Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 3,40 Normale prijs € 999.999,00

Bonte haagliguster blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 3,40
Kiezen
50+
€ 3,00
Kiezen
Je bespaart 11%
100+
€ 2,80
Kiezen
Je bespaart 17%
500+
€ 2,45
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
Bonte haagliguster blote wortel 40-60 cm is te bestellen in veelvoud van 25
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Haagliguster Blote wortel 40-60 cm

De Haagliguster Blote wortel 40-60 cm is een ideale keuze voor het creëren van een nette en strakke haag. Met zijn diepgroene, ovale bladeren en prachtige witte bloemen in de zomer, trekt deze snelle groeier veel vogels en vlinders aan. De haagliguster wordt vaak gebruikt als vervanger voor de Buxus. De haagliguster gedijt goed in verschillende omgevingen en is relatief gemakkelijk te onderhouden. De haag groeit snel en kan een maximale hoogte van 3 meter bereiken, maar vereist meer planten per meter om een volle haag te creëren in vergelijking met andere soorten.

De Haagliguster Blote wortel 40-60 cm is een winterharde plant die in de winter zijn bladeren verliest, maar in het voorjaar weer terugkomt. De haagliguster gedijt het beste in zonlicht of halfschaduw en heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een alkalische tot matig zure pH-waarde. Het is belangrijk om de plant niet te planten tijdens vorstperiodes. Regelmatig snoeien is vereist om de haag strak te houden, maar als u wilt genieten van de bloemen, beperk dan het snoeien tot maximaal twee keer per jaar.

Voordelen
 • Mooi tweekleurig blad
 • Hoge aantrekkingskracht voor vogels
 • Snelle groeier
Nadelen
 • De bladeren van de liguster zijn giftig
 • Een- tot tweemaal snoeien per jaar is noodzakelijk

Eigenschappen Bonte haagliguster blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot mei
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladhoudend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Bonte Haagliguster planten

De bonte haagliguster in pot kan het hele jaar door geplant worden, zolang het niet vriest of gaat vriezen. De liguster ovalifolium ‘Aureum’ met kluit plant u het beste tussen oktober en april. We raden het aan om de planten aan het einde van een zonnige dag of op een bewolkte dag te planten. Zo minimaliseert u de kans dat de zon de plant laat uitdrogen.

Plantafstand

De ideale plantafstand hangt af van de grootte van de planten die u bestelt. Met de juiste plantafstand realiseert u snel een mooie volle haag. Bij een planthoogte van 40-60 cm raden we aan om 6 bonte haagligusters per meter te planten. Ook kunt u gebruik maken van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag.

Bonte Haagliguster onderhouden

Een bonte ligusterhaag kan zowel formeel als informeel ingericht worden. Alles hangt hierbij af van hoe vaak u de haag snoeit. Kies voor een regelmatig snoeischema om uw haag zeer strak te houden of laat de takken en bladeren wat meer hun gang gaan voor een wildere en informele uitstraling. Let verder op de volgende instructies om uw haag in topconditie te houden.

Bewatering

De bonte haagliguster heeft in principe geen extra water nodig, zolang het maar niet te warm is en het regelmatig regent. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de liguster wel gewenst. Hou er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden.

Bescherming

De ligustrum ovalifolium ‘Aureum’ heeft geen bescherming nodig tegen de weersomstandigheden. Wanneer het streng vriest verliest de haag het blad, maar dit keert in het voorjaar gewoon weer terug.

Snoeien

De bonte ligusterhaag groeit snel en twee keer snoeien per jaar is gewenst om de haag strak te houden. Wilt u het hele jaar door van een strakke haag genieten? Dan raden we aan om ook tussen de snoeibeurten door de haag bij te werken. Zorg ervoor dat de bovenkant van de haag iets smaller is dan de onderkant, zodat de bladeren aan de onderkant ook zonlicht ontvangen.

Voeding

Voor de bonte haagliguster geldt een algemeen bemestingsadvies. Voorzie de grond rond de haag in het voorjaar van mest om de planten aan te sterken voor de komende groeiperiode.

Bestellen bij Haag & Heg

Wij leveren uitsluitend haagplanten die onder de beste omstandigheden zijn gekweekt op onze eigen velden. De Haagliguster Blote wortel 40-60 cm wordt geleverd zonder kluit of pot. Deze manier van kweken resulteert in wat kleinere planten. U kunt onze planten met blote wortel alleen in de periode van oktober tot mei bestellen. We zorgen ervoor dat uw bestelling spoedig en in de beste staat geleverd wordt.