Speciale prijs € 92,10 Normale prijs € 999.999,00

Haagbeuk kant-en-klaar 80-100 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 92,10
Kiezen
10+
€ 91,60
Kiezen
Je bespaart 0%
20+
€ 88,10
Kiezen
Je bespaart 4%
50+
€ 84,70
Kiezen
Je bespaart 8%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Haagbeuk Kant-en-Klaar 80-100 cm

De Haagbeuk Kant-en-Klaar 80-100 cm is een populaire keuze vanwege zijn karakteristieke bladeren, snelle groei en maximale hoogte. De haagbeuk wordt vaak gebruikt in grote en landelijke tuinen. Deze haag heeft een groeisnelheid van 35 tot 40 cm per jaar. De haagbeuk kan goed gesnoeid worden in het voorjaar om een dichte haag te creëren. Hij is winterhard, maar verliest zijn bladeren, die in het voorjaar weer teruggroeien.

De Haagbeuk Kant-en-Klaar 80-100 cm gedijt goed in zon, halfschaduw en schaduw, evenals op droge en natte grond. Bij het planten moet er rekening worden gehouden met de rustfase van de plant, bij voorkeur tussen eind oktober en eind maart. Jonge planten hebben na het snoeien enige hersteltijd nodig, en het is belangrijk om ze voldoende water en voeding te geven. Het snoeien van een tweede keer wordt afgeraden vlak voor de rustperiode, omdat dit de plant kan beschadigen.

Voordelen
 • Direct een mooie volle haag
 • Strak gesnoeid
 • Privacy vanaf het eerste moment
Nadelen
 • Relatief duurder dan losse planten
 • Enkel per meter te bestellen

Eigenschappen Haagbeuk kant-en-klaar 80-100 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter

Kleine haagelementen planten

Het aanplanten van onze kleine haagelementen gaat een stuk sneller dan het planten van losse plantjes van dezelfde hoogte. De elementen van een meter breed plaatst u als geheel in de grond, waarbij u dus niet bezig hoeft te zijn met plantafstanden. We leveren onze kant-en-klaar hagen met een afbreekbare bak. U kunt het kleine haagelement dus met bak in grond plaatsen en de geul direct vullen met wat verse grond. De bak moet volledig onder met grond bedekt worden, een laag van 1 tot 2 centimeter is voldoende. Let er bij het plaatsen van meerdere kleine haagelementen wel op dat u alle elementen in een rechte lijn plaatst. Span een touw over de gehele lengte van de haag, zo weet u zeker dat u goed zit. Geef de haag in de eerste weken na het planten voldoende water.

Kleine haagelementen planten

Nadat u de kleine haagelementen geplant heeft, staat er een degelijke haag van maximaal een meter hoog in uw tuin. In de meeste voortuinen is een lage haag gewenst, binnen een jaar is uw haag dan ook volledig dicht en op de juiste hoogte. Wilt u een hogere haag, bijvoorbeeld in uw achtertuin? Dan duurt het nog wat langer. Toch heeft uw haag wel een grote voorsprong op kleinere plantjes. het planten van uw kant-en-klaar haag heeft u meteen een volwaardige haag staan. Door uw haag te snoeien houdt u deze in vorm. Bekijk de productpagina van de haagsoort die u wilt bestellen om meer te weten te komen over de aanbevolen snoeibeurten en andere onderhoudsinstructies.

Bestel direct online bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg ontvangt u rechtstreeks van onze kwekerij topkwaliteit hagen. We zorgen voor zorgvuldige verzending, dankzij gespecialiseerde leveranciers en streven naar voortdurende verbetering van service. Snelle 4-daagse levering en deskundig advies van onze medewerkers.