Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 93,95 Normale prijs € 999.999,00

Groene beuk kant-en-klaar 80-100 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 93,95
Kiezen
10+
€ 91,60
Kiezen
Je bespaart 2%
20+
€ 88,10
Kiezen
Je bespaart 6%
50+
€ 84,70
Kiezen
Je bespaart 9%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Groene beuk kant-en-klaar 80-100 cm

De groene beuk kant-en-klaar 80-100 cm is een populaire haagsoort vanwege zijn bijzondere bladeren met golvende randen. Het blad groeit in het voorjaar frisgroen aan de haag, terwijl het in de herfst bruin wordt en gedurende de winter blijft hangen. De groene beuk groeit snel en kan een maximale hoogte van 30 meter bereiken. De plant gedijt goed in zon, halfschaduw of schaduw en kan op droge of natte grond geplant worden. Het planten wordt aanbevolen tussen oktober en maart, vermijd daarbij vorst. Extra water geven is alleen nodig na het planten en bij droogte.

Het terugsnoeien van de groene beuk kant-en-klaar 80-100 cm is essentieel voor een volle haag, bij voorkeur in mei of juni, gevolgd door voldoende water en voeding. Jonge planten kunnen aan het einde van de zomer licht worden gesnoeid, maar let op nachtvorst. Mesten na de tweede snoeibeurt wordt afgeraden.

Belangrijk: u kunt deze kant-en-klare haag het hele jaar door planten, maar direct planten na ontvangst is aanbevolen.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
 • Houdt bruin blad vast in de winter
Nadelen
 • Wordt in het voorjaar geleidelijk groen
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Groene beuk kant-en-klaar 80-100 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Groene beukenhaag planten

Bij het planten van de groene beukenhaag zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let wel op met vorst; we raden het af om de haag te planten als het vriest of kan gaan vriezen.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zes planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar drie per meter nodig.

Groene beuk onderhoud

De groene beuk stelt niet veel eisen aan het onderhoud. Het regelmatig snoeien van de haag is de belangrijkste handeling. De onderhoudsinstructies voor de fagus sylvatica vindt u hier.

Bewatering

U hoeft de groene beuk geen extra water te geven. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat om te voorkomen dat de zon de groene beuk laat uitdrogen.

Bescherming

De groene beukenhaag heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het bruin worden van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het groene blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is het sterk terugsnoeien van de groene beuk noodzakelijk. De beste tijd om de jonge haag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan.
 
Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft tijd nodig om te herstellen voor de winter begint, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Bestel bij Haag & Heg

Haag & Heg biedt een assortiment hagen van onze eigen kwekerij. Met zorg grootgebracht voor kwaliteit. Onze ervaren transportpartner zorgt voor de aflevering. De groene beuk kant-en-klaar 80-100 cm wordt optimaal verpakt en bezorgd op uw gekozen dag en tijd.