Speciale prijs € 33,55 Normale prijs € 999.999,00

Japanse hulst kant-en-klaar 30+ cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 33,55
Kiezen
20+
€ 30,30
Kiezen
Je bespaart 9%
50+
€ 29,10
Kiezen
Je bespaart 13%
100+
€ 27,95
Kiezen
Je bespaart 16%
Meer productinformatie >
Japanse hulst kant-en-klaar 30+ cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Japanse hulst Kant-en-Klaar 30+ cm

De Japanse hulst Kant-en-Klaar 30+ cm, bekend als Ilex crenata, is een robuuste en veelzijdige haagplant die gedijt op verschillende bodemsoorten. Oorspronkelijk groeiend in Japan op vochtige plekken tussen bergachtige valleien, kan deze haagplant tot 3,5 meter hoog worden en vormt een dichte, groenblijvende haag. In tegenstelling tot de buxus, waar deze haagplant een uitstekend alternatief voor is, heeft de Japanse hulst zijn eigen unieke eigenschappen. Met een bescheiden groeisnelheid van 20 tot 30 cm per jaar is deze haagplant ideaal als haag. Hij biedt uitstekende privacy en beschutting dankzij zijn dikke, ondoordringbare structuur.

De Japanse hulst Kant-en-Klaar 30+ cm gedijt op verschillende plekken in de tuin en vereist vochtige, voedselrijke grond. Regelmatig water geven, vooral in droge zomer- en wintermaanden, is essentieel voor zijn welzijn. Snoeien is aanbevolen voor een strakke vorm, bij voorkeur tweemaal per jaar: in het voorjaar en aan het einde van de zomer. Een jaarlijkse bemesting in het voorjaar draagt bij aan een gezonde groei en bloei.

Voordelen
  • Bestand tegen ongedierte zoals de veel voorkomende buxusrups
  • Zeer geschikt als haag
Nadelen
  • Iets vaker snoeien dan normale Buxus

Eigenschappen Japanse hulst kant-en-klaar 30+ cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Japanse hulst planten

We raden het aan om de Ilex Crenata te planten tussen oktober en april. In deze periode zal de haag het beste groeien. Geef de Japanse Hulst direct na het plaatsen ook voldoende water. Deze plant heeft veel water nodig om zichzelf te ontwikkelen. Zorg er tevens voor dat de eerste weken na het planten u uw hulst voldoende water geeft. Ook dit draagt bij aan een gezonde groei.

Plantafstand

Om te berekenen hoeveel planten u nodig heeft voor het creëren van een volle haag, kunt u gebruik van de rekentool op onze website. Deze rekent uit hoeveel planten u nodig heeft per gestrekte meter. Het is per Ilex Crenata verschillend hoeveel planten nodig zijn.

Japanse hulst onderhoud

De Ilex Crenata is onderhoudsarm. De haag vraagt weinig onderhoud. Het maakt dan ook een zeer populaire haag. Lees hieronder meer over de onderhoudsinstructies van deze haagsoort.

Bewatering

Een Ilex Crenata is dol op water. Vooral tijdens droge zomer- en wintermaanden kan deze haag een extra beetje onderhoud vragen. Geef de Japanse Hulst daarom voldoende water, zodat hij niet uitdroogt en het hele jaar mooi in de bloei staat.

Bescherming

Deze wintergroene haag blijft het hele jaar door mooi, mits deze goed onderhouden wordt. Met het geven van voldoende water, tijdig snoeien en eenmalige bemesting zit al u goed.

Snoeien

Het is raadzaam om de Japanse Hulst twee keer per jaar te snoeien. U kunt dit het beste doen aan het begin van het voorjaar, in de maanden mei of juni én aan het einde van de zomer, rond augustus of september. Wilt u uw haag zo strak mogelijk houden? Houd dan echt twee keer snoeien per jaar aan.

Voeding

Om uw Ilex Crenata optimale ondersteuning te bieden kunt u één keer per jaar uw haag van voeding voorzien. Doe dit aan het begin van de lente.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u prachtige haagplanten van onze eigen kwekerij. We streven continu naar verbetering van kwekerij, webshop en transport om de beste service te bieden. Wij bieden een snelle levering binnen vier dagen en persoonlijk advies van ons deskundige team. Uw Japanse hulst Kant-en-Klaar 30+ cm  worden zorgvuldig voorbereid, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.