Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Griselinia Littoralis

Als u op zoek bent naar een niet alledaagse haagplant, dan is de Griselinia littoralis een interessante keuze. “Littoraris” is Latijn voor “groeiend aan de kust”. Deze plant is oorspronkelijk afkomstig uit Nieuw-Zeeland en gedijt uitstekend in een gematigd zeeklimaat met zilte lucht met veel neerslag. De Griselinia littoralis kan echter niet goed tegen strenge vorst. De plant heeft een glanzend groen wintervast blad en een dichte begroeiing. Als u dicht bij de kust woont is de Griselinia littoralis erg geschikt als erfafscheiding voor uw tuin. U kunt de Griselinia eenvoudig en voordelig bestellen bij Haag-Heg.

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

Griselinia littoralis bestellen

De Griselinia littoralis is redelijk nieuw in Nederland en er zijn nog weinig tuincentra waar u deze unieke haagplant tegenkomt. Wel kunt u de Griselinia littoralis online bestellen bij Haag-Heg. Wij kunnen de gewenste hoeveelheid planten direct leveren. Al onze haagplanten zijn afkomstig uit eigen kwekerij, waardoor u altijd verzekerd bent van constante kwaliteit én een scherpe prijs. Hoewel de Griselinia veel regen nodig heeft, is het ook belangrijk dat de plant in de zon staat. In de schaduw of halfschaduw groeit de plant minder goed. 

Onderhoud aan Griselinia littoralis

De Griselinia littoralis vergt weinig onderhoud. De plant groeit ongeveer 25 tot 30 centimeter per jaar en u kunt de haag in vrijwel iedere gewenste vorm knippen. De Griselinia bloeit in de zomer met gele bloemen. Later in het seizoen groeien de bloemen uit tot zwarte bessen. De Griselinia littoralis groeit het best op een goed waterdoorlatende bodem. Hoewel de plant het liefst regelmatig een regenbuitje meepakt, kan deze ook prima een korte periode met droogte doorstaan.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden