Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 64,55 Normale prijs € 999.999,00

Bamboe kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 64,55
Kiezen
15+
€ 55,35
Kiezen
Je bespaart 14%
25+
€ 49,80
Kiezen
Je bespaart 22%
50+
€ 48,25
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
Bamboe kluit 175-200 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving bamboe kluit 175-200 cm

De bamboe kluit 175-200 cm ook wel Fargesia murieliae 'Jumbo' genaamd is een niet-woekerende bamboe die het hele jaar door groen blijft en een frisse, groene toevoeging aan de tuin biedt. Deze bamboe is uitstekend geschikt als haagplant en komt oorspronkelijk uit China maar gedijt goed in het West-Europese klimaat. De 'Jumbo' is een sterke bamboesoort met de opvallende eigenschap om meerdere stengels uit één punt te laten groeien, wat zorgt voor een hoge dichtheid.

Ondanks zijn niet-woekerende aard groeit deze bamboe snel, met een jaarlijkse groei van 40 tot 60 centimeter en een maximale hoogte van 3 meter. De 'Jumbo' vereist geen specifieke zonuren en gedijt zowel in zon als schaduw, bij voorkeur in goed doorlatende grond.

Onder normale omstandigheden heeft de plant geen extra water nodig, hoewel bij extreme hitte en droogte extra bewatering wordt aanbevolen. Deze bamboe kluit 175-200 cm is wintergroen, robuust en heeft minimale bescherming tegen weerselementen nodig. Regelmatig snoeien met een normale snoeitang wordt aanbevolen om de haag strak in vorm te houden, en algemene bemesting in het voorjaar versterkt de planten voor de groeiperiode.

Voordelen
 • Woekert niet
 • Snelle groeier
 • Direct een zeer dichte haag
Nadelen
 • Niet geschikt voor smalle hagen

Eigenschappen Bamboe kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Water
weinig water
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Bamboe kluit 175-200 cm planten

U hoeft bij het planten van bamboe fargesia ‘Jumbo’ geen speciale maatregelen treffen. De plant woekert niet en dus zijn beschermende maatregelen als wortelbegrenzing onnodig. Houd er rekening mee dat de deze soort vrij breed groeit en dus de ruimte nodig heeft om tot een gezonde, sterke haag uit te groeien.

Plantafstand

De bamboesoort fargesia ‘Jumbo’ kan als haag en solitair geplant worden. Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Bamboe kluit 175-200 cm onderhoud

Sommige bamboesoorten staan bekend om hun woekerende eigenschappen. Ze nemen in mum van tijd een heel gebied over en zijn daarom niet ideaal voor gebruik in de achtertuin. De bamboe fargesia ‘Jumbo’ is gelukkig een stuk liever voor uw tuin. Deze niet woekerende bamboe is goed onder controle te houden.

Bewatering

In normale omstandigheden hoeft u de bamboe fargesia ‘Jumbo’ geen extra water te geven. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Geef de haag ook extra water in de eerste weken na het planten.

Bescherming

Bamboe is bijna niet kapot te krijgen en dat geldt ook voor deze soort. U hoeft uw bamboe fargesia ‘Jumbo’ haag dan ook niet te beschermen tegen de weerselementen of ziekten, dat kan de plant prima zelf.

Snoeien

De stengels van de fargesia ‘Jumbo’ zijn ongeveer 1 centimeter dik en dus prima te snoeien met een normale snoeitang. We raden aan om de haag twee keer per jaar te snoeien, zodat deze strak in vorm blijft. Heeft u de voorkeur voor een wilde haag of laat u de fargesia ‘Jumbo’ als solitaire plant vrij groeien, dan hoeft u deze in principe helemaal niet te snoeien.

Voeding

Voor de niet woekerende bamboe ‘Jumbo’ geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestellen bij Haag & Heg

Bestel uw bamboe kluit 175-200 cm direct bij Haag & Heg. We leveren planten van onze eigen kwekerij. Geniet van uitstekende kwaliteit en aantrekkelijke prijzen. Onze klantenservice staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van uw perfecte plant.