Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 65,25 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Ani' kluit 175-200 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 65,25
Kiezen
15+
€ 62,20
Kiezen
Je bespaart 4%
25+
€ 58,35
Kiezen
Je bespaart 10%
50+
€ 54,30
Kiezen
Je bespaart 16%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Ani' Kluit 175-200 cm

De Laurier 'Ani' Kluit 175-200 cm is een opvallende haagplant die compact groeit en tot vier meter hoog kan worden, met een maximale breedte van 120 centimeter. Het groene blad van de 'Ani' wordt aangevuld met rode scheuten, wat zorgt voor een opvallend contrast. In het voorjaar bloeit deze haagsoort met witte bloemen, waardoor het een prachtige aanvulling is voor elke tuin.

Wat de Laurier 'Ani' Kluit 175-200 cm onderscheidt van andere lauriersoorten, is zijn langzamere groeisnelheid, wat hem ideaal maakt voor kleinere tuinen waar elke centimeter telt. Het onderhoud is relatief eenvoudig vanwege de compacte groei, en snoeien is meestal alleen nodig in het midden van de zomer en tegen het einde van september. De 'Ani' is wintergroen en kan temperaturen tot -20°C verdragen zonder zijn blad te verliezen, waardoor de plant privacy en beschutting biedt, zelfs in de winter. Deze plant gedijt in verschillende lichtomstandigheden en stelt weinig eisen aan de bodem.

Voordelen
 • Goed winterhard
 • Geschikt voor plaatsing in schaduw
 • Groeit mooi dicht
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Wordt minder hoog dan 'Rotundifolia'

Eigenschappen Laurier 'Ani' kluit 175-200 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Ani' kluit 175-200 cm planten

U kunt de laurier ‘Ani’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Let dan ook op dat er geen nachtvorst voorspeld wordt. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een volle en dichte haag te realiseren, raden we aan om de de aanbevolen plantafstand aan te houden. Benieuwd wat de juiste plantafstand voor deze haagsoort is? Bij ieder formaat staat de geadviseerde plantafstand van de laurier ‘Ani’ vermeld. U kunt hier ook direct de gewenste lengte van uw haag in onze rekentool invoeren, deze berekent direct hoeveel planten u van het geselecteerde formaat nodig heeft.

Laurier 'Ani' kluit 175-200 cm onderhoud

De laurier ‘Ani’ heeft weinig verzorging nodig. Een langzame groeier die wintergroen is en niet vatbaar is voor ziekten en schimmels: dat is een haagsoort naar uw hart, toch? Natuurlijk is enig onderhoud wel nodig om uw haag in topconditie te houden, zowel op het gebied van gezondheid als uiterlijk. We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje:

Bewatering

Laurierhagen houden niet van natte ondergronden. In principe hoeft u deze lauriersoort dan ook geen extra water te geven. We raden wel aan om uw haag extra water te geven in langdurige periodes van droogte. Geef uw planten na het aanplanten een aantal weken extra water, dit helpt bij het aansterken.

Bescherming

U hoeft geen extra maatregelen te treffen om de laurier ‘Ani’ veilig en gezond te houden. De plant is wintergroen tot ongeveer -25°C en zal dus niet snel zijn blad verliezen gedurende de winter. Wel zo makkelijk.

Snoeien

Omdat de laurier ‘Ani’ zo smal groeit is snoeien om uw haag smal te houden dan ook niet of nauwelijks nodig. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomer en een tegen het einde van september voldoende om uw haag op de gewenste hoogte te houden.

Voeding

Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Het is niet nodig om uw haag vaker te bemesten. Bestel onze organische meststof samen met uw nieuwe haagplanten en ontvang alle benodigdheden tegelijkertijd met uw haag.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u prachtige planten van onze eigen kwekerij. We streven continu naar verbetering van kwekerij, webshop en transport om de beste service te bieden. Wij bieden een snelle levering binnen 4 dagen en persoonlijk advies van ons deskundige team. Uw Laurier 'Ani' Kluit 175-200 cm worden zorgvuldig voorbereid, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.