Taxus

Taxus hagen zijn onderhoudsvriendelijke hagen die goed smal te houden zijn. Dankzij de wintergroene eigenschappen is een taxus haag de ideale groene erfafscheiding. U bent namelijk het hele jaar door verzekerd van mooie, groene haag. Bij Haag-Heg vindt u verschillende taxus soorten. De taxus ‘Baccata’ heeft donkergroene naalden en geeft rode bessen in het najaar. De taxus Media ‘Hiksii’ heeft eveneens donkergroene naalden en rode bessen, maar groeit minder snel dan de ‘Baccata’ en is dan ook minder geschikt voor hoge hagen. De taxus Media ‘Hillii’ is de mannelijke variant van deze taxussoort en is vergelijkbaar met de Media ‘Hicksii’, met het grootste verschil dat de ‘Hillii’ geen bessen geeft.

Populaire Haagplanten

De voordelen taxus hagen

De drie verschillende soorten taxus hagen die u bij Haag-Heg vindt beschikken over vergelijkbare voordelen. Zo worden ze allemaal gekenmerkt door fraaie, donkergroene naalden, zijn de planten onderhoudsvriendelijk en bovendien ook nog eens wintergroen. De korte naalden van de taxus geven uw haag een interessante look en de opbouw van de plant zorgt ervoor dat u deze in iedere gewenste vorm kunt snoeien.

Voordelen

  • Heeft weinig verzorging nodig
  • Kan in iedere vorm geknipt worden

Nadelen

  • Kan niet goed tegen natte grond

Soorten taxus hagen

De taxus ‘Baccata’ is de bekendste soort dankzij de sterke eigenschappen van deze plant. Zo groeit de ‘Baccata’ tot wel vier meter hoog, is deze niet vatbaar voor ziekten en geeft deze rode bessen die uw haag wat extra kleur geven in het najaar. Deze soort is smaller dan een conifeer, maar kan toch een respectabele anderhalve meter breed worden. De taxus Media ‘Hicksii’ kan echter een stuk breder worden, tot wel vier meter breed namelijk. Deze plant wilt u echter niet hoger laten worden dan 1.80 meter, omdat uw haag dan bovenaan naar de zijkant gaan hangen. De Media ‘Hillii’ is iets compacter dan de ‘Hicksii’ en kunt u beter ook niet groter dan 1.80 meter laten worden.

Eigenschappen taxus hagen

De drie taxus soorten hebben verschillende kenmerken. Lees hier meer over de unieke en identieke eigenschappen van deze taxus hagen.

Groeisnelheid

De taxus hagen groeien ongeveer 15 tot 25 centimeter per jaar, afhankelijk van de soort die u kiest. Bij oudere planten geldt dat deze doorgaans minder snel groeien.

Winterhard

Alle taxus hagen zijn winterhard, zelfs in zeer strenge winters.

Standplaats

U plaatst de haag in de zon, schaduw of halfschaduw. Voorkom dat u de haag in kleigrond plaatst. Taxus hagen hebben een voorkeur voor een humusrijke bodem die kalk en magnesium bevat.

Dichtheid

De taxus hagen groeien heel dicht. Zeker de bredere ‘Hicksii’ en ‘Hillii’ garanderen voldoende privacy en beschutting.

Wintergroen

Dankzij de sterke eigenschappen van de taxus zal deze de naalden niet verliezen tijdens de winter. U bent zeker van een haag die het hele jaar door groen blijft.

Bodemvochtigheid

Een taxus haag heeft voldoende aan een beperkt vochtige bodem.

Taxus haag planten

Het planten van taxus hagen kan het hele jaar door, zolang er geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Onderhoudsinstructies taxus haag

Een taxus haag is eenvoudig te onderhouden. Lees hier meer over de verzorging die uw haag nodig heeft.

Bewatering

Taxus hagen hebben aan weinig water voldoende. Alleen in erg warme periodes raden we aan om een keer per week water te geven.

Bescherming

Taxus hagen hebben geen extra bescherming nodig.

Snoeien

U kunt een taxus haag in verschillende vormen snoeien. Een groot voordeel van de taxus is dat deze kan vertakken. U hoeft dus niet bang te zijn dat u per ongeluk te ver snoeit. Een taxus kan als zeer strakke haag onderhouden worden. Eenmaal snoeien in mei of juni en een radicale snoeibeurt in de winter is voldoende.

Voeding

We adviseren om taxus hagen aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen.

Taxus hagen kopen

We leveren onze haagplanten in pot of met kluit. Welke vorm het meest geschikt is voor uw tuin is afhankelijk van verschillende factoren.

Geleverd in pot

Een plant die in pot is gekweekt wordt voortdurend beschermd door de pot. De taxus in pot kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Heeft u uw bestelling ontvangen maar nog even geen tijd om de haag in uw tuin te planten? U kunt de taxus in pot gerust enkele weken laten staan. Zorg er dan wel voor dat de planten voldoende water krijgt.

Geleverd met kluit

We kweken de taxus hagen ook buiten op het veld waar ze alle ruimte krijgen om vrij te groeien tot een stevige en gezonde plant. Bij het uitgraven van de planten zorgt een machine ervoor dat de aarde rond de wortels blijft zitten, dit helpt de plant direct aansterken nadat u ze aanplant. Met een jute zak beschermen we de wortels tijdens transport en zorgen we ervoor dat de kluit intact blijft. De grootste formaten zijn enkel te bestellen met kluit, omdat een plant in pot niet voldoende ruimte heeft om deze groottes te bereiken. Let er op dat u de planten met kluit niet in de zomer kunt planten, in tegenstelling tot de planten in pot.

Kant-en-klaar bij u thuis bezorgd

Bij Haag-Heg kunt u ook een kant-en-klaar haag laten leveren. Als u voor deze optie kiest bezorgen we bij u thuis een haag die al bijna volgroeid is. Het plaatsen van een kant-en-klaar haag is eenvoudiger en heeft als voordeel dat u direct na het plaatsen kan genieten van een volle en groene haag. Een kant-en-klaar haag vereist minder aandacht en is doorgaans weerbaarder dan een haag van jonge planten.

Eenvoudig bestellen bij Haag-Heg

Bestel uw taxus haag eenvoudig bij Haag-Heg. Reken uit hoeveel planten u nodig heeft door gebruik te maken van onze rekentool. Let er op dat het aantal planten per strekkende meter afhankelijk is van de grootte van de plant. Vul uw postcode onderaan de pagina in om een indicatie van de bezorgkosten te krijgen. Let op: de exacte bezorgkosten worden in uw winkelmandje berekend.

Waarom kiezen voor Haag-Heg?

Onze planten komen direct van onze eigen kwekerij. We brengen iedere plant met passie en zorg groot, zodat u te allen tijde verzekerd bent van de beste kwaliteit hagen. Voor de aflevering van uw bestelling werken wij al jarenlang samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Met hun kennis en ervaring in het vervoeren van taxus hagen zorgen zij ervoor dat uw bestelling spoedig en in perfecte staat bij u voor de deur wordt afgeleverd. Uw hagen worden pas vlak voor verzending ingepakt om de planten zo min mogelijk te belasten. Voor vragen over onze planten of over uw bestelling kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden