Ilex

Hulst (Ilex) kenmerkt zich door een donkergroen, leerachtig blad met scherpe tanden. Hulst is erg geschikt als haag omdat de plant het hele jaar door groen blijft en de haag niet al te breed wordt. Omdat hulst relatief langzaam groeit vergt de haag weinig onderhoud: één keer per jaar snoeien is meestal voldoende en zo kan deze indien gewenst ook laag gehouden worden.. Als bijkomend voordeel heeft de plant weinig zonlicht nodig, waardoor deze ook goed gedijt op schaduwrijke plekken. Hulst biedt een veilig thuis voor vogels, waardoor u veel leven in uw tuin haalt. Bij Haag-Heg kunt u eenvoudig en voordelig hulstplanten voor uw haag bestellen.


Soorten hulst

Er zijn verschillende hulstsoorten, waarbij vooral de Ilex aquifolium en de Ilex merserveae erg populair zijn als haag. De eerstgenoemde heeft een glanzend blad en wordt niet al te breed, waarbij de Merserveae bronskleurige bladeren in het voorjaar die na verloop van tijd weer donkergroen worden. Dit type hulst groeit wat langzamer en wordt maximaal drie meter hoog. Daarnaast hebben we ook nog andere soorten:

De Hulst ‘Alaska’ behoort tot de populairste hulstsoorten in ons assortiment. Wanneer u de juiste plantafstand aanhoudt creëert u heel eenvoudig een ondoordringbare haag. Deze haag heeft een kenmerkend glanzend groen blad met een stekelige rand. U kunt de haag mooi strak in model snoeien. Door de heg juist niet te snoeien krijgt deze een wat minder formeel karakter. Wanneer u de hulst niet snoeit verschijnen er in de zomer bovendien mooie witte bloemen aan de haag. In de herfst groeien er karakteristieke rode bessen aan de heg. De haag groeit zo’n 15 tot 20 centimeter per jaar tot een maximumhoogte van 6 meter. De hulst is leverbaar met kluit, in de pot of als kant-en-klare haag.

Ook de Ilex meserveae Heckenfee geeft in het najaar mooie felrode bessen. Dit type hulst wordt verder gekenmerkt door een glanzend, donkergroen blad met stekelige randen. De haag heeft een opgaande groei en een dichte vertakking, waardoor dit type hulst uitermate geschikt is om een compacte heg mee te realiseren. In een periode van ongeveer tien jaar bereikt de haag een maximumhoogte van drie meter. De haag is alleen leverbaar met kluit.

Aan de Ilex meserveae Heckenpracht groeien geen bessen. Dit komt omdat dit type hulst een mannelijke plant is. Kenmerkend zijn de bronskleurige jonge bladeren die in het voorjaar aan de heg verschijnen. Volgroeide bladeren hebben een donkergroene kleur en een stekelrand. U kunt deze haag zeer strak in model snoeien, waardoor dit type Ilex bijzonder geschikt voor tuinen met een klassieke uitstraling. De hulst kan een hoogte van drie tot vijf meter bereiken. Dit type hulst is alleen leverbaar met kluit.

De Ilex meserveae Heckenstar is eveneens een mannelijke hulstsoort. Ook aan deze haag groeien een bessen. De hulst heeft een mooi donkergroen en glanzend blad met een stekelige rand. Ook deze haag heeft een dichte groei en valt eveneens perfect in vorm te snoeien. Wanneer deze hulst strak gesnoeid wordt, komt deze goed tot zijn recht in een klassieke tuin. Wanneer u uw tuin juist een wat minder formele uitstraling wilt geven kunt u ervoor kiezen om de haag wat minder vaak te snoeien. Deze haag kan doorgroeien tot een hoogte van ongeveer twee meter. Dit type hulst is alleen leverbaar met kluit.

Hulst (Ilex) bestellen

Bij Haag-Heg kunt u eenvoudig de hulstplanten van uw voorkeur bestellen. Het is ook mogelijk om al wat grotere planten te kopen, zodat u sneller kunt genieten van privacy en beschutting. Wij leveren eveneens kant-en-klaar hagen waarbij u de losse elementen eenvoudig in uw tuin kunt plaatsen. Alle hulstsoorten gedijen goed op een zure bodem. Wel is het van belang dat de bodem van deze groene erfafscheiding voldoende waterdoorlatend is. Een hulst is uiterst gfeschikt als een groenblijvende boom voor een kleinere tuin dankzij zijn bladhoudende kwaliteiten. Gebruik bij het aanplanten van de Hulst onze aanplantgrond en beendermeel.

Ilex hagen van eigen kwekerij

Alle Ilex hagen van Haag-Heg zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Doordat wij al onze planten zelf opkweken zijn wij in staat om een hoge en constante kwaliteit te garanderen. Doordat wij geen planten afnemen van externe leveranciers hoeven wij ook geen extra kosten door te berekenen aan onze klanten: u bent altijd verzekerd van de scherpste prijzen. Voor de aflevering van uw hagen werken wij samen met onze vaste transportpartner. Onze transportpartner beschikt over jarenlange ervaring met het vervoeren van planten. Bij Haag-Heg kunt u het moment van aflevering zelf bepalen. Wij raden aan om de hagen na aflevering zo snel mogelijk in de grond te plaatsen.

Bel mij terug
Bel mij terug
Wij bellen u zo snel mogelijk terug! U kunt ons ook bereiken via 085-4895523.
* Verplichte velden