Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 176,05 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 160-170 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 3 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
3+
€ 176,05
Kiezen
10+
€ 165,80
Kiezen
Je bespaart 5%
20+
€ 158,85
Kiezen
Je bespaart 9%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 160-170 cm

De Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 160-170 cm is een veelvoorkomende lauriersoort. Deze wintergroene plant doet het goed in zowel zon als schaduw en is relatief gemakkelijk te onderhouden omdat hij weinig eisen stelt aan zijn standplaats, bescherming en bodemsamenstelling. Door zijn snelle groei kunt u binnen korte tijd een grote, dichte haag creëren die u beschermt tegen nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers. De plant scoort hoog op het gebied van uitstraling, groeisnelheid en onderhoudsgemak. Deze haag groeit ongeveer 45 tot 50 centimeter per jaar tussen april en september.

De grote bladeren zorgen voor een volledig ondoordringbare haag. De haag kan temperaturen tot -15°C aan. Het is een gemakkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft. Ook met water kunt u uiterst spaarzaam omgaan bij deze plant, behalve tijdens droogteperiodes. Het planten van de ' Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 160-170 cm kan het hele jaar door, maar vermijd (nacht)vorst en plant planten met een kluit bij voorkeur niet in de zomer.

Regulier snoeien is noodzakelijk om de haag er strak en verzorgd uit te laten zien. Over het algemeen is één snoeibeurt in het midden van de zomer en één tegen het einde van september voldoende.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 160-170 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 160-170 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar 160-170 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestel online bij Haag & Heg

Aangezien onze Laurier 'Rotundifolia' kant-en-klaar wordt geleverd, raden we u aan om de planten zo snel mogelijk na levering in de grond te plaatsen. Onze hagen worden met zorg gekweekt onder optimale omstandigheden op onze eigen velden. Voor het transport van de laurier wordt er een juten zak om de kluit gebonden om deze te beschermen. U kunt uw kant-en-klare Laurier 'Rotundifolia' van 160-170 cm inclusief de biologisch afbreekbare zak direct in de grond zetten.