Speciale prijs € 2,90 Normale prijs € 999.999,00

Spierstruik 'Grefsheim' blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 25 planten , afname per 25 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
25+
€ 2,90
Kiezen
50+
€ 2,65
Kiezen
Je bespaart 8%
100+
€ 2,45
Kiezen
Je bespaart 15%
500+
€ 2,35
Kiezen
Je bespaart 18%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
  • Beschikbare maten
  • Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Planten
  • Onderhoud
  • Kopen
  • Bestellen

Beschrijving Japanse spierstruik ‘Grefsheim’ Blote wortel 40-50 cm

De Japanse Spierstruik 'Grefsheim' Blote wortel 40-50 cm, is een sierlijke struik die oorspronkelijk uit Noorwegen komt en vaak te zien is langs wegen en in tuinen. Deze struik groeit tot ongeveer 1,5 tot 2 meter hoog en wordt breder in de loop van de tijd. In april en mei bloeit de plant met talloze witte bloemen, hoewel er ook varianten zijn met roze, paarse of gele bloemen. De 'Grefsheim' groeit sneller dan andere spierstruiken, met ongeveer 25 tot 50 centimeter per jaar, en vormt een dichte, ronde haag die ideaal is voor privacy en beschutting.

Deze plant is winterhard en heeft geen extra bescherming nodig in de winter, maar verliest zijn bladeren wel in die periode. Hij gedijt het beste op een zonnige plek met vochtige grond en heeft de eerste twee jaar na het planten extra water nodig. Overmatige vochtigheid moet echter worden vermeden om meeldauw te voorkomen. De beste tijd om de Japanse Spierstruik 'Grefsheim' Blote wortel 40-50 cm te planten is tussen oktober en april, maar vermijd vorstperiodes. Onderhoud is minimaal, en oudere struiken kunnen jaarlijks worden teruggesnoeid om nieuwe scheuten te bevorderen.

Voordelen
  • Schitterende witte bloemenpracht
  • Uiterst geschikt als informele haag
Nadelen
  • Minder geschikt als hoge haag

Eigenschappen Spierstruik 'Grefsheim' blote wortel 40-60 cm

Plantafstand
5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Spierstruik 'Grefsheim' blote wortel 40-60 cm planten

Het ideale moment om uw spiraea cinera ‘Grefsheim’ te planten is tussen oktober en april. In deze periode zit de haag in een rustfase, waardoor dit het perfecte moment is om te planten. Let wel op met vorst; we raden het af om de haag te planten als het vriest of kan gaan vriezen.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Reken in dit geval op ongeveer 5 haagplanten per gestrekte meter.

Spierstruik 'Grefsheim' blote wortel 40-60 cm onderhoud

Diegene die niet zo van tuinieren houden, maar wel in het voorjaar en in de zomer willen genieten van een mooie en kleurrijke bloemenpracht zitten met de spierstruik ‘Grefsheim’ absoluut goed. Hij kent een zeer onderhoudsvriendelijk karakter. De belangrijkste instructies hebben wij voor u beschreven.

Bewatering

In het algemeen heeft de spiraea cinera ‘Grefsheim’ geen extra water nodig. Geef de plant alleen voldoende water de eerste 2 jaar na het planten. De haagplant kan het dan nog wel goed gebruiken.

Bescherming

De spierstruik ‘Grefsheim’ is goed bestand tegen extreme kou en is dus winterhard. Hierdoor is geen extra bescherming noodzakelijk.

Snoeien

De spierstruik ‘Grefsheim’ behoeft eigenlijk weinig onderhoud en is makkelijk in een bepaalde vorm te snoeien. De oudere struiken mogen bovendien één keer in het jaar teruggesnoeid worden zodat nieuwe scheuten kans krijgen om te groeien.

Voeding

Eventueel kunt u bij het aanplanten de spierstruik ‘Grefsheim’ voorzien van organische mest. Dit kunt u een tot twee keer per jaar herhalen, hoewel het niet per se noodzakelijk is.

Bestel gemakkelijk online bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bestelt u direct uw Japanse Spierstruik 'Grefsheim' Blote wortel 40-50 cm haag. Binnen vier werkdagen leveren wij als ervaren kwekerij deze plant bij u thuis. Met 30+ jaar ervaring helpt onze klantenservice u graag bij het vinden van uw favoriete plant.