Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 18,15 Normale prijs € 999.999,00

Glansmispel kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 18,15
Kiezen
15+
€ 14,95
Kiezen
Je bespaart 17%
50+
€ 14,50
Kiezen
Je bespaart 20%
100+
€ 14,05
Kiezen
Je bespaart 22%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Glansmispel Kluit 80-100 cm

De Glansmispel Kluit 80-100 cm is een prachtige wintergroene haagplant met unieke eigenschappen die helaas nog niet zo wijdverspreid is in Nederlandse tuinen als andere haagsoorten. De plant heeft glanzende rode bladeren in de lente, die gedurende het jaar veranderen naar donkergroen. De dichtheid van de haag zorgt voor privacy en beschutting, hoewel deze enigszins kan verminderen bij winterbladverlies. De groei van de Glansmispel Kluit 80-100 cm  is snel, zo'n 35 cm per jaar, met een maximale hoogte van 2-3 meter en een breedte tot 2 meter.

De 'Red Robin', zoals de plant ook wel genoemd wordt, gedijt het beste in humusrijke, goed doorlatende grond en vereist matige vochtigheid. Glansmispel Kluit 80-100 cm kan van september tot april worden geplant. Onderhoud omvat bescherming tegen winterwind, voldoende water geven en snoeien, bij voorkeur in maart. De Glansmispel Kluit 80-100 cm is inheems in Azië en behoudt zijn groene kleur het hele jaar door, met rode bladeren in de lente en kleine witte bloemen in mei en juni.

Voordelen
 • Schitterende kleuren van het nieuwe blad
 • Groeit op bijna elke bodem
 • Eenvoudig te snoeien (tot op het oude hout)
Nadelen
 • Verdraagt geen lange droogte
 • Niet bestand tegen koude wind

Eigenschappen Glansmispel kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Glansmispel kluit 80-100 cm planten

Plant de glansmispel met kluit in de periode van midden september tot ongeveer eind april. Let wel op vorst: als het vriest of dreigt te gaan vriezen is het beter om het planten nog even uitstellen. Het net dat om de kluit zit, kan gewoon de grond in. Dit is gemaakt van afbreekbaar materiaal en wordt door de grond opgenomen. De planten in pot zijn ook in de zomer te planten, maar doe dit niet wanneer het heel droog is. Gebruik humusrijke grond om deze haag te planten, dit geeft de glansmispel net dat extra beetje dat nodig is om aan te slaan.

Plantafstand

Hoeveel planten u per meter nodig heeft, hangt af van de grootte van de planten die u bestelt. Bij het kleinste formaat van 80-100 cm zijn 3 stuks per meter ideaal. Van de grootste formaten heeft u maar één plant per meter nodig voor een blikdicht resultaat. Maak gebruik van onze handige rekentool. Geef aan hoeveel meter haag u wenst en de tool rekent direct voor u uit hoeveel haagplanten u dan nodig heeft.

Glansmispel kluit 80-100 cm onderhoud

Het onderhouden van de glansmispel ‘Red Robin’ is niet heel intensief, maar vergt wel enige speciale aandacht. Bereid de haag goed voor op de winter door deze te beschermen tegen de gure wind om te voorkomen dat uw haag een deel van het blad verliest.

Bewatering

De glansmispel heeft alleen extra water nodig wanneer de grond rondom de haag droog is. De photinia fraseri ‘Red Robin’ verdraagt namelijk geen langdurige droogte. Ook raden we aan om de haag na het planten een aantal weken op gang te helpen door extra water te geven. Hierdoor zorgt u ervoor dat de haag goed kan aansterken en voorbereid is op groei.

Bescherming

In tegenstelling tot andere haagsoorten, kan de glansmispel kan bladeren verliezen als de koude wind vat op de haag krijgt. U kunt dit voorkomen door een laag afgevallen blad rond de voet van de haag te laten liggen of aan te brengen. Staat uw haag volledig bloot? Dan is het mogelijk nodig om een wintervliesdoek rond te haag te plaatsen. Het is met name belangrijk om jonge planten te beschermen als het vriest of stevig waait. 

Snoeien

We raden aan om uw haag rond de maand maart te snoeien. Minimaal één keer per jaar snoeien is aanbevolen, maar niet noodzakelijk. Als de haag iets wilder mag uitlopen kunt u een snoeibeurt overslaan nadat de haag de gewenste hoogte bereikt heeft. Wanneer u de plant tot het kale hout terugsnoeit, lopen er weer nieuwe takken uit.

Voeding

Voorzie de haag van een verse laag humusrijke grond en geef de glansmispel eventueel een extra opkikker in het voorjaar door te bemesten. De haag gebruikt deze voedingsstoffen dan om nog sterker te groeien.

Bestel de beste hagen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zorgen we voor een zorgvuldige verzending van uw Glansmispel Kluit 80-100 cm dankzij gespecialiseerde leveranciers. We streven voortdurend naar verbetering van onze service en garanderen eens snelle 4-daagse levering en deskundig advies van onze medewerkers.