Lage hagen

Met een lage haag bakent u uw voor- of achtertuin af, zonder het zicht volledig te blokkeren. Lage hagen zijn vooral populair in de voortuin, omdat een hogere haag te afsluitend is. Bovendien krijgt u met een lage haag voldoende licht in de kamer, zeker wanneer u een relatief kleine tuin heeft en de erfgrens slechts enkele meter van uw huis verwijderd is. Een lage haag is eenvoudig te onderhouden en neemt weinig ruimte in beslag. Daarnaast kan een lage haag ook een sierlijke functie hebben. Bij Haag & Heg vindt u een ruim aanbod aan lage haagplanten.

old-man
Klantbeoordelingen
1149 Beoordelingen
4,5

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
Buxus (palmboom)
Buxus (palmboom)
Buxus sempervirens
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud

Vanaf € 7,35

Haagbeuk
Haagbeuk
Carpinus betulus
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud

Vanaf € 1,50

Groene beuk - groene beukenhaag
Groene beuk - groene beukenhaag
Fagus sylvatica
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 1,10

Rode Beuk
Rode Beuk
Fagus sylvatica ‘Purpurea‘
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 3,00

Japanse hulst (buxusalternatief)
Japanse hulst (buxusalternatief)
Ilex crenata 'Caroline Upright'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 3,85

Laurier Otto Luyken
Laurier 'Otto Luyken'
Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 6,70

Portugese laurier
Portugese laurier
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 3,85

Levensboom Brabant
Levensboom 'Brabant'
Thuja occidentalis 'Brabant'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 3,65

Levensboom Smaragd
Levensboom 'Smaragd'
Thuja occidentalis 'Smaragd'
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water

Vanaf € 3,10

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Welke lage hagen verkoopt Haag & Heg?

Ons assortiment lage hagen bestaat uit verschillende soorten. Een goed voorbeeld van een sierlijke, lage haag is de Japanse hulst. Deze haag heeft onopvallende witte bloemetjes en kleine zwarte besjes. De schijnhulst kenmerkt zich ook door de witte bloemen, maar blijft het hele jaar groen. Heeft u grote ramen op de begane grond, maar hecht u toch waarde aan enige privacy, dan zijn lage hagen dé oplossing. Andere hagen die geschikt zijn voor een lage haag zijn: de haagbeuk, de Portugese laurier, de buxus en levensboom 'Brabant'.

Lage hagen kopen voor in de tuin

Lage hagen zijn ideaal voor het creëren van erfafscheidingen in de (voor)tuin. In plaats van een hek, plant u een haag waar u makkelijk overheen kunt kijken. Het groen van de heg oogt een stuk vriendelijker en u heeft meteen meer groen in de tuin. Of kies ervoor om een haag te gebruiken als omlijsting van vakbeplanting. De buxushaag leent zich hier uitstekend voor. In klassieke tuinen worden de hagen gebruikt in geometrische vormen, denk aan paleistuinen. Maar u ziet ze ook in veel plantsoenen of langs wegen. 

Lage hagen in de voortuin

Wat zijn voordelen van lage hagen?

 • Groene afscheiding waar u overheen kunt kijken
 • Sierlijk effect in de tuin
 • Te gebruiken als groenblijvende vakbeplanting

Planteigenschappen lage hagen

Dankzij ons ruime assortiment kunt u kiezen uit verschillende lage haagplanten die ieder op hun eigen manier een interessante uitstraling aan uw tuin geven. Welke lage haagplanten het beste bij uw tuin passen, is dan ook afhankelijk van uw voorkeur en de andere beplanting die in uw tuin staat. Heeft u bijvoorbeeld een laurier solitair geplant, dan kunt u er beter voor kiezen om een andere soort lage haag te bestellen. Kies dan voor een taxus of rode beuk die contrast aan uw tuin geven.

Groeisnelheid

Sommige lage hagen zijn langzame groeiers, terwijl andere toch vrij snel groeien. Het verschilt dus erg per haagsoort of regelmatig snoeien noodzakelijk is. Zo groeit de haagliguster wel 30 centimeter per jaar, maar de taxus hagen maar zo’n 10 – 15 centimeter per jaar.

Plantinstructies lage hagen

Onze lage hagen met kluit hebben diverse planttijden. Hoewel de meeste hagen te planten zijn tussen oktober en april zijn er ook haagsoorten bij die u zelfs tot en met juni kunt planten. Lees daarom aandachtig de plantinstructies door. Is er kans op vorst? Dan raden wij het aan om het planten even uit te stellen. Het voordeel van hagen in de pot is dat deze het hele jaar door te planten zijn. Ook kant-en-klare hagen zijn het hele jaar door te planten. Bij alle lage hagen is het belangrijk dat de haag net na het planten voldoende water krijgt. Onze hagen met kluit zijn voorzien van een netje om het vocht rond de wortels vast te houden. Deze netjes zijn biologisch afbreekbaar. Om een mooie volle haag te creëren is het belangrijk om de aanbevolen plantafstand tussen de individuele planten aan te houden.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Dit verschilt per haagsoort en per formaat van de plant. Controleer dit dus goed voordat u uw bestelling plaatst.

Onderhoudsinstructies lage hagen

Beukenhagen zijn relatief eenvoudig in onderhoud, maar als u deze groene erfafscheiding niet snoeit kan deze na verloop van tijd erg hoog worden. Door de beuk regelmatig bij te snoeien krijgt u een haag met een mooie dichte structuur die bovendien mooi in model blijft. Ook een pas geplante Beukenhaag mag gesnoeid worden. Voor alle beukenhagen geldt een algemeen bemestingsadvies. U kunt de haag eventueel in het voorjaar bemesten, tegelijkertijd met de rest van de tuin.

Snoeien van lage hagen

Een lage haag zult u vaker moeten snoeien om deze in vorm te houden dan bij een hoge haag. Afhankelijk van de soort laten de meeste lage haagplanten zich goed snoeien. Let er alleen wel op dat het uitlopen na een rigoureuze snoeibeurt wel eens langer zou kunnen duren dan u verwacht.

Bestellen bij Haag & Heg

Bestel uw lage haagplanten voor uw hoge haag direct online bij Haag & Heg. Wij zorgen voor een snelle en zorgvuldige aflevering. De bezorging van uw haag wordt door onze vaste transportpartner verzorgd. Wij verpakken de lage haag pas op het allerlaatste moment voor de verzending om de planten in optimale conditie te houden. Het moment van bezorging bepaalt u zelf. Vul uw postcode onderaan de pagina in om een indicatie van de bezorgkosten te krijgen. Let op: de exacte bezorgkosten worden in uw winkelmandje berekend.

Lage haagplanten in pot

Met een lage haagplant in pot bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit. Tijdens het kweken van de plant in pot is deze voortdurend beschermd en na het ontvangen van uw levering kunt u de haagplant in pot enkele weken laten wachten voor u ze plant. Uiteraard is het wel belangrijk om de planten gedurende deze periode voldoende water te geven.

Met kluit geleverd

De meeste lage hagen leveren wij uitsluitend met kluit. Onze hagen komen direct van ons eigen veld. Hier hebben ze alle ruimte gekregen om volop te mogen uitgroeien tot een gezonde en sterke plant.

Als kant-en-klaar haag

Wilt u direct genieten van uw nieuwe haag? Met onze kant-en-klaar hagen ontvangt u een element vanaf 30 centimeter en kan oplopen tot een hoogte van wel 100 centimeter. U kunt een kant-en-klare haag het hele jaar door planten en al snel genieten van een mooie lage, maar volle haag.

Ontdek het assortiment

Haag & Heg is een ervaren kwekerij waar u rechtstreeks uw hoge hagen kunt bestellen. Alle lage planten in ons assortiment zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van een hoge en constante kwaliteit. Een ander voordeel van het zelf opkweken van de planten is dat we onze kosten laag kunnen houden. Hierdoor profiteren onze klanten van bijzonder scherpe prijzen.

Veelgestelde vragen

Welke haag blijft laag?

Een van de meest bekende hagen die laag blijft is de buxus. Compact van vorm en makkelijk te snoeien. Op zoek naar iets wat hier op lijkt? Dan is de Japanse hulst een goed alternatief. Deze haag wordt ook wel de buxusvervanger genoemd, omdat deze qua uiterlijk en eigenschappen op elkaar lijken. Echter is de Japanse hulst niet gevoelig voor ziektes. Liever wat meer kleur in de tuin? Overweeg dan de rode beuk. De dieprode bladeren zorgen voor een mooi contrast tussen al het groen!

Welke lage haag blijft het hele jaar groen?

Lage hagen uit ons assortiment die het  hele jaar door groen blijven zijn de Japanse hulst, laurier ‘Otto Luyken', de Portugese laurier, levensboom 'Brabant', levensboom 'Smaragd' en de buxus. De andere lage hagen uit ons assortiment zoals de groene beuk en rode beuk zijn semi-wintergroen. Hiermee bedoelen we dat ze hun bladeren niet verliezen in de winter, maar ze verkleuren wel. In het voorjaar worden de oude bladeren vervangen door nieuw blad.

pros cons image
Voordelen van Haag & Heg
 • Direct kopen bij de kweker

  Haag & Heg is één van de grootste haagleveranciers van Nederland. Met ruim 30 jaar ervaring in het kweken van planten bedienen wij de Europese markt van haagplanten. Bij ons kunt u terecht voor zowel het kopen van planten als vrijblijvend advies over het aanplanten. Bestellen kan heel eenvoudig via onze webshop en betaal nooit teveel!

 • Wij staan voor kwaliteit!

  Door onze jarenlange expertise in verschillende wortelsoorten zoals blote wortel, kluit en pot en vakkennis op het gebied van kant-en-klaar haag werk zullen wij u altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding garanderen. Wij controleren onze planten nauwkeurig op ziekten en zijn aangesloten bij vakorganisaties voor kwekers.

 • Het hele jaar door aandacht

  Om in de hoogtij dagen de gezondheid van de plant te kunnen garanderen, werken we het hele jaar door aan ons assortiment. Met vorst dekken wij onze jonge stekjes af op het veld en wij ondersnijden onze kluitplanten minsten 2 keer, waardoor uw toekomstige plant een goed wortelgestel krijgt. Om ook in de winter te kunnen leveren kweken wij potplanten in onze kas.

 • Speciaal transport voor planten

  Vanuit ons logistiek centrum beleveren wij door heel Europa planten. Wij werken met transporteurs samen die gespecialiseerd zijn in het vervoeren van planten. Heeft u vragen over uw zending dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

 • Voor ieder budget een geschikte maat

  Ons ruime assortiment bestaat uit sterke en gezonde hagen, met een grootte van 30 cm tot wel 350 cm. Van bosplantsoen (blote wortel) die nog enkele jaren moeten groeien tot complete kant en klaar hagen die direct privacy bieden.

 • Advies voor een prachtig eindresultaat

  Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op via 085-4895523 of mail naar info@haag-heg.nl en een van onze medewerkers helpt u met het beantwoorden van al uw vragen.