Inbraakwerende hagen

Om ongenode gasten buiten uw tuin te houden kiest u voor de inbraakwerende hagen van Haag-Heg. Onze inbraakwerende haagplanten beschikken over doorns en stekels die uw tuin beschermen tegen inbrekers, dieren en andere bezoekers die niet welkom zijn. Zo zijn de hulst hagen voorzien van stekelige bladeren die contact met deze hagen tot een onprettige ervaring maken. Andere inbraakwerende hagen, zoals de meidoorn, heeft juist scherpe doorns aan de takken.

old-man
Klantbeoordelingen
987 Beoordelingen
4,4

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
Groene Zuurbes
Groene Zuurbes
Berberis thunbergii
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 1,60

Rode Zuurbes
Rode Zuurbes
Berberis thunbergii Atropurpurea
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 1,65

Eenstijlige meidoorn
Eenstijlige meidoorn
Crataegus monogyna
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud

Vanaf € 1,40

Hulst Aquifolium
Hulst Aquifolium
Ilex aquifolium
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud

Vanaf € 61,20

Hulst Alaska
Hulst 'Alaska'
Ilex aquifolium 'Alaska'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud

Vanaf € 19,00

Hulst Heckenfee
Hulst 'Heckenfee'
Ilex meserveae 'Heckenfee'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud

Vanaf € 6,10

Hulst Heckenpracht
Hulst 'Heckenpracht'
Ilex meserveae 'Heckenpracht'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud

Vanaf € 29,15

Hulst Heckenstar
Hulst 'Heckenstar'
Ilex meserveae 'Heckenstar'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud

Vanaf € 6,10

Japanse Bottelroos
Japanse Bottelroos
Rosa Rugosa
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 2,00

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Beschrijving inbraakwerende hagen

De inbraakwerende haagplanten met doorns zijn uitstekend in het buitenhouden van deze bezoekers, zonder de uitstraling van uw tuin te verpesten. In tegenstelling tot een schutting met prikkeldraad zorgen onze inbraakwerende hagen voor een groene tuin met de juiste balans tussen beveiliging en sfeer. Andere inbraakwerende haagplanten mét doorns zijn de vuurdoorn hagen en de zuurbes hagen. De Japanse bottelroos mag in dit rijtje overigens niet ontbreken. Wilt u meer weten over onze inbraakwerende haagplanten of wilt u direct onze planten bestellen? Kijk dan vooral verder op onze website.

Planteigenschappen inbraakwerende hagen

De belangrijkste overeenkomst tussen de verschillende inbraakwerende haagplanten van Haag-Heg zijn de scherpe stekels en doorns die het voor mens en dier een uitdaging maken om door de haag heen te sluipen. Kleine dieren zullen hier in de meeste gevallen weinig last van ondervinden, maar voor dieren als honden en katten is dit al een ander verhaal, afhankelijk van de soort stekels die aan de haag hangen. Omdat de inbraakwerende hagen verder enorm van elkaar verschillen qua eigenschappen, verwijzen we u graag naar de respectievelijke productpagina’s voor meer informatie over de eigenschappen van individuele soorten.

Wintergroen

Een groot voordeel van een inbraakwerende haag is het buitenhouden van ongewenste bezoekers. Zeker in het najaar, wanneer het al vroeg donker wordt, is een inbraakwerende haag dus een extra vorm van beveiliging. Maar dit geldt alleen voor wintergroene inbraakwerende hagen en hagen met stekels aan de takken. Bladverliezende hagen met stekelige bladeren bieden weinig bescherming tegen inbrekers in het najaar.

Plantinstructies inbraakwerende hagen

Bij het planten van een inbraakwerende haag vormen de stekels een nadeel. Een moment van onachtzaamheid kan ervoor zorgen dat u vol in een stekel grijpt. Hoewel het in de meeste gevallen geen kwaad kan, is het toch een vervelende ervaring die we u graag besparen. Daarom adviseren we u om beschermende kleding te dragen. Denk aan dikke laarzen, dikke kleding en handschoenen die voldoende dikte hebben om de inbraakwerende haagplanten zorgeloos op te pakken. Wanneer u goed met de stekels en doorns om weet te gaan, is het planten van een inbraakwerende haag niet lastiger dan het planten van een andere haagsoort.

Plantafstand

Voor een dichte haag, iets dat natuurlijk van groot belang is bij een inbraakwerende haag, is het aanhouden van de correcte plantafstand belangrijk. Met de handige rekentool op onze website heeft u de plantafstand zo berekend.

Onderhoudsinstructies inbraakwerende hagen

Net als bij het planten van een inbraakwerende haag gaat u bij het onderhouden van uw haag tegen wat uitdagingen aanlopen. Geef de haag in de eerste weken na het planten extra water en doe dit ook tijdens periodes van droogte. Het snoeien vraagt om iets meer zorg dan bij de gemiddelde haag.

Snoeien

Het snoeien van een inbraakwerende haag kan best lastig zijn, zeker wanneer uw haag al behoorlijk gegroeid is en u niet overal bij kunt. Bescherm uzelf door dikke kleding en handschoenen te dragen. Een heggenschaar met lange armen maakt het snoeien een stuk eenvoudiger, u hoeft dan namelijk niet met uw arm in de haag te reiken. Let ook op dat u niet tegen de inbraakwerende haag gaat ‘leunen’. Zorg voor een stabiele trap als u niet goed bij een hoog punt van de haag kunt.

Bestellen bij Haag-Heg

Het bestellen van een inbraakwerende haag is nergens zo eenvoudig als bij Haag-Heg. Wij zorgen voor een snelle en zorgvuldige aflevering. De bezorging van uw haag wordt door onze vaste transportpartner verzorgd. Wij verpakken de inbraakwerende haag pas op het allerlaatste moment voor de verzending om de planten in optimale conditie te houden. Let bij het uitpakken van uw haagplanten wel op de stekels. Draag ook hierbij handschoenen. Het moment van bezorging bepaalt u zelf. Vul uw postcode onderaan de pagina in om een indicatie van de bezorgkosten te krijgen. We berekenen de exacte kosten in uw winkelmandje.

Met kluit geleverd

Inbraakwerende hagen met kluit leveren wij met een netje om de wortels. Het doel hiervan is om het grond rond de wortels vast te houden. Het netje is vervaardigd van afbreekbaar materiaal en wordt vanzelf door de bodem opgenomen. Het is belangrijk om de haag in de beginperiode voldoende water te geven. Let ook goed op de door ons aanbevolen plantafstand per strekkende meter. Deze is onder meer afhankelijk van de soort en de hoogte van de individuele hagen.

Haag-Heg uw specialist

Haag-Heg is een ervaren kwekerij waar u rechtstreeks uw inbraakwerende hagen kunt bestellen. Alle inbraakwerende planten in ons assortiment zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van een hoge en constante kwaliteit. Een ander voordeel van het zelf opkweken van de planten is dat we onze kosten laag kunnen houden. Hierdoor profiteren onze klanten van bijzonder scherpe prijzen.
pros cons image
Voordelen van Haag & Heg
 • Direct kopen bij de kweker

  Haag & Heg is één van de grootste haagleveranciers van Nederland. Met ruim 30 jaar ervaring in het kweken van planten bedienen wij de Europese markt van haagplanten. Bij ons kunt u terecht voor zowel het kopen van planten als vrijblijvend advies over het aanplanten. Bestellen kan heel eenvoudig via onze webshop en betaal nooit teveel!

 • Wij staan voor kwaliteit!

  Door onze jarenlange expertise in verschillende wortelsoorten zoals blote wortel, kluit en pot en vakkennis op het gebied van kant-en-klaar haag werk zullen wij u altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding garanderen. Wij controleren onze planten nauwkeurig op ziekten en zijn aangesloten bij vakorganisaties voor kwekers.

 • Het hele jaar door aandacht

  Om in de hoogtij dagen de gezondheid van de plant te kunnen garanderen, werken we het hele jaar door aan ons assortiment. Met vorst dekken wij onze jonge stekjes af op het veld en wij ondersnijden onze kluitplanten minsten 2 keer, waardoor uw toekomstige plant een goed wortelgestel krijgt. Om ook in de winter te kunnen leveren kweken wij potplanten in onze kas.

 • Speciaal transport voor planten

  Vanuit ons logistiek centrum beleveren wij door heel Europa planten. Wij werken met transporteurs samen die gespecialiseerd zijn in het vervoeren van planten. Heeft u vragen over uw zending dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

 • Voor ieder budget een geschikte maat

  Ons ruime assortiment bestaat uit sterke en gezonde hagen, met een grootte van 30 cm tot wel 350 cm. Van bosplantsoen (blote wortel) die nog enkele jaren moeten groeien tot complete kant en klaar hagen die direct privacy bieden.

 • Advies voor een prachtig eindresultaat

  Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op via 085-4895523 of mail naar info@haag-heg.nl en een van onze medewerkers helpt u met het beantwoorden van al uw vragen.