Erfscheiding hagen

Of u nu een moderne of tijdloze tuin heeft, met een natuurlijke erfafscheiding zit u altijd goed. De erfafscheiding van uw tuin speelt een belangrijke rol in de uitstraling van uw tuin. Zowel vanuit uw perspectief, als vanuit het perspectief van uw buren. Het is dan ook aan te raden om dit vooraf met uw buren te bespreken. Al kunnen wij ons niet voorstellen dat ze iets tegen een fraaie haag in te brengen hebben. Dankzij een hoge haag, zoals de levensboom - die wel voorbij de 8 meter kan groeien – kunt u genieten van veel privacy en beschutting. Coniferen ziet u dan ook in menig Nederlandse tuin. Bovendien kunnen hagen zoals de hazelaar ook andere dieren en insecten aantrekken. Heeft u een tuin met een landelijke uitstraling? De meidoorn is dan de perfecte aanvulling op deze stijl. Bekijk de haagplanten in onze webshop en kies een soort die bij u aanspreekt. Dankzij een ruim assortiment aan haagplanten vindt u altijd een vorm van natuurlijke erfafscheiding die goed bij uw tuin past. Profiteer direct van onze hoge kwaliteit, snelle levering en prettige service.

old-man
Klantbeoordelingen
1135 Beoordelingen
4,5

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
Groene Zuurbes
Groene Zuurbes
Berberis thunbergii
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 1,60

Rode Zuurbes
Rode Zuurbes
Berberis thunbergii Atropurpurea
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 1,65

Eenstijlige meidoorn
Eenstijlige meidoorn
Crataegus monogyna
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud

Vanaf € 1,40

Olijfwilg
Olijfwilg
Elaeagnus ebbingei
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud

Vanaf € 13,90

Levensboom Brabant
Levensboom 'Brabant'
Thuja occidentalis 'Brabant'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 3,65

Levensboom Smaragd
Levensboom 'Smaragd'
Thuja occidentalis 'Smaragd'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 3,10

Reuzenlevensboom Atrovirens
Reuzenlevensboom 'Atrovirens'
Thuja plicata 'Atrovirens'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 9,45

Levensboom Martin
Levensboom 'Martin'
Thuja plicata 'Martin'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 3,85

Levensboom ExcelsaLevensboom Excelsa
Levensboom 'Excelsa'
Thuja plicata 'Excelsa'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 3,85

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Beschrijving erfafscheiding hagen

Een natuurlijke erfafscheiding in uw tuin geeft uw tuin een prettige en rustige uitstraling. In tegenstelling tot een houten schutting of een gemetselde muur heeft u dankzij onze haagplanten extra groen in uw tuin. Beukhagen of laurierhagen zijn zeer populaire erfafscheiding hagen dankzij de groene bladeren en grote hoogte. Heeft u liever wat meer kleur in uw tuin? De gekleurde bessen van de olijfwilg vallen mooi op tussen al het groen. Bovendien is deze haagplant zeer geschikt voor tuinen aan de kust. De olijfwilg is namelijk goed bestand tegen zoute lucht en harde wind. Een belangrijk voordeel van een natuurlijke erfafscheiding in uw tuin is dat u deze naar wens kunt snoeien. Is uw haag te hoog, dan snoeit u er dit jaar een extra stuk vanaf. Hebben uw buren een schutting geplaatst die net boven uw haag uitsteekt, dan laat u uw haag dit jaar een paar centimeter doorgroeien. Een dikke of dunne haag? Afhankelijk van de gekozen haagplanten heeft u de mogelijkheid om de erfafscheiding in uw tuin aan te passen.

Planteigenschappen erfafscheiding hagen

Deze haagplanten zijn geschikt als hoge erfafscheiding van 2 tot 4 meter hoog. De levensbomen kunnen zelfs voorbij de 8 meter groeien. Deze grensafscheiding in uw tuin voorziet u van meer dan voldoende privacy en beschutting, zelfs tijdens de koude wintermaanden. Vrijwel alle bovenstaande haagplanten zijn namelijk wintergroen. Zo kunt u het hele jaar door van uw tuin genieten. Slechts een aantal verliezen de bladeren. Deze keren echter weer terug in het voorjaar.

Plantinstructies erfafscheiding hagen

Hagen met kluit kunt u tussen oktober en april in de grond zetten. Alleen bij vorst raden wij aan om het planten even uit te stellen. Het voordeel van hagen in de pot is dat deze het hele jaar door te planten zijn. Ook kant-en-klare hagen zijn het hele jaar door te planten. Het is belangrijk om uw haagplanten na het planten voldoende water te geven. Onze hagen met kluit zijn voorzien van een netje om het vocht rond de wortels vast te houden. Deze netjes zijn biologisch afbreekbaar. Om een mooie volle haag te creëren is het belangrijk om de aanbevolen plantafstand tussen de individuele planten aan te houden. Een erfafscheiding in de vorm van een haag neemt relatief weinig oppervlakteruimte in. Zo kunt u een smalle haag langs de erfgrens laten groeien, dit kost u ongeveer een halve meter grond langs de hele grens, maar uw tuin is dan wel voorzien van een volledige groene rand. Met enkele planten die uw tuin wat meer kleur geven zorgt u dan voor een fraai totaalplaatje zonder dat u veel hoeft in te leveren op woongemak en plezier.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Dit verschilt per haagsoort en per formaat van de plant. Controleer dit dus goed voordat u uw bestelling plaatst.

Onderhoudsinstructies erfafscheiding hagen

Qua hoeveelheid onderhoud verschilt het per haagsoort. Sommige hagen zijn wintergroen en hebben dus minder onderhoud nodig dan een bladverliezende plant. Over het algemeen zult u erfafscheiding hagen regelmatig moeten snoeien om ze mooi in vorm te houden. We adviseren u bij de door u gekozen haagsoort goed te lezen wat het onderhoud inhoudt. Dit beschrijven we bij iedere haagsoort uit ons assortiment.

Snoeien

Omdat de meeste hagen die als erfafscheiding dienen vrij hoog zijn en snel groeien, is twee keer snoeien per jaar vaak de norm. Zo zorgt u ervoor dat ze mooi en strak in vorm blijven. Dit bevordert het uitlopen van vertakkingen, waardoor uw haag ieder jaar weer voller en dichter groeit. Snoeien is meestal mogelijk vanaf het einde van mei.

Bestellen bij Haag-Heg

Bestel uw bladverliezende haag bij Haag-Heg. Wij zorgen voor een snelle en zorgvuldige aflevering. De bezorging van uw haag wordt door onze vaste transportpartner verzorgd. Wij verpakken de bladverliezende haag pas op het allerlaatste moment voor de verzending om de planten in optimale conditie te houden. Het moment van bezorging bepaalt u zelf. Vul uw postcode onderaan de pagina in om een indicatie van de bezorgkosten te krijgen. Let op: de exacte bezorgkosten worden in uw winkelmandje berekend.

Met kluit geleverd

Wij leveren onze hagen met kluit standaard met een netje om de wortels. Het doel hiervan is om het grond rond de wortels vast te houden. Het netje is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en wordt vanzelf door de bodem opgenomen. Het is belangrijk om de haag in de beginperiode voldoende water te geven. Let ook goed op de door ons aanbevolen plantafstand per strekkende meter. Deze is onder meer afhankelijk van de soort en de hoogte van de individuele hagen.

Geleverd in pot

Met een plant in pot bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit. Tijdens het kweken van de plant in pot is deze voortdurend beschermd en na het ontvangen van uw levering kunt u de haagplant in pot enkele weken laten wachten voor u ze plant. Uiteraard is het wel belangrijk om de planten gedurende deze periode voldoende water te geven. U kunt een plant in pot het gehele jaar door planten, mits het niet vriest.

Als kant-en-klaar haag

Voor verschillende soorten erfafscheidende hagen kunt u in onze webwinkel terecht voor een kant-en-klare haag. Het grote voordeel hiervan is dat u de losse haagelementen direct naast elkaar in de grond kunt zetten. Gebruik hierbij aanplantgrond en eventueel beendermeel. De losse haagelementen moeten nog wel een beetje in elkaar groeien, maar u heeft veel eerder een mooie volle heg dan wanneer u voor losse hagen zou kiezen.

Haag-Heg uw specialist

Haag-Heg is een ervaren kwekerij waar u rechtstreeks uw bladverliezende hagen kunt bestellen. Alle bladverliezende planten in ons assortiment zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van een hoge en constante kwaliteit. Een ander voordeel van het zelf opkweken van de planten is dat we onze kosten laag kunnen houden. Hierdoor profiteren onze klanten van bijzonder scherpe prijzen.
pros cons image
Voordelen van Haag & Heg
 • Direct kopen bij de kweker

  Haag & Heg is één van de grootste haagleveranciers van Nederland. Met ruim 30 jaar ervaring in het kweken van planten bedienen wij de Europese markt van haagplanten. Bij ons kunt u terecht voor zowel het kopen van planten als vrijblijvend advies over het aanplanten. Bestellen kan heel eenvoudig via onze webshop en betaal nooit teveel!

 • Wij staan voor kwaliteit!

  Door onze jarenlange expertise in verschillende wortelsoorten zoals blote wortel, kluit en pot en vakkennis op het gebied van kant-en-klaar haag werk zullen wij u altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding garanderen. Wij controleren onze planten nauwkeurig op ziekten en zijn aangesloten bij vakorganisaties voor kwekers.

 • Het hele jaar door aandacht

  Om in de hoogtij dagen de gezondheid van de plant te kunnen garanderen, werken we het hele jaar door aan ons assortiment. Met vorst dekken wij onze jonge stekjes af op het veld en wij ondersnijden onze kluitplanten minsten 2 keer, waardoor uw toekomstige plant een goed wortelgestel krijgt. Om ook in de winter te kunnen leveren kweken wij potplanten in onze kas.

 • Speciaal transport voor planten

  Vanuit ons logistiek centrum beleveren wij door heel Europa planten. Wij werken met transporteurs samen die gespecialiseerd zijn in het vervoeren van planten. Heeft u vragen over uw zending dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

 • Voor ieder budget een geschikte maat

  Ons ruime assortiment bestaat uit sterke en gezonde hagen, met een grootte van 30 cm tot wel 350 cm. Van bosplantsoen (blote wortel) die nog enkele jaren moeten groeien tot complete kant en klaar hagen die direct privacy bieden.

 • Advies voor een prachtig eindresultaat

  Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op via 085-4895523 of mail naar info@haag-heg.nl en een van onze medewerkers helpt u met het beantwoorden van al uw vragen.