Maak jouw project compleet met bijpassende producten voor:

Rhododendron Catawbiense Grandiflorum

Rhododendron Catawbiense Grandiflorum

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

Net als andere Rhododendron-soorten is de Rhododendron Catawbiense Grandiflorum wintergroen. De donkergroene bladeren van deze plant blijven het hele jaar door aan de haag zitten, waardoor u zowel in de zomer als in de winter profiteert van privacy en beschutting. Overigens kunt u deze Rhododendron ook prima als solitaire plant in de tuin plaatsen. In mei en juni geeft de Rhododendron Catawbiense Grandiflorum lila-kleurige bloemen. De haag bereikt uiteindelijk een hoogte van twee tot drie meter en kan ongeveer twee meter breed worden. De maximale groei per jaar is 20 tot 30 centimeter.

Lentebloeier
Lentebloeier
Langzame groeier
Langzame groeier
Weinig onderhoud
Weinig onderhoud

Rhododendron Catawbiense Grandiflorum onderhouden


De Rhododendron Catawbiense Grandiflorum vergt relatief weinig onderhoud. Wanneer de haag echt te groot wordt, kunt u deze tot op het hout terugsnoeien. Wij raden aan om de haag in juni bij te snoeien, net nadat de bloemen zijn uitgebloeid. U moet er dan wel rekening mee houden dat de haag in het daaropvolgende jaar niet bloeit. Omdat de Rhododendron Catawbiense Grandiflorum een zure humusrijke grond nodig heeft, kunt u eventueel jaarlijks wat tuinturf aan de voet van de haag strooien. Denk ook aan de bewatering van de plant.


Rhododendron Catawbiense Grandiflorum planten


Wij raden aan om de Rhododendron Catawbiense Grandiflorum op een plek in de halfschaduw te planten. Het is verder van belang dat de haag op de juiste grondsoort staat. Zoals eerder vermeld groeit de Rhododendron Catawbiense Grandiflorum het beste op een zure humusrijke grond. Als uw tuin niet over deze bodemsoort beschikt, kunt u wat tuinturf aan het plantgat toevoegen. Ook is het van belang dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, vooral wanneer de haag in de volle zon staat. Het planten van de Rhododendron is een makkelijk proces, met u moet wel weten waar op te letten.


Rhododendron Catawbiense Grandiflorum met pot of met kluit


De Rhododendron Catawbiense Grandiflorum is zowel leverbaar in de pot als met kluit. In de pot komt de plant in een lengte van 40-50 centimeter. Met kluit heeft u de keuze uit een lengte van 60-80, 125-150 en 150-175 centimeter. Wij geven bij elke plant de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan. Door deze plantafstand aan te houden realiseert u snel een mooie volle haag. De Rhododendron Catawbiense Grandiflorum met pot kunt u het hele jaar door planten. Wanneer u kiest voor een plant met kluit kunt u deze alleen tussen oktober en april planten.


Rhododendron Catawbiense Grandiflorum van eigen kwekerij


Net als alle planten in het assortiment van Haag-Heg, zijn ook onze Rhododendron Catawbiense Grandiflorum afkomstig van onze eigen kwekerij. Wij kweken onze hagen met de grootst mogelijke zorg op, zodat u altijd verzekerd bent van een kwaliteitsproduct. Omdat wij geen planten afnemen van externe leveranciers, zijn wij in staat om onze Rhododendron Catawbiense Grandiflorum voor een bijzonder scherpe prijs aan te bieden.


Rhododendron Catawbiense Grandiflorum bestellen


In de webshop van Haag-Heg bestelt u eenvoudig de gewenste hoeveelheid en afmetingen Rhododendron Catawbiense Grandiflorum. Wij zorgen samen met onze vertrouwde transportpartner voor een snelle en zorgvuldige aflevering. Wij verpakken de planten in dozen of op pallets. We verpakken uw haag pas op het allerlaatste moment om hem in topconditie te houden. U kunt het moment van aflevering zelf bepalen.

Veilig betalen met
Ideal
Visa
Mastercard
Klarna
PayPal
Klantbeoordeling 8.9
508 beoordelingen
23-12-2020

Snelle levering en plantmateriaal zag er goed uit. Ik ben zeer tevreden! Door de chauffeur keurig afgeleverd!

21-12-2020

Mooie beukenhaag bomen met kluit. Levering volgens afspraak wat erg fijn was ivm het planten. Staan bij onze vakantiehuizen.

19-12-2020

Stevige, gezonde planten.

Voordelen van Haag & Heg
Direct kopen bij de kweker
Direct kopen bij de kweker
Wij staan voor kwaliteit!
Wij staan voor kwaliteit!
Voor ieder budget een geschikte maat
Voor ieder budget een geschikte maat
Speciaal transport voor planten
Speciaal transport voor planten
Het hele jaar door aandacht
Het hele jaar door aandacht
Advies voor een prachtig eindresultaat
Advies voor een prachtig eindresultaat
Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden