Speciale prijs € 3,40 Normale prijs € 999.999,00

Bruidsbloem blote wortel 20-40 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 3,40
Kiezen
50+
€ 3,00
Kiezen
Je bespaart 11%
100+
€ 2,65
Kiezen
Je bespaart 22%
500+
€ 2,45
Kiezen
Je bespaart 27%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Bruidsbloem Blote wortel 20-40 cm

De Bruidsbloem Blote wortel 20-40 cm is een elegante sierplant met lange takken die in mei en juni bedekt zijn met clusters kleine witte bloemen. Deze struik bereikt een maximale hoogte van één meter en wordt vaak gebruikt als lage haag of sierhaag. Oorspronkelijk afkomstig uit Japan, is de bruidsbloem nu in heel Europa te vinden. Deze winterharde haagplant verliest zijn bladeren in de herfst en bloeit weer prachtig in het voorjaar, waarbij hij een heerlijke aromatische geur verspreidt.

De Bruidsbloem Blote wortel 20-40 cm groeit langzaam, met een gemiddelde groeisnelheid van 10 tot 20 centimeter per jaar. De Japanse bruidsbloem gedijt goed in de zon en kan ook in de halfschaduw groeien, maar vereist vochtige en humusrijke grond met voldoende voeding. Water geven is belangrijk, vooral tijdens droge zomers en na het planten. Snoei de struik eenmaal per jaar direct na de bloei om nieuwe knoppen te stimuleren. Omdat de haagplant langzaam groeit en niet groot wordt, is intensief snoeien niet nodig. Deutzia gracilis is winterhard en heeft geen extra bescherming tegen vorst nodig.

Voordelen
 • Krijgt veel mooie witte bloemen
 • Erg geschikt als informele haag
Nadelen
 • Houdt niet van koude, onbeschutte plekken
 • Alleen geschikt voor brede hagen

Eigenschappen Bruidsbloem blote wortel 20-40 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
10-20 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Bruidsbloem blote wortel 20-40 cm planten

We raden aan om de bruidsbloem in de periode november tot maart te planten. Houd hierbij wel rekening met eventuele vorst, dit is namelijk schadelijk voor de wortels na het planten. Geef de haag extra water in de eerste weken na het planten om te voorkomen dat de bruidsbloem uitdroogt.

Plantafstand

Maak gebruik van de rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Voor een volle haag heeft u 6 planten van 20 tot 40 centimeter hoogte nodig.

Bruidsbloem blote wortel 20-40 cm onderhoud

De kleine bruidsbloem vergt niet veel onderhoud. Dat maakt het dan ook een fijne haagplant om in uw tuin te hebben. Benieuwd hoe u uw deutzia gracilis in topconditie houdt? Hieronder vindt enkele handige tips.

Bewatering

De bruidsbloem is gevoelig voor droogte en staat bij voorkeur in vochtige grond. Geef uw haag in de zomer dan ook vaak water om te voorkomen dat de planten uitdrogen. We raden ook aan om de haag na het planten voldoende water te geven.

Bescherming

Omdat de bruidsbloem een bladverliezende plant is, merkt u dat de haag in het najaar aan dichtheid verliest. Geen zorgen, de groene bladeren en witte bloemen keren in het voorjaar weer terug. De deutzia gracilis is winterhard, dus u hoeft de plant ook niet extra te beschermen tegen de winterse omstandigheden.

Snoeien

Snoei de bruidsbloem één keer per jaar direct na de bloeiperiode. Knip uitgebloeide takken weg om nieuwe knopjes te stimuleren. Omdat de deutzia gracilis niet snel groeit en ook niet groot wordt, is het niet nodig om flink terug te snoeien.

Voeding

We raden aan om deze haag in het begin van de lente te bemesten met normale tuinmest. De keuze voor organische mest of kunstmest is aan u.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zijn topkwaliteit hagen gegarandeerd. Snel en perfect afgeleverd door een betrouwbaar transportbedrijf. Onze Bruidsbloem Blote wortel 20-40 cm wordt zorgvuldig ingepakt om de haagplanten te beschermen. Voor vragen of bestellingen staan we altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.