Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 33,15 Normale prijs € 999.999,00

Bamboe pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 33,15
Kiezen
15+
€ 27,05
Kiezen
Je bespaart 18%
50+
€ 24,80
Kiezen
Je bespaart 25%
200+
€ 23,00
Kiezen
Je bespaart 30%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Bamboe Pot 80-100 cm

De niet-woekerende Bamboe Pot 80-100 cm ook wel Fargesia 'Jumbo' genoemd, is een robuuste en populaire keuze voor tuinen in Noordwest Europa. Oorspronkelijk uit China, gedijt deze bamboesoort uitstekend in het West-Europese klimaat. Met zijn klonterende groeiwijze en karakteristieke eigenschap om meerdere stengels uit één punt te laten groeien, is Fargesia 'Jumbo' ideaal voor een dichte en groene haag die rust en privacy biedt. Deze bamboe groeit snel, ongeveer 40 tot 60 centimeter per jaar, en kan een hoogte van maximaal 3 meter bereiken.

Wintergroen en bestand tegen strenge winters, vereist deze soort minimale zorg. De Bamboe Pot 80-100 cm gedijt zowel in zon als schaduw en staat het liefste in goed doorlatende grond met voldoende vocht. Dankzij zijn niet-woekerende eigenschappen zijn speciale maatregelen zoals wortelbegrenzing overbodig. Snoeien met een normale snoeitang houdt de haag strak in vorm. Jaarlijkse bemesting in het voorjaar versterkt de plant voor de groeiperiode.

Voordelen
 • Woekert niet
 • Snelle groeier
 • Direct een zeer dichte haag
Nadelen
 • Niet geschikt voor smalle hagen

Eigenschappen Bamboe pot 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Water
weinig water
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Bamboe pot 80-100 cm planten

U hoeft bij het planten van bamboe fargesia ‘Jumbo’ geen speciale maatregelen treffen. De plant woekert niet en dus zijn beschermende maatregelen als wortelbegrenzing onnodig. Houd er rekening mee dat de deze soort vrij breed groeit en dus de ruimte nodig heeft om tot een gezonde, sterke haag uit te groeien.

Plantafstand

De bamboesoort fargesia ‘Jumbo’ kan als haag en solitair geplant worden. Om een volle haag te creëren is het belangrijk om de juiste plantafstand aan te houden. Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen aan de hand van het aantal strekkende meters.

Bamboe pot 80-100 cm onderhoud

Sommige bamboesoorten staan bekend om hun woekerende eigenschappen. Ze nemen in mum van tijd een heel gebied over en zijn daarom niet ideaal voor gebruik in de achtertuin. De bamboe fargesia ‘Jumbo’ is gelukkig een stuk liever voor uw tuin. Deze niet woekerende bamboe is goed onder controle te houden.

Bewatering

In normale omstandigheden hoeft u de bamboe fargesia ‘Jumbo’ geen extra water te geven. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering wel gewenst. Houd er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Geef de haag ook extra water in de eerste weken na het planten.

Bescherming

Bamboe is bijna niet kapot te krijgen en dat geldt ook voor deze soort. U hoeft uw bamboe fargesia ‘Jumbo’ haag dan ook niet te beschermen tegen de weerselementen of ziekten, dat kan de plant prima zelf.

Snoeien

De stengels van de fargesia ‘Jumbo’ zijn ongeveer 1 centimeter dik en dus prima te snoeien met een normale snoeitang. We raden aan om de haag twee keer per jaar te snoeien, zodat deze strak in vorm blijft. Heeft u de voorkeur voor een wilde haag of laat u de fargesia ‘Jumbo’ als solitaire plant vrij groeien, dan hoeft u deze in principe helemaal niet te snoeien.

Voeding

Voor de niet woekerende bamboe ‘Jumbo’ geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Makkelijk bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zijn topkwaliteit hagen gegarandeerd. Snel en perfect afgeleverd door een betrouwbaar transportbedrijf. Onze Bamboe Pot 80-100 cm  wordt zorgvuldig ingepakt om de planten te beschermen. Voor vragen of bestellingen staan we altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.