Speciale prijs € 2,95 Normale prijs € 999.999,00

Ribes 'King Edward VII' blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 2,95
Kiezen
50+
€ 2,40
Kiezen
Je bespaart 18%
100+
€ 2,00
Kiezen
Je bespaart 32%
500+
€ 1,60
Kiezen
Je bespaart 45%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Ribes 'King Edward VII' Blote wortel 40-60 cm

De Ribes 'King Edward VII' Blote wortel 40-60 cm is een populaire vaste plant die uitstekend geschikt is voor het creëren van een mooie haag in uw tuin. Oorspronkelijk afkomstig uit Groot-Brittannië, heeft deze sierheester zijn weg gevonden naar veel tuinen in West-Europa. De haag groeit gemiddeld tot ongeveer 2,5 meter hoog en 2 meter breed, waardoor deze ideaal is voor het maken van een lage tot halfhoge haag. De rode bloemen van de plant voegen ook een decoratief element toe aan uw tuin.

Deze winterharde plant gedijt het beste in vochtige, humusrijke bodems en is gevoelig voor droogte, vooral in de zomer. Het planten wordt aanbevolen in de periode van november tot maart, en zorg ervoor dat u de plant voldoende water geeft, vooral in warme periodes. Hoewel de Ribes 'King Edward VII' Blote wortel 40-60 cm in het najaar zijn bladeren verliest, herleeft hij in het voorjaar met nieuwe bladeren en bloemen. Snoeien na de bloeiperiode bevordert de groei en bloei van de haag.

Voordelen
 • Een haagsoort die prachtig bloeit
 • Zeer geschikt voor het creëren van een volle en informele haag
Nadelen
 • De geur van de bloemen kan als onprettig worden ervaren
 • Geen zichtdichte haag

Eigenschappen Ribes 'King Edward VII' blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Ribes 'King Edward VII' blote wortel 40-60 cm planten

We raden het aan om de ribes sanguineum 'King Edward VII' in de periode van november tot maart te planten. Om deze koninklijke plant het beste tot bloei te laten komen is het tevens raadzaam om de haag alleen te planten wanneer het niet vriest, dit kan namelijk schade toebrengen aan de wortels. Geef de plant genoeg water de eerste weken na het planten om te voorkomen dat de ribes ‘King Edward VII’ uitdroogt.

Plantafstand

Om een exacte inschatting te maken van het aantal hagen die nodig zijn in uw tuin verwijzen wij u graag naar onze rekentool. Hier kunt u aangeven hoeveel meters haag u nodig heeft, de tool berekend dan het aantal hagen. Per gestrekte meter heeft u 4 stuks ribes sanguineum 'King Edward VII' nodig.

Ribes sanguineum 'King Edward VII' onderhoud

Het grote voordeel van de ribes ‘King Edward VII’ is zijn onderhoudsvriendelijke karakter. Dat maakt de haag geliefd bij velen. Lees hieronder meer over de manier waarop u uw ribes in topconditie houdt.

Bewatering

De ribes sanguineum 'King Edward VII' is gevoelig voor droogte en staat daarom graag in een vochtige grond. Geef uw haag tijdens warme dagen vaker water om uitdroging te voorkomen. Bewater de ribes ‘King Edward VII’ ook meer na het aanplanten.

Bescherming

Schrik niet wanneer de ribes in het najaar plotseling zijn bladeren begint te verliezen, dit is gebruikelijk. Het is tenslotte een bladverliezende haag. De bladeren en rode bloemen beginnen in het voorjaar weer hard te groeien en maakt de haag weer dicht. Gelukkig is de ‘King Edward VII’ winterhard. U hoeft tijdens de koude maanden geen extra voorzieningen of bescherming te treffen.

Snoeien

U hoeft de ribes sanguineum 'King Edward VII' jaarlijks maar één keer te snoeien. Dit kunt u het beste doen na de bloeiperiode. Wanneer u in deze periode snoeit dan bevorderd dit de bloei van de haag.

Voeding

Bemest de ribes ‘King Edward VII’ één keer aan het begin van de lente met compost. Verder hoeft u geen bijzondere voeding aan te schaffen.

Haag en & Heg voor al uw haagplanten

Bij Haag & Heg kunt u online prachtige planten bestellen. We werken nauw samen met gespecialiseerde leveranciers voor hagen. U kunt erop vertrouwen dat uw bestelling binnen 4 dagen wordt afgeleverd. Ons deskundige team staat klaar om persoonlijk advies te geven. Uw Ribes 'King Edward VII' Blote wortel 40-60 cm planten worden pas op het laatste moment gereedgemaakt voor verzending.