Taxus

De taxus heeft korte donkergroene naalden en een hoge dichtheid. Een taxushaag is onderhoudsvriendelijk en goed smal te houden: een ideale groene erfafscheiding. Omdat de taxus een groenblijvende tuinafscheiding is, geniet u het hele jaar door van privacy en beschutting. Een taxus geeft uw tuin een klassieke uitstraling. U vindt taxushagen bijvoorbeeld ook terug in kasteeltuinen en siertuinen op landgoederen. Bij Haag-Heg kunt terecht voor diverse soortan taxussen:

Taxus Baccata. Deze taxus heeft donkergroene naalden en geeft in het najaar rode bessen. Is tevens geschikt als haagplant omdat hij zich goed laat versnoeien en makkelijk vertakt.

Taxus media Hillii. Deze heeft eveneens donkergroene naalden, maar geeft geen bessen. De media Hillii is zeer compact, maar groeit minder snel dan de Baccata, waardoor deze taxus minder geschikt is voor hoge hagen.

Populaire Haagplanten

Taxus kopen

Misschien vraagt u zich af hoeveel taxusplanten u moet kopen voor uw heg. In principe kunt u uitgaan van drie planten per strekkende meter bij een hoogte van 100-125 centimeter. Zorg ervoor dat u de taxus goed onderhoud. Het is belangrijk dat de bodem goed waterdoorlatend is. In een te vochtige grond gaan de wortels namelijk rotten. 

Taxushaag

Een taxushaag groeit ongeveer 30 centimeter per jaar. Dat is relatief langzaam. U bent dus niet veel tijd kwijt bent met het snoeien. U kunt de taxus in juni en/of september snoeien. Om de taxus verder de hoogte in te laten groeien, is het aan te bevelen om eerst alleen de zijkanten van de haag te knippen. Door de taxushaag regelmatig te snoeien blijft deze mooi in model en kunt u de takken eenvoudig afknippen. Omdat het lang duurt voordat een taxushaag weer uitloopt, valt het niet aan te bevelen om hem helemaal terug te snoeien.

Taxus bestellen

Bij Haag-Heg bestelt u eenvoudig de taxus van uw voorkeur. Onze taxushagen zijn afkomstig uit onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u altijd verzekerd van hoge kwaliteit en een scherpe prijs. Het aanplanten van de taxus is mogelijk van eind september tot eind maart. Maak hierbij gebruik van onze aanplantgrond en beendermeel. Let op: een belangrijke voorwaarden is dat het niet meer vriest (of op korte termijn gaat vriezen). Zorg er daarnaast voor dat de ondergrond niet te nat is. Wilt u een mooie dichte taxushaag? De plantafstand dient voldoende te zijn. Houd drie planten per strekkende meter aan. Denk ook aan regelmatig water geven.

Historie van de taxus

De taxus kent een rijke historie. Door onze voorouders werd de taxus als een soort van heilige plant gezien, doordat de boom hier al duizenden jaren voorkomt. Tevens was het een van de weinige die een mooie groene kleur houdt. Het fraaie aan de taxus is dat de plant al voor de laatste ijstijd in Nederland voorkomt. Bijzonder, gezien de meeste taxus soorten pas na deze periode opkwamen. Het kenmerkt de taxus aan zijn degelijke en sterke voorkomen.

Privacy gegarandeerd

Bij het kopen van een taxus heeft u gegarandeerd privacy, met een groene afscheiding voor de tuin. Zodoende is de taxus als afscheidingshaag zeer populair in zowel kleine, als grote landelijke tuinen. Dit komt mede door zijn volle karaktereigenschappen. Hierdoor kunt u genieten van zowel een schitterende groene taxushaag, als een tuin vol privacy. 

De taxus als medicijn

Een ander bijkomend voordeel van de taxus is dat deze natuurlijke grondstoffen heeft voor kankermedicatie. Heeft u snoeiafval? Gooi deze niet zomaar weg. Er zijn namelijk diverse ophaalpunten waar u het snoeisel naartoe kan brengen. Daarnaast zijn er regelmatig inzamelingen, waarbij het taxus snoeiafval voor u wordt opgehaald. Hiermee kunt u het goede doel steunen. 

Taxus: sterk en winterhard

De taxus is een sterke en winterharde haagplant. Het is belangrijk dat de grond een goede drainage heeft. Wilt u de Taxus gaan planten? Gebruik hier voor aanplantgrond bij. Daarnaast dient u de taxus twee keer per jaar te snoeien. April en september zijn uiterst geschikte maanden. Snoeit u iets te ver? Geen probleem: de taxus zal altijd weer uitlopen. 

Direct van kwekerij

Haag-Heg levert de taxus direct van eigen kwekerij. Vindt u het lastig om uw keuze te maken uit de soorten taxussen die wij hebben? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat u graag te woord en helpt u graag verder.

 

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden