Gratis verzenden Direct van de Kwekerij Binnen 4 werkdagen geleverd

Hulst

Hulst

Hulst (Ilex) kenmerkt zich door een donkergroen, leerachtig blad met scherpe tanden. Hulst is erg geschikt als haagplant omdat de plant het hele jaar door groen blijft en de haag niet al te breed wordt. Omdat hulst relatief langzaam groeit vergt de haag weinig onderhoud: één keer per jaar snoeien is meestal voldoende. Als bijkomend voordeel heeft de plant weinig zonlicht nodig, waardoor deze ook goed gedijt op schaduwrijke plekken. Hulst biedt een veilig thuis voor volgels, waardoor u veel leven in uw tuin haalt. Bij Haag-Heg kunt u eenvoudig en voordelig hulstplanten voor uw haag bestellen.

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Ilex aquifolium en Ilex merserveae

Er zijn verschillende hulstsoorten, waarbij vooral de Ilex aquifolium en de Ilex merserveae erg populair zijn als haagplant. De Ilex aquifolium heeft een glanzend blad en wordt niet al te breed. De Ilex meserveae Heckenpracht heeft bronskleurige bladeren in het voorjaar die na verloop van tijd weer donkergroen worden. Dit type hulst groeit wat langzamer en wordt maximaal drie meter hoog. Bij Haag-Heg kunt u ook terecht voor de Ilex meserveae Heckenstar, Blue prince, Blue angel en een Ilex maximowicziana kanehirae.

Hulst bestellen

Bij Haag-Heg kunt u eenvoudig de hulstplanten van uw voorkeur bestellen. Het is ook mogelijk om al wat grotere planten te kopen, zodat u sneller kunt genieten van privacy en beschutting. Wij leveren eveneens kant-en-klaar hagen waarbij u de losse elementen eenvoudig in uw tuin kunt plaatsen. Alle hulstsoorten (waaronder de Ilex aquifolium en de Ilex merserveae) gedijen goed op een zure bodem. Wel is het van belang dat de bodem voldoende waterdoorlatend is.

 

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden