Speciale prijs € 3,40 Normale prijs € 999.999,00

Heesterganzerik 'Red Ace' blote wortel 20-30 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 3,40
Kiezen
50+
€ 2,80
Kiezen
Je bespaart 17%
100+
€ 2,65
Kiezen
Je bespaart 22%
500+
€ 2,45
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
Heesterganzerik 'Red Ace' blote wortel 20-30 cm is te bestellen in veelvoud van 25
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Heesterganzerik 'Goldfinger' Blote wortel 30-50 cm

De Heesterganzerik 'Red Ace' Blote wortel 20-30 cm, is een sierheester met kleine oranjerode bloemen. Deze struik groeit voornamelijk in de breedte en bloeit uitbundig van juli tot september, waardoor het een ideale plant is om het zomerse gevoel in uw tuin te verlengen. De Ganzerik Red Ace is winterhard en verdraagt Nederlandse winters goed. De plant verliest zijn bladeren in de herfst en loopt in het voorjaar weer uit, met opvallende oranjerode bloemen aan de takken.

Deze haagplant groeit langzaam, ongeveer 5 tot 15 centimeter per jaar, en bereikt een hoogte van ongeveer 60 centimeter. Hij heeft een dichte structuur en kan dienen als lage haag of solitaire plant. De Heesterganzerik 'Red Ace' Blote wortel 20-30 cm gedijt het beste op een zonnige plek, maar kan ook in de schaduw of halfschaduw groeien, zij het met minder uitbundige bloei. Zorg voor voedselrijke en vochtrijke grond, vooral tijdens warme zomers, en geef extra water de eerste paar weken na het planten. Snoeien wordt aanbevolen in maart, voor de bloeiperiode, om de ronde vorm te behouden.

Voordelen
  • Mooie en langdurige bloei
  • Kan goed tegen het Nederlandse weer
Nadelen
  • Enkel geschikt voor lage hagen

Eigenschappen Heesterganzerik 'Red Ace' blote wortel 20-30 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Heesterganzerik 'Red Ace' blote wortel 20-30 cm planten

De ideale planttijd voor de Heesterganzerik Red Ace is tussen oktober t/m april. Vooral bij vorst en lage temperaturen raden wij het af om uw haag te planten. Hiermee voorkomt u eventuele problemen en zorgt u ervoor dat de plant niet uitdroogt.

Plantafstand

Nu vraagt u zich wellicht af hoeveel planten u nodig heeft om uw haag te creëren. Dankzij onze rekentool op de website kunt u makkelijk en snel het aantal benodigde Potentilla Fruticosa Red Ace per meter berekenen. U kunt ervan uit gaan dat per gestrekte meter u 5 planten nodig heeft.

Heesterganzerik 'Red Ace' blote wortel 20-30 cm onderhoud

Een Heesterganzerik Red Ace kenmerkt zich vooral door de oranjerode kleur bloemen. Maar wist u ook al dat deze haagplant zeer onderhoudsvriendelijk is? Met slechts een paar verzorgende werkzaamheden per jaar bent u al klaar en is uw plant in topconditie. Hieronder lichten we toe welke werkzaamheden van toepassing zijn.

Bewatering

Hoewel de Potentilla Fruticosa Red Ace eigenlijk prima tegen langdurige droogte kan, is het wel belangrijk dat u de haag voldoende water geeft de eerste paar weken na het planten. Zo kan de sierheester goed aansterken en in het voorjaar uitbundig opbloeien.

Bescherming

De haagsoort is winterhard en zal zich daarom prima redden bij koude temperaturen. Maakt u zich geen zorgen. De Heesterganzerik Red Ace is goed bestand tegen dit soort weer en heeft geen extra bescherming nodig.

Snoeien

Voor het behoud van de ronde vorm van de struik, is het aan te raden om de struik eens per jaar te snoeien. Bij voorkeur doet u dit voorafgaand aan de bloeiperiode, in maart. Snoei de takken terug tot ongeveer 15 centimeter boven de grond. Zo heeft de struik weer voldoende ruimte om te bloeien.

Voeding

Het is voor deze haagsoort niet per se nodig om deze te bemesten of een andere vorm van voeding te geven.

Nu te bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u direct uw Heesterganzerik 'Red Ace' Blote wortel 20-30 cm haag. Binnen vier werkdagen leveren wij als ervaren kwekerij deze plant bij u thuis. Met 30+ jaar ervaring helpt onze klantenservice u graag bij het vinden van uw favoriete plant.