Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 20,85 Normale prijs € 999.999,00

Groene beuk pot 125-150 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 20,85
Kiezen
15+
€ 14,40
Kiezen
Je bespaart 30%
50+
€ 13,55
Kiezen
Je bespaart 35%
200+
€ 13,15
Kiezen
Je bespaart 36%
Meer productinformatie >
Groene beuk pot 125-150 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Groene beuk Pot 125-150 cm

De Groene beuk Pot 125-150 cm is een snelgroeiende plant die optimaal gedijt in zonnige of halfschaduwrijke omgevingen. De haag is geliefd vanwege zijn capaciteit om zijn bladeren in de winter vast te houden, zijn snelle groei en indrukwekkende maximale hoogte, die andere haagsoorten niet bereiken. Met een groeisnelheid van ongeveer 35 cm per jaar kan hij wel 30 meter hoog worden.

De Groene beuk Pot 125-150 cm is winterhard en bladverliezend, waarbij bruine bladeren aan de takken blijven tot in het voorjaar. De groene beuk gedijt goed op droge en natte grond en kan in zon, halfschaduw of schaduw geplant worden. Planten kunt u in principe het hele jaar door doen, tenzij het vriest of als er vorst op komst is. Wacht dan liever even met planten. Extra water geven is alleen nodig na het planten en tijdens droge periodes. Terugsnoeien in mei of juni is essentieel voor een volle haag. Wees voorzichtig met vroeg invallende nachtvorst en vermijd bemesting tijdens de rustperiode.

Voordelen
 • Kan in bijna elke grond geplant worden
 • Bijzondere kleuren in de herfst
 • Houdt bruin blad vast in de winter
Nadelen
 • Wordt in het voorjaar geleidelijk groen
 • Moet in het voorjaar gesnoeid worden om een dichte haag te krijgen

Eigenschappen Groene beuk pot 125-150 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
half bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Groene beukenhaag planten

Bij het planten van de groene beukenhaag zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. We raden aan om de haag van eind oktober tot eind maart te planten. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het ideale moment is om te planten. Let wel op met vorst; we raden het af om de haag te planten als het vriest of kan gaan vriezen.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De kleinste formaten van 40-60 cm vereisen zes planten per meter. Van de grotere planten van 150-175 cm heeft u er maar drie per meter nodig.

Groene beuk onderhoud

De groene beuk stelt niet veel eisen aan het onderhoud. Het regelmatig snoeien van de haag is de belangrijkste handeling. De onderhoudsinstructies voor de fagus sylvatica vindt u hier.

Bewatering

U hoeft de groene beuk geen extra water te geven. Uitzonderingen zijn de eerste paar weken na het planten van de haag en lange periodes van droogte. Geef de haag water rond de stammen van de planten. Doe dit wanneer de haag in de schaduw staat om te voorkomen dat de zon de groene beuk laat uitdrogen.

Bescherming

De groene beukenhaag heeft geen extra bescherming nodig tegen de weerselementen. Het bruin worden van het blad is normaal en dankzij de winterharde eigenschappen van de haagbeuk groeit het groene blad in het voorjaar weer terug.

Snoeien

Om een tot een volle haag te komen is het sterk terugsnoeien van de groene beuk noodzakelijk. De beste tijd om de jonge haag sterk terug te snoeien is de maand mei of juni. Geef de haag na de snoei voldoende water en wat speciale voeding die de wortels en de plant helpen te herstellen en goed aan te slaan.
 
Jonge planten kunt u aan het eind van zomer nog licht in vorm snoeien, maar pas hierbij op voor vroeg invallende nachtvorst. Uw haag heeft tijd nodig om te herstellen voor de winter begint, dus snoei niet te laat. Bij een eventuele tweede snoeibeurt laat u het mesten achterwegen. De plant staat op het punt om in rust te gaan en mesten verstoort dit proces met het eventueel doodvriezen van jonge takken als gevolg.

Voeding

De haag in het voorjaar bemesten zorgt ervoor dat de wortels extra voedingsstoffen opnemen die ze benutten in de groeifase.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u direct uw Groene beuk Pot 125-150 cm haag. Binnen vier werkdagen leveren wij als ervaren kwekerij deze plant bij u thuis. Met 30+ jaar ervaring helpen we u graag bij het vinden van uw favoriete haagplant. Wij leveren uw haag in optimale conditie bij u thuis.