus geen zorgen te maken of uw buurtgenoten uw tuin in kunnen kijken, een laurier ‘Ani’ haag biedt het hele jaar door privacy en beschutting.

Winterhard/wintergroen

De laurier ‘Ani’ is een redelijk winterharde plant die temperaturen tot -20°C aankan. De ‘Ani’ zal het blad niet verliezen in de winter. Zo blijft uw haag het hele jaar mooi groen. Dat is niet alleen fijn voor de uitstraling van de haag, het zorgt er ook voor dat omwonenden niet direct bij u naar binnen kunnen kijken in de winter, wanneer het buiten snel donker is en u de binnenverlichting al vroeg aanzet.

Standplaats

U plaatst de plant in de zon, schaduw of halfschaduw en ook aan de samenstelling van de bodem stelt de plant geen eisen. De laurier ‘Ani’ is dus een makkelijke haagsoort die overal en altijd goed gedijt. U heeft er nauwelijks omkijken naar.

Bodemvochtigheid

Prunus laurocerasus 'Ani' heeft voldoende aan een beperkt vochtige bodem. Deze plant houdt niet van natte voeten. U hoeft de haag dus geen extra water te geven, tenzij het een langere periode zeer warm en droog is.

Laurier 'Ani' planten

U kunt de laurier ‘Ani’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Let dan ook op dat er geen nachtvorst voorspeld wordt. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de laurier ‘Ani’ vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Laurier 'Ani' onderhoud

De laurier ‘Ani’ heeft weinig verzorging nodig. Een langzame groeier die wintergroen is en niet vatbaar is voor ziekten en schimmels: dat is een haagsoort naar uw hart, toch? Natuurlijk is enig onderhoud wel nodig om uw haag in topconditie te houden, zowel op het gebied van gezondheid als uiterlijk. We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje:

Bewatering

Laurierhagen houden niet van natte ondergronden. In principe hoeft u deze lauriersoort dan ook geen extra water te geven. We raden wel aan om uw haag extra water te geven in langdurige periodes van droogte. Geef uw planten na het aanplanten een aantal weken extra water, dit helpt bij het aansterken.

Bescherming

U hoeft geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Ani’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter. Wel zo makkelijk.

Snoeien

Omdat de laurier ‘Ani’ zo smal groeit is snoeien om uw haag smal te houden dan ook niet of nauwelijks nodig. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden.

Voeding

Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Het is niet nodig om uw haag vaker te bemesten. Bestel onze organische meststof samen met uw nieuwe haagplanten en ontvang alle benodigdheden tegelijkertijd met uw haag.

Laurier 'Ani' kopen

U bestelt uw laurier ‘Ani’ eenvoudig bij Haag & Heg. Bereken hoeveel planten u nodig heeft of maak gebruik van onze rekentool die voor u uitrekent hoeveel planten u nodig heeft voor een dichte haag. Let erop dat het aantal planten per strekkende meter afhankelijk is van de grootte van de plant. Krijg een indicatie van de bezorgkosten door onderaan deze pagina uw postcode in te vullen. Let op: de exacte bezorgkosten worden in uw winkelmandje berekend.

Met kluit geleverd

We leveren de laurier ‘Ani’ uitsluitend met kluit. Welke vorm het meest geschikt is voor uw tuin is afhankelijk van verschillende factoren. Omdat laurierplanten snelle groeiers zijn, kweken we de laurier ‘Ani’ buiten op het veld waar ze alle ruimte krijgen om tot een gezonde plant te groeien. We graven de plant uit met een speciale machine die de wortels in een keer uit de grond haalt. Hier binden we dan een jute zak omheen, zodat het wortelstelsel beschermd wordt tijdens het transport.

Haag & Heg is uw specialist

Onze planten komen direct van onze eigen kwekerij. We brengen iedere plant met passie en zorg groot, zodat u te allen tijde verzekerd bent van de beste kwaliteit hagen. Voor de aflevering van uw bestelling werken wij al jarenlang samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Met hun kennis en ervaring in het vervoeren van onder andere de laurier ‘Ani’ zorgen zij ervoor dat uw bestelling spoedig en in perfecte staat bij u voor de deur wordt afgeleverd. Uw hagen worden pas vlak voor verzending ingepakt om de planten zo min mogelijk te belasten. Voor vragen over onze planten of over uw bestelling kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Hoe snel groeit de Laurier 'Ani'?

Laurier 'Ani' groeit jaarlijks met zo'n 30 centimeter. Van alle lauriersoorten groeit de 'Ani' net iets langzamer. Ook wordt deze haagplant niet erg breed. Dit maakt 'm erg geschikt voor kleinere tuinen waarbij elke centimeter waardevol is. De relatief lage groeisnelheid brengt nog een ander voordeel met zich mee: laurier 'Ani' kunt u makkelijk onderhouden. Perfect als u geen groene vingers hebt!

Hoe hoog wordt laurier 'Ani'?

De Prunus laurocerasus 'Ani' is een vrij compacte haagplant met een groen blad en rode scheuten. De 'Ani' kan tot vier meter hoog worden en groeit niet breder dan 120 centimeter. De plant krijgt hierdoor een mooie vorm. Doordat laurier 'Ani' vrij compact groeit en blikdicht is, kunnen buren en andere voorbijgangers niet zomaar in uw tuin kijken. Een uitkomst als u gesteld bent op uw privacy of beschutting.